Direktlänk till inlägg 12 december 2012
Pumpamunkar ca 6 st
Goda, nyttiga och väldigt lätta att göra då man slipper friteringen. Degen kan bli lite smulig så man kan få forma till dem lite med händerna efter utspritsningen. Folsyra, kalium och vitamin – C från pumpan , protein från ägg, fullt med fibrer från kokosmjölet och stabilt blodsocker med kanel gör dessa lätta läckerheter såå mycket godare.
1 ägg
2msk kokosmjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
2msk sötning ( jag tog stevia)
2msk mjölk
3msk pumpapuré ( jag gjorde egen)
1krm kanel
2msk smält kokosolja
Topping:
1msk kokossocker
1tsk kanel
½ tsk vatten
Blanda ägg och sötning, vispa lätt. Blanda alla torra ingredienser i en skål och rör sedan i dem i det blöta. Tillsätt pumpapurén, mjölken och kokosoljan. Lägg i plastpåse och spritsa ut små cirklar, dra fingret runt innerkanten på hålet för att göra det större. In i ugnen 180 grader ca 12 – 15 min, ta ut och låt svalna för att sedan hälla över toppningen. Förvara i kylskåp och de är också godast kylskåpskalla. God jul J
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|