Direktlänk till inlägg 4 maj 2013
Denna wrapen åts faktiskt förra veckan då jag och en kompis var ute på picnic med hunden. Vädret var underbart och efter att ha slagit oss ned bakom en sten i skuggan högg jag in på wrapen. Den smakar gott, lite ovanliga smakkombinationer dock. Mättade gjorde den men man behöver något att komplimentera med , framförallt om man är aktiv. Gojibär är fullspäckade med aminosyror och beta carotene, spirulina är en microalg med en massa näringsämnen som är essentiella framför allt om man är vegetarian. Den är också rik på protein. Med ett lågt GI och inget mättat fett eller snabba carbs är detta en finfin veggowrap.
Dagen gick supersnabbt idag trots att jag vaknade halv nio. Ibland rinner tiden helt enkelt iväg. Alla kan inte hantera det och för vissa är stress rena döden :O Det gäller att man lär sig hantera stress åtminstånne i viss mån. det är faktiskt så att de som stressar hinner med mindre än de som gör allt i lugnt tempo. Man får också en positivare upplevelse och ser mer när man tar det lugnt. För mycket stress kan leda till andningssvårigheter, muskelspänningar, sömnproblem och hjärtklappning. Det kan i sin tur leda till hjärtattack. Om man utsätts för stress under en längre tid ökar hormonet kortisol i kroppen och detta försvagar bl.a immunförsvaret. Om man har det stressigt gäller det först att man ska lära sig prioritera. Man måste inte träna varje dag, äta nyttigt varje dag och vara glad hela tiden. Ställ inga krav på dig själv och följ kroppens signaler. Ta ett lite lugnare pass eller helt enkelt en promenad en dag och ta den där glassen på lördag, det händer inget av det. Sedan måste du inte prestera hela tiden och detta gäller allt, vänner, skolan/jobbet, träning, allt. Ta det lugnt och ge allt sin tid.
Ingredienser 1 port:
Wrapen:
1tsk fiberhusk
Linfrön
4msk dinkelmjöl
1msk sojamjöl eller mer dinkel
0.75 dl ljummet vatten ( ca)
Örtsalt och oregano
Spirulinakräm:
50g bönor
½ tsk spirulina
Salt, peppar, persilja,
1 droppe vinäger eller citron
1msk olivolja
½ vitlöksklyfta
Mixa allt slätt.
Övriga ingredienser:
1 liten rödbeta riven
2msk rostade pumpakärnor
30 g fetaost
½ dl kokta linser
1msk gojibär
Rosmarin
Blanda de torra ingredienserna och rör i vattnet. Kavla ut degbullen tunt 0.5 cm. se till att den inte fastnar genom att vända frekvent. Stek i torr stekpanna 1 – 2 min per sida. Bred på spirulinakräm, rödbeta, linser, rostade pumpakärnor, gojibär och smula över fetaost. Rulla ihop.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|