Direktlänk till inlägg 7 december 2012
När magen kurrar på eftermiddagen och man verkligen inte känner sig sugen på något sött sitter en kyckling muffin perfekt! Långsamma kolhydrater från havre och dinkel, protein från kyckling, sojamjöl och fetaost och vitaminer och järn från b.la spenat. Ett perfekt mellanmål helt enkelt med bara nyttiga ingredienser.
Ingredienser 6st: ugn 220° 15-18min
0.75dl havregryn
3msk dinkelmjöl
1-2msk fiberhusk
2msk sojamjöl
30g färsk spenat hackad
Lite rödlök
60g smulad fetaost
2 soltorkade tomatet hackade
oregano, svartpeppar och örtsalt
1 ägg + 1-2 vitor
en skvätt mjölk
ca100g stekt kyckling i små bitar
1tsk bakpulver
Blanda de torra ingredienserna . Rör ihop ägg och mjölk med ost, kyckling, spenat; tomar och lök och rör sedan i de torra. Grädda i muffinsformar ca15 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|