Direktlänk till inlägg 4 december 2012
Jag gjorde panna cotta igår i tre olika smaker men det hade lätt blivit fler efterssom att fantasin FLÖDADE ! Hursomhelst det blev saffran/björnbär, vanilj/jordgubb/lime och vanilj/kola. Jag använder vegogel efterssom att gelatin innehåller så mycket skit men man får göra som man vill. Med kalcium från mjölk och antioxidanter från bär. Akta så att smeten inte klumpar!
Ingredienser; 2-3 port
2dl mjölk
1dl turkisk yoghurt
1påse vegogel eller 2 gelatinblad
3msk stevia
1/2tsk vaniljpulver eller 0.5g saffran
sås:
Jordgubbar + skal och saft av 1/2 lime
eller
björnbär+ agavesirap
eller
1/2tsk mesquite+agavesirap/honung+ 3msk yoghurt
Vispa ned gelpulvret eller de "vattnade" gelatinbladen i vätskan och koka sedan upp under omrörning, rör hela tiden. Tilsätt stevia och vanilj eller saffran och häll upp i portiondglas.
Sås:
Till kolasåsen rör du ihop ibgredienser och till de andra tinar du och mixar bär med sötning.
Häll såsen över panna cottan och ställ minst 2 tim i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|