Direktlänk till inlägg 1 december 2012
Jag fyllde år i måndags så vi firade och då passade jag på å baka en hälsosam hallon, espresso och chokladtårta fullsmockad med vitaminer och proteiner. Den är lowcarb och high protein just as i like it. kakan blir ganska liten och torr men det försvinner när fyllningarna är på. den går dock endast att skära i två delar så hallon och choklad fyllningen bres på samma lock.
Botten:
1/2 avokado
3 ägg
2 äggvitor
200-250g kesella
1 dl pofiber
1tsk fiberhusk
2msk mandelmjöl
1.5 tsk bakpulver
1 dl cocosmjöl ( ca)
4tsk stevia
1/2 dl kakao
2msk agave sirap
mixa avokado och kesella och tilsätt ägg och stevia under omrörning. blanda det torra och rör sedan ihop allt med slickepott. späd ev med mjölk. olja en form med löstagbar kant med kokosolja och grädda sedan i mitten av ugnen 175° 30-45min.
Fyllning 1:
30g kaseinpulver vanilj
1dl kaffe
ca2 dl mjölk
eller
1/2 dl kaffe
2dl kvarg eller keso
stevia och vaniljpulver
med PP, rör ihop kaffe och kasein till röra och låt stå 10min i kylskåp. blanda i mjölk och vispa upp till fluff.
utan PP mixa alla ingredienser till slät smet.
Fyllning 2;
1dl turkisk yoghurt
1msk kakao
1msk agavesirap
Topping:
200g mixade hallon
2msk chiafrön
blanda puren och fröna och låt stå 10 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|