healthislife

Senaste inläggen

Av Livia - 10 april 2013 16:28

Jag brukar använda kokosmjölk flitigt men på senare tid har det vart snack om att burkarna innehåller gifter och sådant. Under min vistelse i Berlin investerade jag i en kokosnöt som jag tog med hem till Sverige, väl hemma gjorde jag bla min egen, färska kokosmjölk utan gift. Nyttigare, godare och vitaminrikare!


    
Ingredienser 7dl:


1/2 kokosnöt det vita köttet
6dl kokande vatten


Häll vattnet över kokosen och mixa 5- 10 min med stavmixer. Låt svalna och förvara 4-5 dagar i kylslåp. Skaka innan användning.

Av Livia - 8 april 2013 17:45

Bra som snax och ett hälsosamt alternativ till chips och brödpinnar. Rika på kalcium, fibrer, B vitaminer och fullkorn. Inte mycket ingredienser heller. Enelt och gott, så ska det va!

Så, nu är det officiellt, påsklovet är SLUT! Hemskt, jag vet men snart är sommarlovet här, knappt 3 månader kvar! Jag som trodde att vårvärmen skulle hålla i sig men fel som vanligt. Igår snöade det t.o.m man känner i alla fall lite vårdoft i den friska och kalla vinden. Något är på G iaf XD

     

Ingredienser: 4 port

1 dl dinkelmjöl + mer till utbakning

½ tsk fiberhusk eller mer mjöl

50 g riven cheddar

1msk krossat linfrö

½ tsk bakpulver

4 – 6 msk ljummet vatten


Blanda det torra i sen skål. Rör i osten. Tilsätt vatten och arbeta ihop till en hanterbar deg. Pudra med mjöl och kavla ut till en 0.6 cm tunn skiva. Tryck ut valfria former och grädda 225 grader 20 – 25 min i mitten av ugnen. Låt svalna och förvara luftigt och svalt.

Av Livia - 7 april 2013 21:15

Bästa kvällsmålet! Ikväll var jag sugen på något chokladit, fräscht och sommrigt, det blev en jordgubbs – glasskaka på chokladbotten. Supersnabbt, superenkelt och sockerfritt. Passar bra till kvällsmål då den innehåller magnesium, selen och zink från havregryn som tillsammans med en kolhydratkälla så som honung och jordgubbar kan tas upp och användas av kroppen för att slappna av. Kalcium har även det en avslappnande, lugnande effekt på kroppen.

     

1 port:

Kakan:

1.5tsk kokosmjöl

1.5tsk havremjöl

¼ tsk bakpulver

1.5tsk sötning

1tsk kakao

1 – 1.5msk mjölk

2-3msk äggvita

Micra 45 s upprätt och vänd sedan koppen uppochned på ett fat och micra ytterligare ca 45s tills fast.

Mosa kakan med gaffel, tilsätt ev lite färdigbryggt kaffe om för torr. Tryck ut i botten av en mugg och vält sedan ut en färdig botten.


Glass:

3 skivade frysta jordgubbar

1/3 lime skal

2msk turkisk yoghurt

2msk kesella

Lite sötning

Mixa slätt till glassig konsistens. Gör en ring av bakplåtspapper och tejp, sätt den runt kakbotten och fyll i med glassen. Detta hjälper en att få ett högt glasslager. Frys i 10 – 15 min. Ta ut, ta bort pappret och ät.

Av Livia - 5 april 2013 10:36

I´m back ! Nu är jag tillbaks i sverige och desverre tilbaks i stressen. Vi har så mycket plugg som ska vara klart tills nästa vecka att jag håller på att bli galen. Prov hit, inlämmningsuppgift dit, läsa bok och skriva en uppsats om framtiden :O Så jobbigt!!


Jag vaknade 9.30 idag och gick upp för att förbereda finfrukost. Efter att de senaste fyra dagarna ha grov tittat på Sex and the city fick jag idén till detta recept. När tjejerna gick ut på brunch brukade de bestäla detta och jag blev alltid sugen. Äggviteomelett med ångade tillbehör och fruktsallad + 4 skivor med bregott av detta nya fröiga knäckebröd som jag köpte i tyskland + en apelsin ( jag var hungrig idag XD) Gott smakade det och en sån bra start på en rätt så solig dag. Tjingeling!

     




     

1 port


Omeletten:

1dl/ 3 äggvitor

2/3 dl mjölk

Örtsalt, peppar, muskot, oregano, persilja, basilika

1 riven vitlök

1msk olja att steka i (oliv)

Parmesan hyvlad


Ångade tillbehör:


Champnjoner

Spenat

Tomat

Gullök eller purjolök

Muskot, buljong, vitpeppar


Fruktsallad:

1 kiwi

2 jordgubbar

Hallon

Mango

150 g melon

Limesaft

Vispa ihop allt till omeletten förutom oljan och osten. Stek i varm stekpanna i oljan på bara ena sidan i 5 – 6 min.


Koka upp vatten och bulljong i kastrull. Sätt ett durkslag över vattnet och lägg i allt som ska ångas. Täck med lock och låt ånga ca 6 min. krydda och servera med omelett och ost.


 Skär frukten och häll över lime eller citronjuice.

Av Livia - 3 april 2013 11:38

En finfin lunch eller middag där jordgbbarnas sötma blandas med den syrliga vinägern. Better than it sounds! Till allt detta serveras en sallad med valnötter och fetaosttoppat med besk roclla. Inte bara gott utan även dekorativt. Proteinrikt, C vitaminrikt, järn, folsyra, E vitamin, kalcium och blodtryckssänkande vitlök och matsmältningsstimulerande vinäger.


OK, är i Berlin just nu och vädret är t.o.m lite KALLARE än i sverige :O Har sett fyra säsonger av Sex and the city, so far men jag tror att innan jag kommer hem kommer jag klara mig igenom alla XD Var ute i stan igar med pappa och käkade pa världens finaste sushiställe. De hade specialiteer och jag beställde b.l.a en sshistrut med ngn majonäsdressing och sedan testade jag butterfish för första gangen i mitt liv. Det är n en av mina favvofiskar, tänk att den  faktiskt smakade smör :O Efter det gick vi in i en gaallaeria och köpte världens största bägare med frozen yoghurt och topping. Jag valde jordgubbar, kiwi och hackad choklad, riktigt somrigt tyckte jag. En annan grej jag gilar med berlin är att de har starbucks här. I sverige antar jag att espresso house är det svenska starbucks men det ger liksom inte samma feeling, om ni förstar vad jag menar. Jaja, hursomhelst hoppas ni har det bra och har roligt!

 

     

Potatisbollar:

2 potatisar

½ dl mjölk

Ev lite fetaost

Kryddor


Kycklingen:

Rosmarin, basilika, salt, svartpeppar

1msk olivolja

½ riven vitlök

½ dl balsamvinäger


Jordgubssåsen:

100g jordgubbar

¼ tärning bulljong


Servera med sallad, fetaost, valnötter och varför inte jordgubbar


Gör potatismos av potatis, mjölk, kryddor och ev ost. Formaa bollar och grädda 20 min 225 grader eller tils de får färg.  Grnid in kycklingen i kryddorna och oljan och grädda ca 20 min i ugn 225 grader. När den är genomkokt tar du ut den och häller vinägern över. Låt ligga i den några min. 

Koka upp jordgubbar och bulljong och mosa. 

Av Livia - 31 mars 2013 09:58

Godaste äppelkakan med äkta vaniljsås. Serverade denna till kaffet igår på påsklunchen. Så god tycker jag och ännu godare blir den efter någon dag i kylskåp då smakerna har ” mognat”.  Helt fri från vitt socker, vetemjöl, smör, grädde, full med långsamma kolhydrater, nyttiga fetter, fibrer, C – vitamin, kalcium, protein och god smak. Passar även till mellis, kvällis eller varför inte frukost?


OK, nu har påsklovet börjat på riktigt eller egentligen börjar det väl imorn. Om fyra timmar ska jag dra iväg till farsan i tyskland för att vila upp mig och ladda upp inför efter- påsk träningen. Välbehövligt känner jag som är jättetrött i benen och fötterna. Ibland kan det vara skönt att bara ta paus ifrån allt för att komma igen, starkare, mer motiverad och mer peppad.  Ska försöka blogga så bra jag kan ifrån tyskland och hålla er updated med nya recept XD

              

Ingredienser 1 kaka ca 5 bitar:

1 ägg

3msk sötning

2msk smält kokosolja

2tsk bakpulver

1.2msk kokosmjöl

3msk mjöl ( bovete, havre, soja)

½ - 0.75 dl vatten

Vaniljpulver

3 äpplen

Kanel

Ev: lite kokossocker för knäckig yta ( det hade jag)


Skiva äpplen och lägg i en skål med en massa kanel så att det täcker alla sidor av klyftorna.Vispa ägg och sötning pösigt. Rör försiktigt i övriga ingredienser. Smeten blir kletig så tryck ut den på en liten smord form. Tryck i de klyftade kaneläpplena, strö över kokossocker och grädda på nedersta falsen 45 min 175 grader.


Vaniljsåsen:

4.5 dl mjölk

1 – ½ vaniljstång eller 1/2tsk vaniljpulver

1msk sötning

1-2tsk majsmjöl ( inte maizena som innehåller mer snabba kolhydrater)

Skrapa ur fröna ur stången och lägg dem och stången i mjölk. Låt puttra på svag värme några min. vispa i sötning och majsmjöl och höj värme. Under omrörning koka svagt tills den tjocknar. Häll upp i skål och låt svalna. Låt stå i kylskåp 1 dygn med vaniljstång i. Servera .

Av Livia - 30 mars 2013 08:15

Glad påsk! Idag blev det påskfrukost i form av en äggubbe som jag döpte till äggbert, en solig solshake och turkisk yoghurt med rostade nötter och honung. En perfekt och gul start på dagen som ska spenderas 4 timmar i bil ner till min mormor ( usch, rumpkramp). Där ska det firas påsklunch med kaviar ägg ( i love this), mormorsmat som består av kött i gräddsås, potatis och kokt brocolli och så blir det hemmagjord äppelkaka med äkta vaniljsås på det ( recept på sistnämnda kommer XD).


Ägg är supernyttigt och ett bra sätt att starta dagen med. De innehåller alla vitaminer och mineraler förutom C – vitamin i spektret och har dessutom högt innehåll av protein och bra fetter. Om man ritar ögon och sätter ” hår” på ägget blir det även en liten rolig grej. Solshaken består av mango, apelsin, fibrer från linfrö och en krämig konsistens från cashewmjölk ( recept kommer på detta med).  Jag spetsade min med kardemumma som jag på något sätt tycker är en påskig krydda. Ha en solig dag!

     

Ingredienser:

Ägg

Kaviar

Böngroddar


Shake 1 port:

100 g fryst mango

½ apelsin, saft och skal

1msk rostade linfrön/chiafrön

1krm kardemumma

1dl kokosmjölk eller cashewmjölk eller turkisk yoghurt

½ dl mjölk


Mixa allt till shaken och häll upp i glas. Koka ägg och dekorera med kaviar och böngroddar.

Av Livia - 28 mars 2013 14:30

Ett vanligt påskgodis är juh påskskum och i detta receptet hade jag först tänkt att efterlikna detta genom att göra skumbananer. Total flopp, inget skum här inte men istället blev det som det står i rubriken, gelé bananer. Goda blev dem och tillskillnad från allt godis man kan köpa som ska smaka banan men bara smakar artificiella smakmedel så är detta ren och skär, äkta banansmak med alla näringsämnen i behåll. Bananer är nyttigare än vad vi tror då de innehåller många vitaminer och mineraler så som beta karoten, folat, B vitaminer, E vitamin, fosfor, kalium, zink och magnesium och neutraliserar även magsyror.


Inte mycket ingredienser krävs för dessa godbitar och inget tillsatt socker, de är dessutom fettfria och gluten och laktosfria. Dessa behövs dock bevaras i  kylskåp men kan lätt ligga ute några timmar i ett påskägg innan de avnjuts. Det är bara fram med kastrullen och bananerna och sätta igång. PS: om man som jag använder agar agar är de veganvänliga dessutom!

 

Ingredienser ca 8 st:

1 mogen mosad banan

0.5dl vatten

2/3 tsk agar

1krm bikarbonat eller bakpulver

1krm citronjuice eller lime


Blanda agar eller gelatin och vatten och låt stå 5 min. Koka upp agarvattnet under omrörning och tillsätt sedan mosad banan och övrigt. Vispa och koka några min. Ta av från plattan och rör i bakpulver. Häll upp i form och låt stelna i kylskåp. Håller ca 3 dagar i kylskåp.

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards