Direktlänk till inlägg 21 december 2012
Paj 1 port 2 minipajer
Deg :
0.5 – 0.75 dl kikärtor
2msk fiberhusk
1msk dinkelmjöl (ca)
1.5msk pumpapuré
1msk blomkålspuré
1msk mandelsmör
+ kryddor
Mixa alla ingredienser med stavmixer och tryck sedan ut i minipajformar eller en medelstr, mina små är 9,5 cm i diameter. Grädda i 180 – 200 grader ca 30 min, lägg gärna en påse med bönor eller något tungt i formen så att det inte blir bubblor i degen. Man kan sedan fyll afpajerna med vad man vill och hälla över äggstanning, jag körde på smakerna lax med curry och provencal lax.
curry nedan
Fyllning 1 curry:
½ kokad laxfilé
½ ägg + ½ vita
2msk grädde 4%
Curry
Dill
Sweet chilisås
Chiliflakes
Salt, peppar
vitlökspulver
20g smulad fetaost
Fyllning 2 : Provencal
½ kokad laxfilé
½ ägg + ½ vita
2msk grädde
20g fetaost
2msk provencalkryddor
Salt, peppar
Rosmarin, grönpeppar
Soltorkad tomat
Rödlök
vitlök
spenat
koka laxen i ca 5 min, låt svalna och smula ned i pajerna. Vispa ihop resterande ingredienser och smula ned ost, häll detta över pajen och sedan in i ugnen 225 grader ca 15 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|