Direktlänk till inlägg 21 december 2012
Detta receptet testade jag i helgen och det blev oväntat bra ! det söta från ananasen och salta från skinkan passar perfekt med det neutrala från osten och krispiga från ” brödet”. En perfekt lunch som är åh, så mycket nyttigare än en riktig calzone. Långsamma kolhydrater från qinoan, omega 3 från cian, kalcium från osten, protein från skinkan och vitamin – C samt blodtryckssänkande enzymet bromelain och trypofan som hjälper oss balansera våra känslor från ananasen. Lät det komplicerat? Testa den bara så ska ni se att ni blir mycket glada
Hawaii calzone: 2st
3-4msk rostat qinoamjöl ( koka qinoa, torka i ugn och mixa sedan till mjöl)
½ dl mandelmjöl
1msk chiamjöl( mal chiafrön)
1-2tsk fiberhusk
½ tsk bakpulver
Kryddor, vitlökspulver,svartpeppar, salt och oregano
½ tsk olivolja
0.75 tsk vinäger
1msk mjölk
1-2msk äggvita
2-4msk varmt vatten
Fyllning 2 port:
4 ost skivor hackade eller ca 40 g riven
150g skinka hackad
Ca 40 g ananas hackad
1-2 tsk olja att steka i
Mixa och låt svälla. Gör två bollar som du kavlar ut mellan dubbla bakplåtspapper. Grädda 200 grader 8 min. Låt svalna fyll med fyllning, vik ihop och stek i lite olja tills de får färg och osten smälter, ca 2 min per sida. Enjoy !!
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
||||||||
3 | 4 | 5 | 6 |
7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 |
12 | 13 |
14 | 15 |
16 |
|||
17 |
18 |
19 |
20 |
21 | 22 |
23 |
|||
24 |
25 |
26 |
27 | 28 |
29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|