Direktlänk till inlägg 10 juli 2014
Hola! Om några dar bär det av mot kanarieöarna för min del och har redan börjat packa, hihi!
Imorse intogs det smarrig frukost och jag har på senaste tiden fått en däng på chiapudding, så, surprise, det var det det blev. Denna smaksatt med katrinplommon, lakrits och citron och toppat med blåbär, om ni har käkat godisbaren Kick nån gång, lakrits med citron typ, så var det exakt så som puddingen smakade. Till den åt jag b.la en Rågbulle fylld med lingon, russin, frön och vetegroddar och toppad med kalkon och smör. Rosta den gärna innan ni hugger in så smälter smöret sådär härligt!
Chiafrön är rika på bra fetter, katrinplommon är fiberrika, lakrits är bra mot stress och sänker dessutom blodtrycket och ökar förbränningen, blåbär innehåller superantioxidanter och anis minskar uppblåsthet i magen.
Om vi kollar närmare på rågbullen ser vi att rågmjöl innehåller bra långsamma kolhydrater som håller blodsockret på jämn nivå, lingon är rika på C vitamin, solrosfrön är B vitaminrika och vetegroddar innehåller vitamin E.
Rågbulle med lingon:
1 bulle:
1.5msk rågmjöl
1msk havregryn
2msk vetegroddar
1msk solrosfrön
½ msk linfrö
5 russin
Salt
½ tsk bakpulver
1tsk fiberhusk
1msk lingon tinade
1.5 – 3 msk yoghurt eller filmjölk
Blanda allt torrt och i med blött. Forma bulle med våta händeer och in i ugn 175 grader 15- 20 min.
Lakrits plommon chiapudding med citron:
1 port:
2 dl mjölk
2 katrinplommon
2.5 msk chiafrön
1krm laktitspuver
Malen stjärnanis och fänkålfrön
Rivet citronskal och eller citronarom
Toppa med blåbär.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|