Direktlänk till inlägg 6 juli 2014
Hejsvejs! Har ägnat dagen åt plugg inför morgondagens stora prov men ar även hunnit med äta käka frukost, lunchat ute, det blev en salig blandning av bakpotatis, räkröra och sushi, haha konstig mix, jag vet! Avslutar dagen med ett härligt cirklelfyspass och nu middag som ni ser nedan. En härlig söt indisk gryta med omega 3 från lax, protein från casewnötter, beta karoten från sötpotatis och bra egenskaper på matsmältningen har alla kryddor. Kokosmjölk är mildare för magen än komjölk och ger även en härligt krämig konsistens till hela rätten. Om ni gillar indisk comfortfood utan alla onödiga härdade fetter och extra socker så testa då detta, delisious!
Sötpotatis och laxgryta á India
1 port
1 sötpotatis i bitar
Lite brocolli
Koka tills mjukt
1 laxfilé á 125g
½ gullök hackad
¼ paprika hackad
1 vitlöksklyfta riven
½ buljongtärning
Vatten
Kardemummakärnor krossade, kanel, ingefära, nejlika, kummin, spiskummin, paprikapulver, cayennpeppar, curry, vitlökspulver
Färsk koriander
1msk tomatpuré
1/2dl kokosmjölk fullfet
1 näve rostade cashewnötter
Stek lax och grönsaker i 1 msk olja, tillsätt kryddor och sedan buljong och en skvätt vatten. Koka ihop tills laxen är klar och löken mjuk. Häll i tomatpuré och kokosmjölk tillsammans med potatisen och broccolin. Koka ihop och toppa med koriander, cashewnötter och pressa över 1 droppe citron eller lime.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
|||
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 |
29 |
30 |
31 |
||||||
|