Direktlänk till inlägg 14 maj 2013
En hälsosammare variant av fiskfingrar här utan panering, lindade med kalkonbacon som har mer protein och mindre fett än vanligt bacon. Med världens godaste ostsås och långsamma kolhydrater från bulgur eller råris blir detta en komplett måltid. Ostsåsen är en Nofry variant utan redning med vetemjöl och smör och den smakar smaskens. Zink, selen, protein, kalcium, järn och magnesium finns i denna måltid.
Ingredienser 2 port:
250 g vit fisk ( sej)
4 skivor kalkonbacon eller vanligt
Muskot, vitpeppar, dragon, örtsalt
Såsen:
½ gullök hackad
½ kött/ svampbuljongtärning
0,75 dl vatten
1 dl grädde eller turkisk yoghurt
2msk mjölk
4 skivor ost
Gräslök, vitpeppar, örtsalt
1 grönpepparkorn mosat
½ tsk senap ( fransk)
Servera med bulgur
Koka upp lök, vatten och buljong. Koka bort vattnet och mixa sedan slätt med stavmixer. Tilsätt övriga ingredienser och koka upp.
Skär fisken i fyra bitar och gnugga in alla i kryddorna. Rulla in dem i bacon. Grädda högt uppe 250 grader grill i 5 min, sänk till 225 grader och grädda i 5 min. stäng av värmen och låt fisken stå i ugnen 10 min till. Servera allt med bulgur, råris, pasta, couscous eller vad du vill.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|