Direktlänk till inlägg 6 december 2014
Nu är det juligen, ju ju ju ju jul igen! Det är typ så det låter överrallt på stan nu, så fort man går in i en butik. Jag har inte riktigt anammat The chistmas spirit men har gjort en del nyttigt julbak iallafall. Igår bakade jag denna Saffrans cheesecake på pepparkaksbotten. Den är RAW, vegan , socker, gluten och smörfri.
Ingredienser ca 8 bitar:
Botten:
1dl mandlar
1dl solroskärnor
10 dadlar
pepparkakskryddor
salt
Rosta frön om du inte vill ha RAW och mixa sedan allt med stavmixer. Tryck ut smeten i form.
Fyllning:
250g full fet kokosmjölk
1pkt saffran
5msk honung
1msk chiafrön
Mixa och häll på botten. In i kylskåp minst 1h.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|