Direktlänk till inlägg 30 maj 2013
Idga var jag i skolan för första gången denna vecka och trots huvudvärk och snuva klarade jag mig. Idag hade vi inga lektioner utan den berömda Skrapan – Katte kampen ( känd i uppsala) mellan våra två gymnasium. Det går ut på att det tävlas i olika grenar. Oturligt nog så förlorade vi men men, man kan inte alltid vinna. Idag försökte jag mig på lite träning också för första gången på en vecka och det gick faktiskt OK, jag tog det lugnt men det var så skönt att komma igång igen.
Denna italienska pastarätt är både nyttig och god och passar till vardags såväl som till fest. Aubergine innehåller fullt med fibrer, och ämnen som skyddar våra celler i hjärnan och även verkar antiinflammatoriskt. Tomat hjälper våra muskler att återhämta sig och är fulla av antioxidanter, även konserverade tomater.
Ingredienser 1 port:
1 kycklingfilé
1tsk olivolja
Svartpeppar, oregano, salt
Vitlök
Sås:
200 g krossade tomater eller hela tomater i juice
Oregano
gullök
Basilika
Olja
Salt, peppar, paprikapulver
1 soltorkad tomat
Chamoinjon eller annan svamp
50 g okokt pasta ( vanlig, vit fiber, fullkorn eller bönpasta)
50 g mozarella ost
3 cm tunna skivor aubergine
Salt, peppar
1krm olivolja
Marinera kycklingen i olja och kryddor och tillaga 25 – 40 min 200 grader. Krydda auberginen och pensla med olja, grilla 225 grader 10 – 15 min. stek lök, svamp och häll på övriga ingredienser till såsen. Blanda såsen med pastan som du har kokt och lägg i skål. Lägg moarellaskivan över den tillagade kycklingen och grilla högt uppe i ugnen tills osten smält. Servera allt tillsammans.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|