Direktlänk till inlägg 23 januari 2013
En snygg lasagne med 3 lager. Pastaplattorna och behamelen blev super men fyllningarna var jag lite mer missnöjd med. Jag kommer nog göra om detta receptet och testa med en annan färs än sojafärs. Annars hade den blivit superdupergod. Pastan är nyttigare än vanlig då den innehåller både fibrer, omega – 3, protein och fullkorn och bechamelen blev rikare och proteinrikare än vanlig. Smakar gott, men mammas lasagne är fortfarande BÄST. Jag använde soja färs i receptet och därför blev den bara halvgod. Jag tror säkert att om jag hade använt kött hade den blivit mycket godare ( sorry vegetarianer)
3 port ingredienser:
Plattor:
Bas fyllning:
Fyllning 1 :
Fyllning 2:
Bechamel fake:
Mortla lin och chiafrön och blanda med vatten, låt stå 5 min.
Rör försiktigt ihop mjöl och vätskor och arbeta ihop till en deg. Lägg i plast och låt vila 30min i kylskåp. Använd kavel eller pasta maskin och arbeta ut tunna pastaark.
Stek allt till basen och dela sedan upp i två stekpannor vari du steker de olika fyllningarna.
Mixa ihop allt till bechamelen med stav mixer och riv parmesan.
Varva 3 lager med fyllningar och toppa med bechamel och riven parmesan. Grädda 25 min 225 grader.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|