healthislife

Direktlänk till inlägg 23 januari 2013

Lasagne med två fyllningar

Av Livia - 23 januari 2013 22:30

   En snygg lasagne med 3 lager. Pastaplattorna och behamelen blev super men fyllningarna var jag lite mer missnöjd med. Jag kommer nog göra om detta receptet och testa med en annan färs än sojafärs. Annars hade den blivit superdupergod. Pastan är nyttigare än vanlig då den innehåller både fibrer, omega – 3, protein och fullkorn och bechamelen blev rikare och proteinrikare än vanlig. Smakar gott, men mammas lasagne är fortfarande BÄST. Jag använde soja färs i receptet och därför blev den bara halvgod. Jag tror säkert att om jag hade använt kött hade den blivit mycket godare ( sorry vegetarianer)

                        

3 port ingredienser:

Plattor:

     



  • 1dl dinkelmjöl
  • 2/3 dl bovetemjöl
  • 1msk sojamjöl ( eller mer bovete)
  • 1tsk fiberhusk eller pofiber ( eller mer dinkel)
  • Salt
  • 1 stor msk krossat linfrö och chiafrö
  • 2msk varmt vatten ( ljummet)
  • 2-3 äggvitor

     

Bas fyllning:

  • 1 gullök
  • 3 champinjoner
  • 4cm övre och undre blast av purjo
  • 1msk olja

Fyllning 1 :

  • 1dl ( 100g)  färs eller nöt/lamm/ sojafärs
  • ¼ köttbulljongtärning
  • Salt, svartpeppar, basilika, timjan, lagerblad
  • Ca ½ paket krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tomatpuré
  • Ev: rött vin

Fyllning 2:

 

  • 1dl ( 100g)  färs eller nöt/lamm/ sojafärs
  • ¼ köttbulljongtärning
  • Salt, vitpeppar, rosmarin, persilja
  • 1dl pumpapuré
  • Ev 1msk lingon eller tranbär
  • ½ dl vatten

  


Bechamel fake:

  • 1.5dl keso ( mixad)
  • 50 g fetaost
  • Svartpeppar, vitlök, vitpeppar, salt
  • 25 g parmesanost eller annan hårdost

Mortla lin och chiafrön och blanda med vatten, låt stå 5 min.

Rör försiktigt ihop mjöl och vätskor och arbeta ihop till en deg. Lägg i plast och låt vila 30min i kylskåp. Använd kavel eller pasta maskin och arbeta ut tunna pastaark.

Stek allt till basen och dela sedan upp i två stekpannor vari du steker de olika fyllningarna.


Mixa ihop allt till bechamelen med stav mixer och riv parmesan.

Varva 3 lager med fyllningar och toppa med bechamel och riven parmesan. Grädda 25 min 225 grader.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Livia - 13 december 2014 21:46


God kväll, sitter här med mys mat och slötittar på en av de många filmerna som går och kände för att dela med mig av ett recept på en av mina favoritgrejer med julen. Som ni säkert har märkt så älskar jag pepparkaksdeg och att köpa hem och bara äta ä...

Av Livia - 12 december 2014 12:43

Heej, Vaknade sent idag, vid elva tiden och då blev det fin brunch med skottska TV serier på datorn. Min brunch bestod av en feta och kyckling äggviteomelett, en supergod halon och ingefära smoothie, ett äpple och ti det en macka med avokado. Men rec...

Av Livia - 8 december 2014 18:12

Japp mina vänner, det är som det står, paleo pepprisar! Super näringsrika, krispiga och goda med ätt kola ton. Enkelt med få ingredienser och dessutom nötfria, vete, smör och sockerfria! Testa som alternativ till det traditionella julbaket.     ...

Av Livia - 6 december 2014 19:29

Nu är det juligen, ju ju ju ju jul igen! Det är typ så  det låter överrallt på stan nu, så fort man går in i en butik. Jag har inte riktigt anammat The chistmas spirit men har gjort en del nyttigt julbak iallafall. Igår bakade jag denna Saffrans chee...

Av Livia - 2 december 2014 21:39

  God kväll! Snabbt inlägg! På ett mandelbröd, perfekt till frukost och urgott rostat eller inte. Gluten, vete, socker, jäst, smörfritt  och low carb. Try it!       Ingredienser 2 bröd: 1dl madelmjöl 1msk kokosmjöl 1tsk bakpulver 1ms...

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards