Direktlänk till inlägg 10 januari 2013
I går kväll tittade jag på simpssons där de åt mackor med jordnötssmör och sallad och jag blev så sugen. Tidigare på dagen hade jag funderat över om jag skulle försöka mig på hälsosama tunnbröd så jag kombinerade ideérna och gjorde en tunnbrödrulle fylld med jordnötssmör och sallad. Den blev god. Brödet är dock lite hårdare än vanligt tunnbröd så man måste vara snabb och försiktig när man rullar dem. Dessa innehåller fullkorn, fibrer, bra kolhydrater, kalcium och både B- vitaminer och mineraler så som fosfor, järn och selen från jästen. Jag käkade den till frukost tilsammands med min tropiska keso.
Ingredienser 1 bröd:
1msk kokosolja
0.4dl mjölk
½ paket jäst ( 1g)
Salt
1tsk agavesirap/honung
½ krm bakpulver
½ dl bovetemjöl
½ dl rågsikt eller rågmjöl eller grahamsmjöl
1msk krossade frön ( linfrö, chiafrö)
Smält oljan och tillsätt mjölk, värm tills fingervarmt smula då ned jästen. Tillsätt allt förutom bovetemjöl och rör. Tillsätt bovetemjöl och låta jäsa under duk i 30 min. arbeta degen med lite mer mjöl och kavla ut till en tunn kaka. Stek i torr stekpanna 1 – 2min per sida. Skynda dig sedan att fylla den och rulla ihop då den lätt går sönder.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|