Direktlänk till inlägg 10 januari 2013
Enbärskyckling korv med rosmarinrostad potatis
Jag har aldrig gjort korv förut och jag äter det inte så ofta heller. Inte för att jag inte gillar det, jag gillar bara inte innehållet som oftast till största del är skräp och kött rester. Dessutom brukar korvar göras med hjälp av fjälster som är tarmar. Mina korvar är helt inälvsfria och 100% kött. För att ” completa” mitt vilt tema då jag använde enbär i korven så rostade jag några potatisar med rosmarin som är en krydda vissa hävdar att man blir smartare av, och så gjorde jag en gräddsås. Clean, lean and pure, inget tilsatt socker, mättat fett eller dåliga saker. Och gott var det också, en lite grövre korv med vild smak, en perfekt middag efter träningen.
Ingredienser: 2 port
Korv:
2 kycklingfiléer eller 300g kycklingfärs
2 skivor parmaskinka eller bacon ( jag skulle använda kalkonbacon, kotlettbacon eller parmaskinka)
2 krossade enbär
1tsk torkad timjan
Salt, peppar, vitpeppar
+ olja att steka i Rulla in färsen i plastpofie och dra åt i sidorna som en karamell.
Potatisen:
4- 6 potatisar
1tsk olja
4- 6 stjälkar rosmarin
Salt, peppar, lökpulver
Såsen:
1 hackad gullök
1msk olja
½ dl köttbuljong
½ - 1 dl äppeljuice ( jag använde Rinkeby 100% frukt)
1tsk soja
Kryddor, vitpeppar, 1 lagerblad, 1krossad grönpepparkorn, salt, lite gurkmeja
½ pressad vitlöksklyfta
1.5 dl grädde eller cremé fraiche ( använde milda lätt)
Mal eller mixa köttet till en färs, mal eller klipp skinkan fint. Rör i kryddor och enbär och rulla som korvar. Lägg på plastfolie och snurra sedan som smällkarameller. Lägg i kylskåpet minst 3 timmar. Rulla ut dem och stek ca 10 min i olja.
Potatis: Skölj och pensla med olja, kryddor. Grilla högt uppe i ugnen 260 grader ca 25 min.
Såsen: Stek löken tills mjuk. Tillsätt buljong och vatten och koka tills mesta vattnet har ångat bort. Rör då i resterande ingredienser och koka upp. Servera gärna med kokta palsternackor och gelé eller lingon.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 | 6 | ||||
7 |
8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|