healthislife

Direktlänk till inlägg 8 januari 2013

Kyckling frikadeller i gräddig tomatsås

Av Livia - 8 januari 2013 09:15

Kyckling frikadeller i gräddig tomatsås - 1 port


Detta är vad jag gjorde till middag efter ett gympass med fokus på kondition. En bra återämtning tycker jag, med mycket protein, alla vitaminer utan C från ägg, kolhydrater, mättande fibrer och nyttiga fetter. Jag fick en gammal köttmalare i julklapp och har tänkt ut många sätt att använda den på så det var kul att äntligen testa den och trots att den är från 80 – talet så funkade den perf! Man kan säkert bara mixa kycklingen i en mixer om man inte har en köttkvarn.

                        


Frikadeller:

1 kyckling filé

1ägg

2msk hirsflingor ( eller osötat ströbröd)

2msk pofiber ( eller något mjöl)

Kryddor, vit och svartpeppar, oregano, salt, lök pulver

1 tsk olja

+ 2 lagerblad, 1/ buljongtärning, 2 liter vatten, 1kryddpepparkorn till lagen

Tomatsås:

2 soltorkade tomater

6 små tomater eller 3 stora

200g krossade tomater

½ gul eller rödlök

1msk olja

Ev: 2 svampar

Kryddor, basilika, persillja, peppar, salt, 1/ buljongtärning, oregano, lökpulver

1 riven vitlök

½ dl vitt eller rött vin

2msk grädde eller turkisk yoghurt

1krm paprikapulver


Servera med grönsaker, bulgur/pasta/ris och riven parmesan


Mal eller mixa kyckling filén till färs. Blanda i ett ägg och övriga ingredienser. Låt svälla. Koka under tiden upp laget.  Forma bollar, jag fick sex stora. Lägg de i laget och koka i 7 – 13 min eller tills de är genomkokta.

Rosta tomaterna högt uppe i ugnen 280 grader 13 min.  Stek lök och ev svamp i olja, lägg i grillade tomater och koka med buljong och 1dl vatten tills allt är absorberat. Tillsätt då vin och krossade tomater och eventuellt mer vatten. I med kryddor och grädde och släng sedan i de avrunna frikadellerna och låt koka medelvärme i såsen 5 min.


Servera med grönsaker, bulgur/pasta/ris och riven parmesan och ev. några krossade valnötter.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Livia - 13 december 2014 21:46


God kväll, sitter här med mys mat och slötittar på en av de många filmerna som går och kände för att dela med mig av ett recept på en av mina favoritgrejer med julen. Som ni säkert har märkt så älskar jag pepparkaksdeg och att köpa hem och bara äta ä...

Av Livia - 12 december 2014 12:43

Heej, Vaknade sent idag, vid elva tiden och då blev det fin brunch med skottska TV serier på datorn. Min brunch bestod av en feta och kyckling äggviteomelett, en supergod halon och ingefära smoothie, ett äpple och ti det en macka med avokado. Men rec...

Av Livia - 8 december 2014 18:12

Japp mina vänner, det är som det står, paleo pepprisar! Super näringsrika, krispiga och goda med ätt kola ton. Enkelt med få ingredienser och dessutom nötfria, vete, smör och sockerfria! Testa som alternativ till det traditionella julbaket.     ...

Av Livia - 6 december 2014 19:29

Nu är det juligen, ju ju ju ju jul igen! Det är typ så  det låter överrallt på stan nu, så fort man går in i en butik. Jag har inte riktigt anammat The chistmas spirit men har gjort en del nyttigt julbak iallafall. Igår bakade jag denna Saffrans chee...

Av Livia - 2 december 2014 21:39

  God kväll! Snabbt inlägg! På ett mandelbröd, perfekt till frukost och urgott rostat eller inte. Gluten, vete, socker, jäst, smörfritt  och low carb. Try it!       Ingredienser 2 bröd: 1dl madelmjöl 1msk kokosmjöl 1tsk bakpulver 1ms...

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5 6
7
8 9 10
11
12 13
14 15 16 17 18 19 20
21
22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards