Direktlänk till inlägg 25 augusti 2013
Hej på er allihopa! Riktigt längesen senast, mer än en månad! Jag har varit utomlands och sedan borta och jobbat i två veckor, på ett stall. Under denna tiden har jag varken haft tid att blogga eller hitta på och testa nya recept. Men nu är jag tillbaka och jag ska försöka blogga åtminstånne varannan dag! Hoppas eran sommar har varit bra och att ni har gjort många roliga grejer. Dagens recept är något riktigt sommrigt, helgens smulpaj med marsánsås. Hälsosamt ofcourse med omga 3 & 6, antioxidanter, kalcium och zink. Jag åt halva som kvällsfika i den svala kvällsvinden. Jag åt den kall men den är även god varm.
Ingredienser 2 – 4 port:
200 g frysta bär ( Hallon & Blåbär)
1tsk Pofiber eller kokosmjöl
Smuldeg:
50 g Becel lätt
1tsk sojamjöl ( eller annat)
1msk bovetemjöl eller pofiber
2msk kokosmjöl
1msk kokossocker
1msk agavesirap
Marsánsås:
2 dl mjölk
½ vaniljstång eller arom
3msk sötning
1msk majsmjöl
Blanda mjöl/pofiber med bär i en form. Blanda det torra till smuldegen och blanda i becelet. Smula degen över bären och grädda 10 – 15 min i 225 grader. Värm mjölken med övriga ingredienser och vispa i mjölet. Rör tills det tjocknar. Ställ i kylskåp och låt svalna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
||||||
5 |
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
|||
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
18 |
|||
19 |
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 | |||
26 | 27 |
28 | 29 |
30 | 31 |
||||
|