Senaste inläggen
Hejej, vaknade 7 och njöt av denna underbara frukost! Oerhört näringsrik med chiafrön, kakao, hampa, carob, kokosvatten och pumpa. Kompotten är rik på A vitamin men du kan lika gärna käka puddingen utan kompotten den är god så med! Jag hade en skiva groddat rågbröd med ost, ägg och kaviar till. Smaken av puddingen är verkligen otrolig riktigt krämig och god!
Nu ska jag njuta av lite glass innan jag ikväll sticker iväg till en kompis för filmkväll, ha det gott!
Chiachokladpudding med morots och gojikompott:
1 port:
Pudding:
1dl kokosvatten
1dl pumpapuré
1msk hampaprotein
1msk kakao
1msk carob
2msk chiafrön
1msk sötning
Vanilj
Mixa ihop och ställ i kylskåp mist 1 h.
Kompott:
1 liten riven morot
1msk gojibär
½ dl morotsjuice
1tsk honung
Ev: lite saffran
Servera med puddingen och en god granola, jag hade groddad bovetegranola med spirulina, lucuma, carob och mesquite.
Hej, nu var det dags igen! Tisdag idag är det va? Det blir så svårt att hålla reda på dagarna när man har lov….. Hursomhelst, började dagen med frukost och en snabb promenad med vovven innan det bar av mot sommarskolan ( hehe hade visst inte lov), som jag har berättat så läser jag ett extra ämne i sommar för att kunna läsa et annat nästa år. Efter det blev det lunch på Max och sen hem för lite PT plugg, jag ska utbilda mig till PT i slutet av sommaren så för studerar lite. Efter mellis, som ni ser nedan, Kvarg med vanilj, Groddad granola och torpet plockade smultron från midsommar. Efter det var det terminens sista IT pass på friskis och sen hem för middag som också är kvällens recept: Vårrullar fyllda med lax, räkor, avokado, rostade cashewnötter, hampafrön och grönsaker och en sötsyrligdippsås till det. Nyttigt, enkelt och gott, med asiatisk toutch!
Rispappersrullar med hampafrön och sötsur sås:
1 port:
Rullar:
2 rispapper
Hackad röd/vitkål
Hackad purjo/vårlök
Strimlad morot
Böngroddar
½ dl hackade och rostade cashewnötter
1msk hampafrön
2 skivor kallrökt lax
Räkor
½ avokado
Lägg allt i uppblötta rispapper och rulla ihop.
Sås:
1msk soja
1tsk agavesirap
¼ lime saft och skal
Lite chili
Riven ingefära och vitlök
Ev: koriander
Jag serverade även med algsallad
Hej, idag har jag bara varit helt trött och omotiverad, vädret sög och hade ont i kroppen som jag haft ett par dar nu. Har därför skippat träningen i nästan en vecka nu och hoppats att det skulle bli bättre men det blir det aldrig. Så idag bestämde jag mig för att gå ner till gymmet och köra lite lätt träning typ ”rehab” och musklerna känns faktiskt bättre! Jag körde ganska kort, det blev 30 min ungefär och det såg ut såhär:
10 min crosstrainer
3 x 6 marklyft 45kg
3 x 8 bänkperess 25kg
3 x 10 benpress 50 kg + att vagnen väger 50
Tabata på frivänning+ pushpress 20 kg
Tabata på latsdrag 25 kg
Tabata på rodd 25 kg
3 x 10 sågen
2 x 1 min planka på medecinboll
Jag körde lättare än jag brukar idag då jag verkligen har blivit svagare, det är den lysande frånvaron av styrketräning de senaste veckorna som har gjort sitt!
Idag ska jag ge er ett av mina nya favvorecept som åts till lunch idag bl.a tagliatelle med kallrökt lax, Philadelphia, svartpeppar och dill.
Koka bara tagliatelle, jag använde en gjord på dinkel och spenat då jag inte tål vetemjöl, rör i 100g kallrökt lax, 1.5 msk full fat Philadelphia, färsk eller fryst dill och lite färskmalmen svartpeppar, rör även i lite bladspenat. Ät direkt, mmmm!
Whopa! Hejsvejs, Söndag redan och jag ar NK prov imorn, oppas jag inte failar men ämmnet är roligt så det ska nog gå! Idag har varit en såndär riktig segdag. Vaknade trött och tröttheten fortsatte efter frukost så det blev vilodag även idag, som spenderades med söndagsbak, hundpromenad i regnet och t.o.m haglet, lyssnat på musik, handlat käk och ska nu se på film och käka glass, nyttig sådan idag. Lunch blev idag en Oopsie pizza då jag var riktig sugen på pizza och hade en halv påse färdigriven ost i kylen som behövdes tas slut på.
Oppsie är så smidigt, en botten som liknar pizza men är gjord på et marängvis. Toppa med vad du vill och vräk på massor med god ost. Yummy. Själva botten är proteinrik och low carb för er som bryr er om det. En lite lightare variation av traditionell pizza och med en syrlig söt sallad till blir det super!
Oopsie pizza:
1 port:
Botten:
1 ägg
1tsk fiberhusk
1krm bakpulver
2msk philadelphiaost full fat
Salt
Separera ägget och vispa vitan till ett hårt skum, jag tog I lite extra vita. Rör ihop gulan med osten och vänd sedan i med resterande ingredienser i vitan. Bred ut på bakplåtspapper och grädda 25 min 160grader.
Toppa med tomatsås, oregano och salt.
Jag valde två toppingar till min pizza, hava med rökt kalkon, lök, svamp, banan, curry och andra med tomat, basilika, svartpeppar, rödlök och öste hela pizzan med massvis med ost. In i ugnen 250grader ca 5 min eller tills osten smält.
Sallad:
Hackad vitkål, galiamelon, svartpeppar, salt och vinäger.
Glad midsommar i efterskott! Jag har varit uppe hos min mormor och firat med familjen. Det ar vart intensivt då det är 30 mil dit och vi åkte dit igår och hem idag. Innan hemvägen idag köpte vi dock en klingsglass, Kling är det speciella glassmärket för Mariestad där min mormor bor.
Imorse blev det special frukost, banan, blåbär, jordgubbar med vispgrädde, solrosfrön, kakaosås och ett ägg och macka på det!
Här kommer ett recept påen urläcker brownie som gjordes dagen innan midsommar och som smakade som en dröm! Food orgasm nästan! Enkel var den också och både gluten, raffinerat socker och smörfri. Med moussen blev det en sagolik kontrast så uteslut inte den! Hoppas nu att eran midsommar var bra och att ni har ätit många jordgubbar och mycket gott!
Brownie med hallonmousse:
2 port:
Brownie:
2/3 dl bovete eller rismjöl
1msk kakao
Salt, 2msk sötning
Vaniljarom
1 ägg
4 dadlar
1dl vatten kokande
1tsk bakpulver
25g hackad mörk eller sockerfri choklad
Mousse:
1dl turkisk yoghurt 10%
½ dl tinade hallon
Kakan: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll kokande vatten över dadlar och låt stå tills fingervarmt. Mosa ihop till en puré. Vispa ägg med sötning och vanilj, i med torrt och sist dadelpastan. Bryt i chokladen och häll smet i form. Grädda 170 grader ca 15 – 30 min beroende på tjocklek av form.
Rör ihop allt till moussen och servera med kakan.
God morgon, har varit uppe sedan halv sju och bakat kanelbullar till midsommarfirandet imorgon. Som det ser ut nu lär det väl bli en regnig midsommar, som vanligt då!
Tänkte dela med mig av ett jättegott post workout recept på en proteinrik och underbart krämig chokladpudding med väldigt få ingredienser. Detta kan jag säga är något ni MÅSTE testa då det fanemig var godare än ekströms chokladpudding. Med protein och mineraler från ägg, antioxidanter från kakao, kalcuim från mjölk och dessutom är den sockerfri om du använder annan sötning än socker. Nu får ni ha en bra morgon.
Krämig chokladpudding:
1port
2dl mjölk (jag använde alpros rismjölk med kokossmak)
1msk kakao
2msk sötning
Vaniljarom
1 ägg
Koka upp allt förutom ägget. Under vispning, rör i ägget och låt tjockna. Ställ i kylskåp minst 2h och servera med jordgubbar.
Hej, här kommer gårdagens frukost recept som utlovat, vaniljzoats med jordgubbschia sylt. En mättande, och näringsrik frukost som ger dig en underbar och hållbar start på dagen. Med mineraler från fröna, havregrynen och vitaminer från bären och zucchinin, extra mättnad tack vare proteinet i äggvitan och fibrer från linfrön. Mumma!
Har idag haft en soft bakdag med test av en massa nya recept ( och en massa avsmakande med!) Några lyckade och några katastrofer, men de bra kommer ni snart se här på bloggen, så håll utkik. Ha en fin kväll!
1 port
Zoats:
1.2dl havregryn
1tsk linfrö
1.8dl vatten
Vaniljarom, salt
1dl riven zucchini
1 äggvita
Koka upp vattnet och rör i havregryn, zucchini, linfrö, salt, vaniljarom. Koka 2 min och rör sedan i äggvitan och koka några sek, noggrant rörande.
Chiasylt:
1dl jordgubbar
1msk ciafrön
Ev sötning
Mixa och låt stå minst 1 h i kylskåp.
Servera gröten med sylten och mejerifri mjölk, jag tog kokosmandelmjölk.
Tjena, idag började jag med superfrukost ( recept imorn!) och gick sedan ned till skolan, jag ska läsa ett extra ämne i sommar och går därför sommarskola. Väl där visade det sig att det hade gett mig fel tid och att jag inte började förens två timmar senare! Så vad kan man göra om inte ta sitt pick och pack och ta en fika på ett café? Efter skolan var det lunch på stan med en vän och efter att a inhandlat ett par svenska jordgubbar bar det av hem för mellis. Har efter det mest softat och fixat kvällens kvällis/middag som tog ca 8h att göra. Det är även kvällens recept.
En RAW sandwich på ett lök och tomatbröd gjort på frön och groddat bovete. När man grodddar saker blir det lättare för kroppen att ta upp dess näringsämnen. Fyllde mackan med cashewost och en RAW ärtbiff, soltorkad tomat och basilika. Till detta serverades en veganvänlig mint och chokladglass gjord på superfrukten avokado, banan, kakaonibs, matsmältningsstimulerande mynta och annat smått och gott. En supermiddag/kvällis/mellis för den som har mycket tid över och vill testa nåt originellt, så kör på!
RAW italiensk sandwich
1 port
Bröd:
4cm zuchini
½ dl frön
Näringsjäst, oregano, lökpulver
1 liten tomat
1/3 gullök
½ dl groddat bovete
1msk chiafrön
Mixa allt slätt och bred ut på bakplåtspapper. Torka i ugn 50 – 125 grader 3 – 8h
Ärtbiff:
½ dl gröna ärtor
½ dl gula ärtor
Cayennpeppar, salt, peppar, soja
Näringsjäst
½ dadel
1 krm carob
1msk chiafrön
Mixa med stavmixer och forma en biff, torka i ugn 50 – 125 grader 3 – 8h
Cashew ost:
½ dl cashewnöter blötlagda i 8 h
Näringsjäst
Lite mjölk
Mortla eller mixa tills slätt.
Servera med soltorkade tomater, tomat, basilika
Avokado mint chokladglass:
1 port
Grön mintglass:
½ avokado
1msk mejerifri mjölk
Myntablad eller mintarom
1msk sötning
½ fryst banan i slantar
½ dl frysta ärtor
Mixa med stavmixer och blanda i 1msk kakaonibs eller hackad mörk choklad
Chokladglass:
½ avokado
1msk mjölk eller äggvita
1msk kakao
½ fryst banan i slantar
½ dl frysta ärtor
1krm spirulina
Vanilj
Mixa med stavmixer och blanda i 1msk granola, jag hade eizekiel groddad granola
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|