healthislife

Senaste inläggen

Av Livia - 3 juli 2014 20:49

Regn hela, hela tiden, vad är det för sommar egentligen? Jaja, idag ar varit en lång dag, hade först lektion i skolan, sen åt jag bakpotatis med kyckling och curry majonnäs på Storken som är ett fik här i stan, hade två labbar och gick sedan direkt till Friskis för ett Yogapass. Hem, middag och nu kvällis. Dagens recept är ett tips på ett smart mellis i form av en tårtbit, pannkakstårtbit för at vara exakt. Fullproppad med protein, nyttiga mineraler, vitamin C, kalcium och folsyra! Dagens mellis blev dock något så oinspirerat som en halvliter rödmjölk och en apelsin, menmen ;)

         

Tårtbit:

1 port:

1 ägg

1msk kokosmjöl

1msk havremjöl

½ dl mjölk

Söt, vanilj, salt

½ tsk bakpulver

Stek i olja eller smör och skär i fyra trekanter.


Bre på kvarg med vanilj och sötning på ena kvarten, på med andra och bre på ½ mosad banan, på med tredje, skivade jordgubbar, sista kvarten och toppa med turkisk yoghurt och jordgubbar. 

Av Livia - 2 juli 2014 21:32

Godkväll, är precis hemkommen frånkvällens träningspass och sitter nu och käkar litervis med kvällsmål och ser på Morden i Midsommar. Första träningspasset på veckan faktiskt och det kändes urskönt! Idag har det ju faktiskt varit lite sommarväder och dagen har fyllts med bakning, skola, smultronplockning ( de är stora som jordgubbar!) och middag med kantarell spagetti. Det finns massor av dem nu och de har ätits flitigt denna vecka! I Kvällens recept, som åts igår, figurerar de med huvudroll. Kantarellerna alltså… En kantarellpaj med pankaksskal, färgglad aprikossallad och underbart sommrigt kokosvatten till.  Pajen är proteinrik, Low eller Slowcarb beroende på mjölet man väljer och även rik på mineraler som kalcium och selen. Folsyra får vi från jordgubbar och kokosvatten har bra effekter på återhämtning efter fysisk aktivitet. Gotteligott för kropp och knopp!

         

Kantarellpaj & Sommar kokosvatten

Paj:

Botten/pannkakan:

1 dl äggvita

1msk fiberhusk

1msk sojamjöl

1msk havremjöl

1krm bakpulver

Salt

Lite mjölk

Stek i olja eller smör. Lägg i en for så att det bildas en ”skål” att hälla fyllningen i.

Fyllning:

1 ägg

1dl keso

Muskot, salt, peppar

Kantareller och gul lök stekt med curry, några skivor rökt kalkon

45 g fetaost eller annan ost

Vispa ihop ägg, kryddor och keso. Lägg de stekta svamparna och lök i pannkaksformen och häll över äggstanningen och strö över osten. Grädda 225 grader ca 25 min.

Servera med en sallad, jag hade sojabönor, aprikos, spenat, feta, hampafrön, sparris, avokado och riven morot i min.

Kokosvattnet:

1dl jordgubbar

Smultron

Basilikablad

1.5dl kokosvatten

Mixa med stavmixer.

Av Livia - 1 juli 2014 19:39

Tisdag! Har varit på skolan som vanligt och det är väldigt intressant får jag säga! Åt sushilunch på stan med en kompis och hängde runt där ett tag, köpte ett linne b.la Hem, plockade svamp även idag, det finns massor, åt underbar middag och sörplar nu på en idé jag fick häromdan faktiskt, då jag käkade lunch på Max. såg nämligen att de har en ny smak på sina Lyxshakes, äppelpaj, då fick jag en idé på hur man kan hälsofiera den med ett högre näringsvärde. Har här även lagt till ett lager med underbart kanelmos på boten för varierande konsistenser. Själva shaken är krämig och smakar äpple, såsen är mättande och god med smak av jordnötssmör. Ett perfekt återhämtningsmål, mellis eller kvällis som både mättar och ger dig b.la protein, nyttiga carbs, bra fetter, vitaminer som C, E och mineraler som kalium, kalcium, zink och även fibrer på det. Kanel är även bra för matsmältningen!

       

Äppelpaj milkshake med jordnötskolasås

1 port:

Shaken:

1.5 dl kvarg

1 äggvita ( kan uteslutas)

1.5 dl mjölk

1krm bakpulver

Vanilj

1msk äppelmos osockrat

½ fruset äpple utan skal i bitar

½ frusen banan i slantar

Mixa med stavmixer.


Kolasås:

1 stor msk jordnötssmör

2msk mjölk

1tsk carobpulver


Kanelmos:

½ äpple

1msk kanel

Vatten

Koka upp och koka i 2 min eller tills äppelbitarna är mjuka. Mixa med stavmixer.


Lägg kanelmoset på botten av ett högt glas, sedan ett lager Shaken och toppa med kolasåsen. Drick.


Av Livia - 30 juni 2014 18:55

Hejsvejs, är ni redo för dagens recept? Kommer ni ihåg att jag för ett tag sedan berättade om Klingsglass som man bara kan köpa där min mormor bor? Hursomhelst, min favorit glass från Kling är Blåbärsputte, blåbärsglass i strut med blåbärsrippel, Och idag fick jag världens sug efter den. Men jag kan ju inte åka 3 h bilresa för att köpa den så jag ställde mig och fixade en egen variant, som även blev nyttigare och mer mellanmålsvänlig. I give you proteinglass med smak av blåbär, toppat med kokos och krispig granola. Det var gott det med och funkar som substitut tills nästa gång jag besöker mormor.

     

Blåbärsglass:

1 port

1 ägg

1dl mjölk

2 dl kvarg

½ dl proteinpulver vanilj

½ burk bara bär blåbär eller blåbärssylt eller mosade blåbär med sötning

Kör i glassmaskin 25 – 30 min och toppa sedan med kokos, granola och rivet citronskal.

Av Livia - 29 juni 2014 19:56

Idag har det varit ett sånt ruskväder att jag inte vet vad! Började dagen med helgfrukost sedan lunchades det på Max, har sedan legat i soffan och degat hela dagen precis som igår. Är otroligt trött men tänkte tipsa er om ett gott, mättande och nyttigt frukost recept med inspo från London och ett fik som hette ”Tossed”. Äggröra, kallrökt lax, avokado, frön och sedan mitt egna recept på blåbärssmoothie med spenat.

     

Proteinrik frukostskål med blåbärssmoothie:

1 port

I skålen:

Äggröra på 2 ägg, lite mjölk, muskot, peppar och salt

50g kallrökt lax

½ avokado

1msk frön ( chia, solros, pumpa, hampafrön)

Tomat

Smoothien:

1dl frysta blåbär

1 näve spenat

1tsk macapulver

1tak mesquite

1tsk hampaprotein

2dl mejerifri mjölk

Kanel 

Av Livia - 28 juni 2014 20:49

Ah, vad skönt det är att bara koppla av ibland. Idag har vi haft en alv slödag. Började med min pepparkaks banan frozen yoghurt ( recept på bloggen) toppat med paulun granola och smörgåsfrukost ( brukar piffa till helgfrukosten) och fortsatte sedan med ett lugnt, och jag menar lugnt spinningpass. Åkte ut till självplockningen av jordgubbar och plockade och betalde för 1kg men åt sedan två jordgubbar för varje jag plockade så ar idag konsumerat sisådär 3 kg jordgubbar! Dagens C vitaminbehov, haha.   Fortsatte med lunch, storhandling och kom sedan hem där jag med mamma har suttit från 15.00 och kollat på brittiska mordserier. Käkade sushi från favvostället, några praliner köpta på min londonresa och sitter nu och käkar kvällsmål, som också är kvällens recept. En snabbbakt surdegsbrödkaka toppad med smör, ost och rivet apelsinskal med honung på halva och stekt ägg och kalkon på andra, till det äts hallon och kardemumaglass. Otroligt gott är båda delarna och näringsrika med. Sockerfritt, gluten & vetefritt, bra för maggen, som jag brukar säga. Imorn startas dagen med veckans andra gottefrukost, Yogurt, kvarg, vanilj, musli, torkade bär, nötter, jordgubbar, banan, Chokladsås och äggkaviarmacka på det. Hörs imorn!

 

Surdegs brödkaka:

1 port:

0.6dl havremjöl

0.3dl sojamjöl

0.2dl vetegroddar

1msk fiberhusk

Salt, fänkålsfrön, kummin

½ riven morot

50g färdig rågsurdeg ( typ från kronjäst, finns på kylavdelningen)

1-4 msk vatten

Blanda det torra och rör i surdeg och vatten. Forma en boll och låt jäsa i tre timmar. Platta ut till en kaka och grädda 200 grader 15 – 25 min.

Servera med  1 stekt ägg, tomatpuré på ena och becel, ost, rivet apelsinskal, honung och gurka på andra.

Jag åt även lite hallon & kardemummaglass till:

1 äggvita

0.75dl mejerifrimjölk

1msk kakao

½ msk carob

½ msk hampaprotein

1msk sötning

Vaniljarom

1.5dl frysta ärtor

½ frusen banan i slantar

100g frysta hallon

Kardemumma

Mixa med stavmixer och ät.



Av Livia - 27 juni 2014 10:20

Imorse vaknade jag, gick ut i badrummet, gick förbi spegeln, stannade, gick tillbaka till spegeln och höll nästan på att svimma med tanke på vad jag såg! Ett otroligt svullet öga, såg seriöst ut som en boxare som hade genomgått en misslyckad match. Hur fick jag då denna blaffa, jo jag var ute i skogen igår, i sisådär 15min och hittade en massa små sommarkantareller, på de 15 minuterna lyckades jag även samla på mig 7 myggbett varav ett på ögonbrynet. Så efter en finfin frukost med toast, smörstekta kantareller med Philadelphia och kvarg med äppelmos och kanel, så åkte jag till vårdcentralen för såhär kan jag ju inte se ut. Som jag fruktade finns det inget att göra mer än att vänta, så jag tar idag en lugn dag hemma med TV:n och lite hemma fix. Jag ger er ingen bild på ögat för då skulle ni svimma, haha! XD

 


Receptet för idag blir gårdagens lunch, Krämig paprikaspagetti med spicy kycklingköttbullar. Gott, mättande, enkelt och snabbt. Använd gärna fullkorn eller dinkelspaghetti för bättre näringsvärde,  kyckling är proteinrikt, kryddorna främjar matsmältningen och Philadelphian ger oss faktiskt kalcium.

   

Krämig paprika pasta med kycklingköttbullar:

1port:

1 port kokt spaghetti ( jag hade dinkelspaghetti)

2msk 11% philadelphia  paprika

Köttbullar:

1 malen kycklingfile eller 120g kycklingfärs

¼ gullök riven

Spiskummin, paprikapulver, riven vitlök, salt, peppar

Lite chili

1msk ajvar relish

1msk pofiber eller vetegroddar eller mjöl

Oregano

Blanda allt och forma små köttbullar, tillaga i ugnssäker form 225 grader ca 15 min.

Av Livia - 26 juni 2014 13:15

Nejmen god förmiddag! Har ni märkt hur alla ( kanske t.o.m ni) hetsar och oroar sig för det är med sommar? Den perfekta bikinikroppen, inte unna sig glass och sånt som hör sommaren till och helt enkelt är oförmögen att slappna av? Om ni känner igen er så är ni absolut inte ensamma, Sommarperioden är faktiskt den period då kroppsfixeringen växer sig starkast! Men varför denna press? Jag har i hela mitt liv sett sommaren som en vilo-säsong, då man drar ner på träningen, unnar sig mer och bara tar det lugnt. Känn inga skuldkänslor för att dina vanliga fyra träningspass per vecka byts ut mot en jogg och en powerwalk, njut till fullo av glassen och ta en till imorgon om du känner för det, ligg i hängmattan och läs en bok och bara njut! När man förbjuder sig/oroar sig för saker leder det ofta till att man mår dåligt och till att när man väl tillåter sig själv något så utvecklar man istället ett ohälsosamt hets beteende. Ett sådant är mycket svårt att ta sig ur så se till att aldrig hamna där. Jag vet att ni är rädda för att förlora era snygga kroppar ni kämpat för och jo, jag håller med om att kroppen förändras när vi ändrar vanor, jag har själv förlorat mitt sixpack på dessa korta sommar veckor, men det kommer tillbaks när man sen går tillbaks i sina gamla rutiner. Och en grej man inte förlorar så lätt är sin grundkondition och grundmuskler. Så Don´t worry. Nej nu är det sommar och nu ska vi njuta, eller hur!?


Och njuta kan jag säga att jag verkligen gjorde för några timmar sedan när jag på förmiddags – kaffet smakade denna underbara skapelse som har stått i kylen sedan igårkväll. Jag har alltid varit svar´g för kärleksmumms och har sedantidigare ett superrecept på det här på bloggen där svarta bönor figurerar. Dem var jättegoda men nu kände jag för att testa ett  nytt recept på dessa och denna skapelse blev faktiskt ännu godare! Nyttig är den också ( även om det slank ner en och annan ballerina till kaffet också, men sommar sommar). Dadlar, mörk choklad och lite stevia ger sötman och näringsrikt sojamjöl och B-vitaminrikt havremjöl är vårat vetemjölssubstitut. Kokosmjölk ger oss en mejerifri frosting och pumpa ger konsistens men även beta karoten och andra vitaminer. Ägg är som ni vid detta laget vet, en utmärkt protein och mineralkälla och kokos innehåller bra, medellånga fettsyror. Och smaken sen, GUDOMLIG! Receptet ger dig en längd som går att dela i max fem bitar eller ätas hel som ett träningsmellis, gör som du vill!

     

Kärleksmums:


1 ägg

2 dadlar+ ½ dl kaffe

1 dl pumpa

Vanilj

Sötning

1tsk kokosmjöl

1tsk sojamjöl

1tsk bakpuver

Salt

2/3 dl havremjöl

1msk kokosmjölk full fat

1 ruta mörk eller sockerfri choklad

Vispa ägg och sötning. Slå varmt kaffe över dadlar och låt stå. Mixa dadelsmet med pumpa oc låt bli kallt. Rör ihop det torra med äggblandning och tillsätt kokosmjölk och dadel pumpapuré. Lägg i en smord form och grädda 175 grader 15 – 20 min. Ta ut och låt svalna.

Frosting:

1msk tjock kokosmjölk

1 ruta mörk eller sockerfri choklad

1krm kaffepulver

Vanilj

Rör ihop allt i micron tills chokladen smält.  Låt svalna och bre på den kala kakan. Toppa med 1 msk rostad kokos.

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards