Senaste inläggen
Whoopa! Vilken intressant dag det har varit, Första dagen på PT utbildningen och idag har vi gått igenom 6 timmar av anatomi och muskler. Askul och kan knappt bärga mig tills morrondagens lektion! Nu, efter en mumsig Laxburgare med glutenfria hamburgerbröd och curry – mango majo och persikosallad har jag slått mig ner i soffan med Dessert och inväntar på premiären av Paradise Hotel. Desserten består av en hälsosam och smarrig pumpakräm med smak av körsbär, citron och kanel. Aloe vera juice är bra för magen, pumpa är rikt på beta karoten, kakao ger dig antioxidanter, körsbär C vitamin, grönkål fibrer, ärtor protein och hampa mineraler. Lucuma ger härlig sak och mineraler som kalcium och järn.
Pumpakräm med körsbär och citron:
1 port:
2dl pumpapuré
1/3 citron skal och saft
2 dadlar eller agave 2msk
1msk kakao
1msk hampaprotein
1tsk kanel
½ dl kokosvatten eller mjölk
½ dl frysta ärtor
½ dl fryst grönkål
1msk aloe vera
1dl frysta körsbär
1msk lucuma
Mixa med stavixer och Toppa med kakaonibs
God dag, har inte gjort något spec idag, kollat en säsong av desperate housewifes och bakat en tårta till dessert för ikväll. Veckohandlat och käkat broccollipaj till lunch. För en dag sedan var min Stockholm kompis Sofie här och gav ig då recept på pajbotten till hennes underbara pestopaj som hon serverade på sin 18 års dag. Jag modifierade receptet lite efter vad ja hade hemma och ändrade fyllningen och fick då en Broccoli och kalkonpaj som lade sig gott i maggen :D Med kikärtor, andelmjöl och tahini i botten får man inte bara underbar smak utan även en nyttigare bas med långsamma kolhydrater, protein, bra fett och mineraler och med kalkon, broccoli och keso i fyllningen får vi en hälsosammare paj än Findus.
Kalkon och brocollipaj:
1 port:
100g kikärtor
1msk tahini eeller kokosolja
1msk mandelmjöl
Salt, peppar
Mixa och tryck ut i en form. Ställ i kyl 30 min och förgrädda sedan 20 min.
Fyllning:
2 äggvitor
½ dl keso
Salt, paprikapulver, oregano
Riven vitlök
Kokt brocolli
50g fetaost
75g rökt kalkon
Grädda 200 grader 40 min.
Servera med sallad och ketchup.
Hello, today I´ve watched one season of desperate housewife, shopped, baked a cake for tonight and made a turkey and broccoli pie for lunch. Made with chick peas, almond meal and tahini for crust and turkey, cottage cheese and broccoli for filling you get a filling, nutritious pie. I ate it with ketchup :D
Turkey and brocolli pie:
1 port:
100g chick peas
1tbs tahini or coconut oil
1tbs almond meal
Salt, pepper
Mix with handmixer and press out in a pie mold. Chill in refrigerator for 20 mins and then prebake 30mins
Filling:
2 eggwhites
¼ cup cottage cheese
Salt, paprikapowder, oregano
Grated garlic
Boiled broccoli
50g feta cheese
75g smoked turkey
Bake at 200 degrees C 40 mins.
God förmiddag eller kanske morgon för vissa! Själv vaknade jag halv nio ( sent för att vara mig) och gjorde frukost tillsammans med min Stockholm kompis som hade sovit över efter att vi hade varit på Uppsala Peace party igår. Vi åt b.la Grötbröd med bregott och ost. Detta grötbröd som är så enklt att göra och har en god ” sconesmak” är fullt av långsamma kolhydrater och mineraler, fibrer. Igår hade jag det till lunch med en härlig sommarsallad vilket smakade underbart. Med ost och marmelad, skinka och smör, olivolja eller jordnötssmör, rostat eller kallt, hursomhelst så smakar det bra!
Grötbröd 3 – 5 skivor:
1.5dl havregryn
1dl vetegroddar
½ dl linfrö mjöl
Salt
½ dl yoghurt
½ - 1 dl ägvita
1msk vatten
Ugn 180 grader 40 min. Blanda ingredienser och häll i oljad form.
Sallad med grötbröd:
Galiamelon, gurka, tomat, rödlök, sallad
1msk olivolja
50 feta
100g blandade bönor
Svartpeppar, salt
Here comes a recipe for a healthy ”porridge bread” packed with minerals, fibers and slow carbs! I ate it yesterday with a yummy summer salad and yet today with butter, cheese and chia – orange marmalade.
Porrige bred 3 – 5 slices:
2/3 cup oats
1dl wheat germ or oatmeal
¼ cup linseed meal
Salt
¼ cup natrual yoghurt
¼ - ½ cup eggwhite
1 tbs water
Oven 180 degrees C for 40 mins. Mix ingredients and pour in oiled baking tin.
Salad:
Melon, red leek, cucumber, tomato, salad
1 tbs olive oil
50 grams feta cheese
100grams mixed beans
Black pepper, salt
En sak jag verkligen älskar är Banana split! Under min semester i Spanien letade jag febrilt efter en såndär riktigt stor och sockrig bananasplit men ett ton av chokladsås men det enda jag hittade var en glasstrifle med moccasmak. När jag kom hem gjorde jag en egen hälso banana split med keso, bär och bipollen och egen chokladsås. Gott det med och passar perfekt till frukost med en smörgås till. Proteinrikt, vitaminrikt och smarrigt!
1 port:
1 banan kluven
1dl keso + blåbär och vanilj
1dl keso + jordgubbar
1dl keso + hallon
Topping:
Bipollen, nötter, granatäpple, frön
Chokladsås: 1msk kokosolja, kakao, 1msk agavesirap
One thing I really love is Banana split! During my vacation in Spain I was looking frantically for one of those enormous and really sweet banana splits but the only thing I found was an ice cream trifle with mocca flavour. When I got home I made my own healthy bananasplit with berries, bee pollen and chocolate sauce. Perfect for breakfast with a complimentary crispbread sandwich. High in protein, vitamins and really tasty!
1 portion:
1 Banana cleaved
1dl cottage cheese + blueberries and vanilla
1dl cottage cheese + strawberries
1dl cottage cheese + raspberries
Toppings:
Bee pollen, nuts, seeds, pomegranate
Chocolate sauce: 1tbs coconut oil, 1tbs agave syrup, cocoa powder
Hejsvejs, har slappat idag, pluggat en del anatomi inför PT utbildningen och sen varit ute på en lätt joggingsväng på 2.5km med vovven. Käkat en Daimstrut och nu slagit mig ned framför TV:n. Frukosten idag blev hemmagjort fröknäcke med färskost och tomat och ärtglass i en galiamelon. Gott och nyttigt. Fröna är rika på fibrer, mineraler och bra fettsyror, sojamjöl ger oss protein och fänkål är bra för matsmältningen.
Fänkåls fröknäcke
2 bröd
1msk sojamjöl
2.5msk pofiber
1msk mandelmjöl
1.5msk sesamfrön
2msk solrosfrön
½ dl pumpakärnor
1msk chiafrön
½ 1dl varmt vatten
Krossad fänkål, kummin och salt
Blanda vatten och chiafrön och låt stå i 10 min. Blanda övriga ingredienser och i md chiablandningen. Du ska få en kletig massa, tillsätt ev. mer vatten. Bred ut cm tjockt på bakplåtspapper och skär i två bröd. Grädda 200grader 10 min och sänk sedan till 150 och grädda i 1.5 2h. Låt torka på galler.
Hidi dodi, I have mostly been taking it easy today, studied some anatomy for my PTI course, had an icecream and then been out for light jog at 2.5km with my doggy. Now I´ve settled in front of the tellie. Todays breakfast consisted of homemade seed crispbread toped with cream cheese and tomato and a melon filled with pea ice cream ( recepie on blog as ärtglass). Tasty and healthy, with minerals, good fatty acids and fibers from the seeds and protein from the soy flour, fennel helps the digestion.
Fennel seed crispbread
2 breads
1tbp soy flour
2.5tbp potatofiber or more soy flour
1tbs almond flour
1.5tbs sesame seeds
2tbs sunflower seeds
¼ cup pumpkin seeds
1tbs chia seeds
¼ - 1 cup warm water
Crushed fennel seeds, cumin and salt
Mix water and chia seeds and let sit for 10 mins. Mix rest of ingredients and in with the chia mixture until sticky mass. Spread on a baking sheet to ½ inch thickness and bake at 20 degrees Celsius for 10 mins then lower to 150 and bake for 2h. let dry.
Hej svejs, nu är jag tilbaka från mina sommaräventyr och om en vecka är lovet slut! Har upplevt mycket och lärt mig en hel del under lovet, jag känner att jag har utvecklats som person.
Nu till dagens två recept, en morots fralla och en underbart krämig banan och jordgubs milkshake! Inget trams bara hälsosamma ingredienser så som omega 3 rika chiafrön, kaliumrik banan, C vitamin från jordgubbar och bra kolhydrater från havregryn.
Morotsfrallor
2 st:
1dl havremjöl
1tsk bakpulver
1msk chiafrön
½ dl pofiber
1msk vetegroddar
Salt, oregano, timjan
1 ägg
2/3 dl keso
½ dl mjölk
1 riven morot
Blanda torrt, vispa ägg keso och mjölk och rör i torrt. Forma fyra bullar med blöta händer och grädda 200 grader 20 min.
Banan och jordgubbmilkshake:
1 port
Lager 1:
½ banan mogen
1dl mjölk
Lager 2:
1dl mjölk
4 frysta jordgubbar
Vanilj
Frystorkade jordgubbar
Hi, now I´m back from my summer – adventures and in a week the summer holidays end! I have experienced quite a lot and learned much about myself and other things.
Now to todays recepies, A carrot bread bun and a creamy banana and strawberry milkshake. The bun is mad with oats and therefore contains slow carbs, chia seeds add omega 3 and fibre and banana in the shake adds potassium and vitamin C from strawberries. A perfect breakfast.
Carrot bread buns
2 buns:
½ cup oatmeal ( mix oats in a blender)
1 tsp baking powder
1 tbsp chia seeds
¼ cup potatofibre or 1 tbsp physillium husk
1 tbsp wheatgerm or opt for 1tbsp oats
Salt, oregano, thyme
1 egg
¼ cup cottage cheese
¼ cup milk
1 grated carrot
Mix all dry ingredients, whisp egg, cottage cheese, milk and stir in the dry. Shape 2 buns with wet hands and bake at 200 degrees Celsius for 25 mins.
Banana and strawberry shake
1 port
Layer 1:
½ ripe banana
½ cup milk of choice
Layer 2:
½ cup milk
4 frozen strawberries
Vanilla extract
Opt: frezedried strawberries
Hej, här ska ni få ett recept på en lätt lunch, Laxtorn med sallad. En lite fisförnäm rätt som passar när man inte är jättehungrig.
Laxtorn och sallad:
1 port
2 skivor rågbröd ( jag hade groddat)
2 msk philadelphia
1 krm wasabi
2 skiva kallrökt lax
½ avokado
½ noriark
Bre osten och wasabi på en brödskiva och lägg över den andra. Lägg på avokado och lax och vira noriarket runt. Servera med sallad och en god dressing, sen drack jag iste till, bara kallt te, is citron och sötning.
Sallad valfri: jag hade granatäpple, kikärtor, sojabönor, sparris, gurka och alger i min och sen en dressing med olja och soja.
Här kommer ett snabbt förslag på mellis eller del av frukost, Hallonkesokvarg med chokladrostade nötter, mmmm yummy!
Hallonkesokvarg med chokladrostade nötter:
1 port
Nötterna:
1dl valfria nötter
Rosta i ugn snabbt och häll på 1 ruta hackad mörk choklad och rostad kokos. Ställ kallt så det stelnar.
Hallonkesokvarg:
1 näve hallon
1 dl keso
1dl kvarg
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|