healthislife

Senaste inläggen

Av Livia - 18 augusti 2014 21:07

Whoopa! Vilken intressant dag det har varit, Första dagen på PT utbildningen och idag har vi gått igenom 6 timmar av anatomi och muskler. Askul och kan knappt bärga mig tills morrondagens lektion!  Nu, efter en mumsig Laxburgare med glutenfria hamburgerbröd och curry – mango majo och persikosallad har jag slått mig ner i soffan med Dessert och inväntar på premiären av Paradise Hotel.  Desserten består av en hälsosam och smarrig pumpakräm med smak av körsbär, citron och kanel. Aloe vera juice är bra för magen, pumpa är rikt på beta karoten, kakao ger dig antioxidanter, körsbär C vitamin, grönkål fibrer, ärtor protein och hampa mineraler. Lucuma ger härlig sak och mineraler som kalcium och järn.

   


Pumpakräm med körsbär och citron:

1 port:

2dl pumpapuré

1/3 citron skal och saft

2 dadlar eller agave 2msk

1msk kakao

1msk hampaprotein

1tsk kanel

½ dl kokosvatten eller mjölk

½ dl frysta ärtor

½ dl fryst grönkål

1msk aloe vera

1dl frysta körsbär

1msk lucuma

Mixa med stavixer och Toppa med kakaonibs

ANNONS
Av Livia - 17 augusti 2014 16:30

God dag, har inte gjort något spec idag, kollat en säsong av desperate housewifes och bakat en tårta till dessert för ikväll. Veckohandlat och käkat broccollipaj till lunch. För en dag sedan var min Stockholm kompis Sofie här och gav ig då recept på pajbotten till hennes underbara pestopaj som hon serverade på sin 18 års dag. Jag modifierade receptet lite efter vad ja hade hemma och ändrade fyllningen och fick då en Broccoli och kalkonpaj som lade sig gott i maggen :D Med kikärtor, andelmjöl och tahini i botten får man inte bara underbar smak utan även en nyttigare bas med långsamma kolhydrater, protein, bra fett och mineraler och med kalkon, broccoli och keso i fyllningen får vi en hälsosammare paj än Findus.

       

Kalkon och brocollipaj:

1 port:

100g kikärtor

1msk tahini eeller kokosolja

1msk mandelmjöl

Salt, peppar

Mixa och tryck ut i en form. Ställ i kyl 30 min och förgrädda sedan 20 min.

Fyllning:

2 äggvitor

½ dl keso

Salt, paprikapulver, oregano

Riven vitlök

Kokt brocolli

50g  fetaost

75g rökt kalkon

Grädda 200 grader 40 min.

Servera med sallad och ketchup.


Hello, today I´ve watched one season of desperate housewife, shopped, baked a cake for tonight and made a turkey and broccoli pie for lunch. Made with chick peas, almond meal and tahini for crust and turkey, cottage cheese and broccoli for filling you get a filling, nutritious pie. I ate it with ketchup :D


Turkey and brocolli pie:

1 port:

100g chick peas

1tbs tahini or coconut oil

1tbs almond meal

Salt, pepper

Mix with handmixer and press out in a pie mold. Chill in refrigerator for 20 mins and then prebake 30mins

Filling:

2 eggwhites

¼ cup cottage cheese

Salt, paprikapowder, oregano

Grated garlic

Boiled broccoli

50g feta cheese

75g smoked turkey

Bake at 200 degrees C 40 mins.


ANNONS
Av Livia - 16 augusti 2014 12:25

God förmiddag eller kanske morgon för vissa! Själv vaknade jag halv nio ( sent för att vara mig) och gjorde frukost tillsammans med min Stockholm kompis som hade sovit över efter att vi hade varit på Uppsala Peace party igår.  Vi åt b.la Grötbröd med bregott och ost. Detta grötbröd som är så enklt att göra och har en god ” sconesmak” är fullt av långsamma kolhydrater och mineraler, fibrer. Igår hade jag det till lunch med en härlig sommarsallad vilket smakade underbart. Med ost och marmelad, skinka och smör, olivolja eller jordnötssmör, rostat eller kallt, hursomhelst så smakar det bra!

       

Grötbröd 3 – 5 skivor:

1.5dl havregryn

1dl vetegroddar

½ dl linfrö mjöl

Salt

½ dl yoghurt

½ - 1 dl ägvita

1msk vatten

Ugn 180 grader 40 min. Blanda ingredienser och häll i oljad form.


Sallad med grötbröd:

Galiamelon, gurka, tomat, rödlök, sallad

1msk olivolja

50  feta

100g blandade bönor

Svartpeppar, salt


Here comes a recipe for a healthy ”porridge bread” packed with minerals, fibers and slow carbs! I ate it yesterday with a yummy summer salad and yet today with butter, cheese and chia – orange marmalade.

Porrige bred 3 – 5 slices:

2/3 cup oats

1dl wheat germ or oatmeal

¼ cup linseed meal

Salt

¼ cup natrual yoghurt

¼ - ½ cup eggwhite

1 tbs water

Oven 180 degrees C for 40 mins. Mix ingredients and pour in oiled baking tin.


Salad:

Melon, red leek, cucumber, tomato, salad

1 tbs olive oil

50 grams feta cheese

100grams mixed beans

Black pepper, salt

Av Livia - 15 augusti 2014 14:07

En sak jag verkligen älskar är Banana split! Under min semester i Spanien letade jag febrilt efter en såndär riktigt stor och sockrig bananasplit men ett ton av chokladsås men det enda jag hittade var en glasstrifle med moccasmak. När jag kom hem gjorde jag en egen hälso banana split med keso, bär och bipollen och egen chokladsås. Gott det med och passar perfekt till frukost med en smörgås till. Proteinrikt, vitaminrikt och smarrigt!

     

1 port:

1 banan kluven

1dl keso + blåbär och vanilj

1dl keso + jordgubbar

1dl keso + hallon

Topping:

Bipollen, nötter, granatäpple, frön

Chokladsås: 1msk kokosolja, kakao, 1msk agavesirap


One thing I really love is Banana split! During my vacation in Spain I was looking frantically for one of those enormous and really sweet banana splits but the only thing I found was an ice cream trifle with mocca flavour. When I got home I made my own healthy bananasplit with berries, bee pollen and chocolate sauce. Perfect for breakfast with a complimentary crispbread sandwich. High in protein, vitamins and really tasty!

1 portion:

1 Banana cleaved

1dl cottage cheese + blueberries and vanilla

1dl cottage cheese + strawberries

1dl cottage cheese + raspberries

Toppings:

Bee pollen, nuts, seeds, pomegranate

Chocolate sauce: 1tbs coconut oil, 1tbs agave syrup, cocoa powder

Av Livia - 13 augusti 2014 20:05

Hejsvejs, har slappat idag, pluggat en del anatomi inför PT utbildningen och sen varit ute på en lätt joggingsväng på 2.5km med vovven. Käkat en Daimstrut och nu slagit mig ned framför TV:n. Frukosten idag blev hemmagjort fröknäcke med färskost och tomat och ärtglass i en galiamelon. Gott och nyttigt. Fröna är rika på fibrer, mineraler och bra fettsyror, sojamjöl ger oss protein och fänkål är bra för matsmältningen.

       

Fänkåls fröknäcke

2 bröd

1msk sojamjöl

2.5msk pofiber

1msk mandelmjöl

1.5msk sesamfrön

2msk solrosfrön

½ dl pumpakärnor

1msk chiafrön

½  1dl varmt vatten

Krossad fänkål, kummin och salt


Blanda vatten och chiafrön och låt stå i 10 min. Blanda övriga ingredienser och i md chiablandningen. Du ska få en kletig massa, tillsätt ev. mer vatten. Bred ut cm tjockt på bakplåtspapper och skär i två bröd. Grädda 200grader 10 min och sänk sedan till 150 och grädda i 1.5  2h. Låt torka på galler.

Hidi dodi, I have mostly been taking it easy today, studied some anatomy for my PTI course, had an icecream and then been out for  light jog at 2.5km with my doggy. Now I´ve settled in front of the tellie. Todays breakfast consisted of homemade seed crispbread toped with cream cheese and tomato and a melon filled with pea ice cream ( recepie on blog as ärtglass). Tasty and healthy, with minerals, good fatty acids and fibers from the seeds and protein from the soy flour, fennel helps the digestion.

Fennel seed crispbread

2 breads

1tbp soy flour

2.5tbp potatofiber or more soy flour

1tbs almond flour

1.5tbs sesame seeds

2tbs sunflower seeds

¼ cup pumpkin seeds

1tbs chia seeds

¼ - 1 cup warm water

Crushed fennel seeds, cumin and salt


Mix water and chia seeds and let sit for 10 mins. Mix rest of ingredients and in with the chia mixture until sticky mass. Spread on a baking sheet to ½ inch thickness and bake at 20 degrees Celsius for 10 mins then lower to 150 and bake for 2h. let dry.

Av Livia - 12 augusti 2014 08:37

Hej svejs, nu är jag tilbaka från mina sommaräventyr och om en vecka är lovet slut! Har upplevt mycket och lärt mig en hel del under lovet, jag känner att jag har utvecklats som person.

Nu till dagens två recept, en morots fralla och en underbart krämig banan och jordgubs milkshake! Inget trams bara hälsosamma ingredienser så som omega 3 rika chiafrön, kaliumrik banan, C vitamin från jordgubbar och bra kolhydrater från havregryn.

       

Morotsfrallor

2 st:

1dl havremjöl

1tsk bakpulver

1msk chiafrön

½ dl pofiber

1msk vetegroddar

Salt, oregano, timjan

1 ägg

2/3 dl keso

½ dl mjölk

1 riven morot

Blanda torrt, vispa ägg keso och mjölk och rör i torrt. Forma fyra bullar med blöta händer och grädda 200 grader 20 min.

Banan och jordgubbmilkshake:

1 port

Lager 1:

½ banan mogen

1dl mjölk


Lager 2:

1dl mjölk

4 frysta jordgubbar

Vanilj

Frystorkade jordgubbar


Hi, now I´m back from my summer – adventures and in a week the summer holidays end! I have experienced quite a lot and learned much about myself and other things.

Now to todays recepies, A carrot bread bun and a creamy banana and strawberry milkshake. The bun is mad with oats and therefore contains slow carbs, chia seeds add omega 3 and fibre and banana in the shake adds potassium and vitamin C from strawberries. A perfect breakfast.


Carrot bread buns

2 buns:

½ cup oatmeal ( mix oats in a blender)

1 tsp baking powder

1 tbsp chia seeds

¼ cup potatofibre or 1 tbsp physillium husk

1 tbsp wheatgerm or opt for 1tbsp oats

Salt, oregano, thyme

1 egg

¼ cup cottage cheese

¼ cup milk

1 grated carrot

Mix all dry ingredients, whisp egg, cottage cheese, milk and stir in the dry. Shape 2 buns with wet hands and bake at 200 degrees Celsius for 25 mins.


Banana and strawberry shake

1 port

Layer 1:

½ ripe banana

½ cup milk of choice


Layer 2:

½ cup milk

4 frozen strawberries

Vanilla extract

Opt: frezedried strawberries

Av Livia - 13 juli 2014 20:07

Hej, här ska ni få ett recept på en lätt lunch, Laxtorn med sallad. En lite fisförnäm rätt som passar när man inte är jättehungrig.

     

Laxtorn och sallad:

1 port

2 skivor rågbröd ( jag hade groddat)

2 msk philadelphia

1 krm wasabi

2 skiva kallrökt lax

½  avokado

½ noriark

Bre osten och wasabi på en brödskiva och lägg över den andra. Lägg på avokado och lax och vira noriarket runt. Servera med sallad och en god dressing, sen drack jag iste till, bara kallt te, is citron och sötning.

Sallad valfri: jag hade granatäpple, kikärtor, sojabönor, sparris, gurka och alger i min och sen en dressing med olja och soja.

Av Livia - 12 juli 2014 19:12

Här kommer ett snabbt förslag på mellis eller del av frukost, Hallonkesokvarg med chokladrostade nötter, mmmm yummy!

   

Hallonkesokvarg med chokladrostade nötter:

1 port

Nötterna:

1dl valfria nötter

Rosta i ugn snabbt och häll på 1  ruta hackad mörk choklad och rostad kokos. Ställ kallt så det stelnar.

Hallonkesokvarg:

1 näve hallon

1 dl keso

1dl kvarg

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ healthislife med Blogkeen
Följ healthislife med Bloglovin'

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se