Senaste inläggen
Morgonupdate! Igår hade jag kompis över och vi kollade på Game of thrones intill småtimmarna och gottade oss i både det ena och andra ;-) Jag vet inte riktigt vad jag tycker om serien men den är inte dålig iallafall. Idag är det kulturnatten här i Uppsala och jag ska nog ner en sväng. Frukost idag blev nyponsoppa och hemmagjort bröd med vetegräs avokadoröra och lax. Receptet på brödet kommer imorn, idag blir det nyponsoppan och avokadoröran!
Nyponsoppa 1port:
2msk nyponpulver
1päron eller mjöligt äpple
1/2 -1 dl vatten
Koka ihop allt och mixa med stavmixer.
Vetegräsavokadoröra:
1/2 avokado
1tsk vetegräs
citron, peppar, örtsalt, dill
1tillagad laxfil
1skiva av bröd ( recept imorn!)
Godkväll! Nu ska jag ge er en vegetarisk och näringsrik lunch med god och fräsch smak! Med bönor av alla dess slag, frukt, grönsaker, nyttiga kryddor, örter och avokado får ni en riktig detoxlunch och näringsboost!
Ingredienser 1 port:
Grön bönsallad:
100 g sojabönor
1 tsk olivolja
Färsk persilja och basilika
Citronskal och juice
Granatäpple
½ avokado
Gurka
Rödlök
Svartpeppar, örtsalt
50g stekt hallumiost
Bönsallad 2 :
1 litet pkt ( 115g) blandade bönor
½ riven morot
1tsk olivolja
1tsk balsamvinäger
Riven vitlök
Svartpeppar
Indisk pumpagryta:
100g butternut pumpa i bitar
1 tomat i bitar
Gurkmeja, curry, kanel, vitlök, paprikapulver, spiskummin, cayennpeppar, kardemumma
Lök
Olja
Näringsjäst och rostade solrosfrön
Stek pumpa, lök och tomat, i med kryddor och vatten. Koka tills mjuka bitar. Toppa med näringsjäst.
Hej, kort skoldag idag och har sedan bara hängt hemma och bakat och ätit, lite för mycket faktiskt :( Men det som är viktigt när sånt händer är att man inte grubblar över det eller känner skuld som säkert alla ni har känt någon gång? Att överäta nån gång ibland är absolut ingen fara, du kommer inte gå upp i vikt eller förstöra ämnesomsättningen för att du nån gång i veckan hetsätigt, dock ska man försöka att inte hetsa då det kan leda till att man får problem med stress och sånt senare. Men, men när sånt händer är det bara att släppa det, gilla läget och gå vidare, man kan absolut inte vra perfekt hela om ens haöva tiden ;)
Nu till skojigare NEWS, jag klarade PT proven och är nu diplomera Personlig tränare, yey!!! XD Och dagen till ära ger jag er gårdagens frukost, en härlig shake med kanel, kako och dadlar och till det hade jag en apelsin och äggoch keso riskaka med örtsalt!
Kanel kakao och dadelshake:
1 port:
3dl vafri mjölk ( jag hade vegetabilisk sådan)
1.5msk kakao
1.5msk hampaprotein
1tsk kanel
3 dadlar + ½ dl vatten ( blötlagd över natten)
1msk aloe vera
Lite frusen grönkål ( valfritt)
Mixa med stavmixer.
Halloj, sitter och käkar middag och tänkte på er och att det var dags för ett recept!
Som jag tidigare skrev var jag hos sofie och käkade frukost i helgen och där delade vi recept kan man säga, jag fick smaka henne underbara nötsmör och sedan gjorde vi min algguacamole till våra bröd. Med lärdom om att man kan ha både frön och nötter i ett smör kom jag hem och gjorde något jag viljat göra länge. Nutella utan hasselnötter då jag är allergisk. Min är även hälsoboostad med chiafrön, aloe vera och sötad på dadlar. Det blev dagens mellis med riskakor keso och ägg.
( På ena ser ni receptet ovan halva med kakao och halva utan och på andra riskakan har vi keso ägg och örtsalt, sorry för dåliga bilder ;)
Nöt och frönutella:
50g blötlagda cashewnötter
75g blötlagda mandlar
1msk chiafrön
1msk linfrö
2 blötlagda dadlar
1msk aloe vera eller kokosvatten eller vatten
Vanilj
1tsk kakao i chokladsmaken
Mixa allt med stavmixer håller 4 dygn i kylskåp.
Hej, brr vilket konstigt väder, både varmt och kallt, höst och sommar? Skola idag och vila från träningen. Dagens frukost varr supergod och bra då jag kände att jag börjar bli lite krasslig. En smoothie med ingefära, rödbeta och äpple som smakade bra och äggröra på två ägg med avokado, svamp, kallrökt lax och en apelsin till det! Vitamin boost! Här kommer receptet på smoothien och jag kan säga så mycet som att jag som verkligen inte är en smoothieperson verkligen gillade denna ;)
Rödbets och ingefärasmoothie
1 port:
1.5 dl rödbetsjuice
1 mjöligt äpple
1 bit färsk ingefära
Mixa allt och servera.
Yawn…. Ja nu är man trött får jag säga! Efter en fullspäckad vecka avslutades helgen först med en tripp till Stockholm och sofie ( vars blogg ni finner på sofies wellness), vi pratade, handlade hälsomat ( på en minimal budget) och åt en underbar frukost! Idag kände jag att det var dags för lite träning som har kommit i andra hand de senaste veckorna så jag drog till gymmet med en kompis från PT kursen och vi fick till ett rejält pass med hela kroppen i fokus. Värmde upp med 5 min promenix och 5 min sprintintervaller på bandet, sedan körde vi superset rygg i sittande rodd och latsdrag. Ben efter det, liggande benpress varvat med benböj lätta vikter. Bröst varvade vi chestflyes liggande med hantelpress, lite chins och några konditionskluster och sist men inte minst två tabataset core. Genomgående för alla styrkeövningar var 3 set á 10 reps!
Ojoj, nu över till dagens frukost, en yummy OverNightOats toppat med an hallon chiasylt och en äggkeso macka till det! Gott och fiberrikt med långsamma carbs som håller dig mätt länge. Nu sitter jag med magont efter en hel grillad kyckling ( I love this shit!) och en massa äpplen som jag plockat idag, blev väl upp mot 8 kg! Ha ré gött mina vänner!
ONO mer persika och hallon chiasås
1 port:
1dl havregryn
½ dl linser go green ready in 5
1 persika
1.5 – 2 dl mjölk
Salt, vanilj
Mixa persika och mjölk rör I övriga ingredienser till en ganska kladdig smet. Ställ in i kylskåp över natten och toppa med hallonsåsen.
Hallon chiasås:
1dl hallon
1msk chiafrön
Mickra hallonen till mos och rör I chiafrön.
Hej idag har jag inte direkt varit produktiv. Slappat framför TV:n, käkat massor och bakat! Bland annat dagens recept som är ett jättebra mellis och en spin på en toscakaka fast på en bas av kall havregrynsgröt, frukt och toppat med en Tosca smet gjord på dadel, tahini, kokos och mandel. Full med bra näringsämnen, proteiner och nyttiga fetter. Nu ska jag snart iväg till en kompis på Taco middag, tjingeling ;)
Mellis hallon Tosca kaka:
1dl havregryn
2dl mjölk
Låt stå i nån timma.
1 ägg
½ mosad banan
Vanilj
2msk sötning
1ts bakpulver
Hallon
Crumble:
1 dadel
1msk kokos
1msk mandelmjöl
1msk tahini eller mandelsmör
Vanilj, salt
Smula över, grädda 175 grader 15 – 25 min.
Nu börjar hösten komma, andra september och man känner det i luften!
Gårdagens kväll tillbringades i gott sällskap och trerätters från min sida. Jag och min kompis hade varsina middagsbjudningar och igår var det min tur.
Till förrätt blev det hallon och avokado sallad i salladswrap, till huvudrätt vankades det kyckling i svampsås med grönsaker och linser och efterrätt blev kladdkaka med banan, turkisk yoghurt och bär.
Jag tänkte ge er receptet på huvudrätten som min kompis gillade och jag med för den delen!
PS: Sorry för dåliga bilder, sälskapet kom lixom i första hand och att ta bilder när man ska ätta är lite oartigt ;)
Kyckling i svampsås:
2 port:
4 – 6 kyckling innerfiléer
1msk olja
Salt, svartpeppar
½ köttbuljong tärning
Lite vatten
1.5 dl valfri grädde/ crème fräsch jag hade milda mellan
Krossad torkad svamp
1msk sojasås
Stek kyckling med kryddor, häll på vatten och buljong och koka bort. I med övrigt och koka upp!
Servera med kokta linser, kokt broccoli, morot och brysselkål plus äppelmos på kokat äpple ( som det finns gott om såhär års!)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|