healthislife

Senaste inläggen

Av Livia - 19 juni 2013 10:15

Frozen yoghurt trenden fortsätter hemma hos mig och idag blev det med smak av jordnötssmör och pepparkakskrydda. Jag serevrade med en skål fruktsallad, två knäckemackor och ett microägg. Mmmmm, det ligger gott nedbäddat i min mage, redo för att ge mig energi hela förmiddagen. Try it!

 

Ingredienser 1 port:

500g naturell yoghurt ( verum använder jag)

2msk sötning

1.5msk jordnötssmör

1tsk pepparkakskrydda

Kör i glassmaskin 30 min eller frys 1h omrörande varje 15 min.

Av Livia - 18 juni 2013 15:25


Saftiga små kakbitar i ett torn med kesokräm däremellan. Ett gulligt mellis/kvällis eller varför inte go fika. Inget tilsatt socker, de är sötade med enbart dadlar, tar 1 mitut att göra och är proteinrikt och mättande med långsamma kolhydrater.

     

Ingredienser 1 port:

2 dadlar

2tsk kokosmjöl

2tsk kakao

2tsk mandelmjöl

½ tsk bakpulver

Salt

½ dl mjölk + några msk

1-2msk äggvita


Blanda de torra ingredienserna i en skål. Kärna ur dadlarna och lägg i mjölken i en mugg. Kör 1 – 2 min i micron och rör sedan så att dadlarna löser upp sig. Häll i 1 msk mjölk till och blanda sedan  med övriga ingredienser i skålen. Det ska bli en kletig, formbar massa. Tryck ut i skålen och kör ca 1 min i micron. Ta ut skär i bitar och stapla med mixad keso och vaniljpulver emellan

Av Livia - 17 juni 2013 21:14

Hej på er! Jag vet att det var länge sedan jag bloggade nu och ja, det kommer nog bli så under lovet, lite ströbloggande till och från utan någon riktig fason :( Hoppas ni ändå vill fortsätta läsa och testa mina recept :) Jag åker snart till portugal i två veckor och kommer då inte kunna blogga efter det bär det av på tågluff genom europa i 10 dar. I augusti ska jag jobba i två veckor så under dessa tre peioder blir det inget bloggande.


På senaste tiden har jag gjort en massa lika nyttiga micro kladdkakor ( alla recept kommer) men nu ikväll gjorde jag det bästa hittils. Den har den där moussiga, kladdiga konsistensen, lagom söt nästan för söt, och precis rätt styrka i kakaosmaken, inte för stark. Detta är nogåt ni verkligen måste testa, you wont be sorry! Dessutom är den hel nyttig. Inget vitt mjöl, snabba carbs den är faktiskt low carb, low fat, high prtein och en massa kalcium och antioxidanter. 45 s i micron och lyckan är uppnådd. Just go for it!!

   

Ingredienser 1 port:

2msk kokosmjöl

1msk kakao

1/2 tsk bakpulver

3 - 4 tsk sötning ( valfri)

2msk keso

1/2 - 1 dl mjölk

1msk äggvita eller keso

Pepparkakskrydda, kaffepulver, apelsinskal ?


Blanda de torra ingredienserna i en liten skål. Mixa keso och 1/2 dl mjölk slätt ( om du använder äggvita lägg dåi den också eller mer keso). Rör i keso mixen i de torra, smeten ska vara fuktig och kladdig, inte torr och inte genomsur. Om den inte kladdar tilsätt då mer mjölk. Micra 45 s i micron på högsta effekt och ät. Sjukt gott!

Av Livia - 12 juni 2013 12:22

Sommarlov!! Jag är precis hemkommen från skolavslutningen och nu har jag 10 veckors frihet framför mig. Nu i eftermiddag väntar lunch och sedan middagspicknick och kompishäng. Bra start på lovet. I dag ger jag er också ett härligt sommarrecept på friska citronbiskvier utan socker och smör. Med nyttiga fetter från yoghurt och mandlar och protein från äggvita. C vitamin från citron och bara nyttiga sötningar. Enjoy! PS: Sorry att bilderna blev så fula, jag var så ivrig med att hugga in att bilderna blev prio två XD

     

Citronbiskvier:

200g Skållade mandlar

0.75 – 1 dl Äggvita

3-4msk Sötning ( agave, honung, stevia, kokossocker)

Fyllning:

1 citron Skal och 1.5tsk saft

1.2dl turkisk  yoghurt eller Kesella

3msk Sötning

+ mörk choklad


Låt mandlarna liga i ljummet vatten över natt eller lägg dem i kokande några min om du har tidsbrist. Ta av skalet och mixa grynigt med stavmixer. Låt svalna och rör i sötning och lätt vispade vitor. Spritsa ut rundlar ca 7 cm diameter och 3 – 6 cm tjocka och grädda 9 – 13 min 200 grader eller tills gyllenbruna och krispiga. Ta ut och låt svalna.


Rör ihop fyllningen och låt stå i kylskåp. Klicka på på de kalla biskvi bottnarna och ställ i frysen 10 min. Smält under tiden mörk choklad i en mugg i vattenbad. Ta ut biskvierna en och en och doppa i chokladen. In i kylskåp för att avnjutas m en stund.


Av Livia - 10 juni 2013 08:27

Usch, det är riktigt ruggigt ute idag, sånt väder som gör att man verkligen inte vill gå ut eller ens ta av sig morgonrocken. Men med bara två skoldagar kvar antar jag att man måste. Det här är inte det vädret jag förväntade mig den 10/6, jag hade tänkt mig sol, värme, shorts och bad. Man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Jag tänkte idag dela med mig av ett recept som inte är mitt. Ni som ( precis som jag) följde Svenska Hollywood fruar redan från början vet att det fanns en fru som hette Lena Jolton och att hon genom programmets gång blev känd för sin ” Sex gröt”. Genom att kolla på olika forum och se om avsnittet har jag kunnat återskapa den och vad den innehåller. Jag fick såklart inte rätta proportioner av mängden av vad allt innehåller men jag fick ingredienserna. Utefter det har jag testat mig fram med rimlighetsmetoden. Resultatet blev en god del av en frukost som jag ofta gör när jag gör gröt.

     

Ingredienser 1 port:

1dl havregryn

1tsk macapulver

2msk russin

10 mandlar

½ tsk gurkmeja

½ tsk kanel

+ mjölk, agave/honung, gojibär

Koka ihop allt ca 2 min och servera med ovanstående.

Av Livia - 8 juni 2013 18:09

Nu när det är sommar är det så många som fyller år och vad ska man äta då om inte tårta? När jag var liten gjorde vi en gång en super enkel daimtårta med bara 3 ingredienser! Den var så god och så enkel. Jag bestämde mig för att göra en hälsofierad variant och jag lyckades. Det man ska tänka på dock är att inte låta den stå utan äta upp den direkt, men den är så lätt att man kan äta den själv eller dela på den i två. Du får i dig mycket protein, kalcium, zink, magnesium och endast naturligt socker. Daim receptet hittar du här på bloggen men om du inte tänker så mycket på sockerinnehåll och så kan du ta vanlig daim. En dubbeldaim blir bra då. Ni måste smaka den är såå god!

   

Marängbottnar:

1 dl vitor

3-5 msk sötning ( agave)

1tsk bakpulver

Vispa vitorna till ett hårt skum, rör i övrigt och spritsa/ bre ut två rundlar på bakplåtspapper. Grädda långt nere i ugnen 125 grader 75 min.

Daimgrädde:

1dl vitor

1dl turkisk yoghurt

1krm vaniljpulver

1- 3 msk sötning ( agave)

1 sats hackad daim( recept på bloggen)

Vispa vitorna till ett hårt skum, vänd försiktigt i övriga ingredienser. Bre över de kala marängbottnarna och toppa med hackad daim och hallon eller vadsomhelst. Frys ev några min innan servering.

Av Livia - 7 juni 2013 10:40

En god grej som kan ätas till frukost, mellis, kvällis eller dessert. Rik på kalium, vitamin A, zink, magnesium och E vitamin. Mättar bra, har långsamma kolhydrater, inget tilsatt socker och bara nyttiga fetter.

Imorse när jag gick ut med hunden blev jag riktigt förvånad. Det var varmt klockan 06.00!( Jag vill bara inflika med att jag ABSOLUT inte vaknade så tidigt utan att jag bara rastade hunden, halvsovande. Jag är en riktig sjusovare). Hursomhelst, det kändes som att jag var utomlands. Härligt!


Nu ska jag plugga det sista innan lovet på onsdag och sen har jag en massa grejer att kolla upp inför sommarlovet. Jag ska b.la ut och tågluffa och måste då kolla upp lite adresser och tåg och sånt. Jag känner att jag inte har någon riktig koll på något, och jag älskar det. Känslan av att bara ge sig av utan plan ger en sådan kick. Jag har ju bestämt var jag ska bo och vart jag ska åka och så men när man tänker på det så är det ganska mycket som är obestämt. Ha ´re gött!

 

Ingredienser 1 port:

1 frysen banan ( skivad)

1.5 dl silkestofu, kvarg, turkisk/grekisk yoghurt

½ dl valnötter eller pecannötter

1msk cacao nibs eller hackad mörk choklad

1tsk macapulver ( kan uteslutas)

1krm bakpulver

1krm kokosmjöl eller annat mjöl

3 jordgubbar eller andra bär

0.75dl flingor ( jag använde mina kokosflingor, recept på bloggen)


Mixa den frusna bananen med silkestofun/kvargen till en slät smet och rör sedan i övriga ingredienser.Krossa flingorna lätt innan du rör i dem.

Av Livia - 5 juni 2013 11:18

Hamburgare, det måste vara den stereotypa ” ohälsosamma” maten. Snabbmat, mättat fett, snabba kolhydrater, men det behöver inte vara så! Allt handlar om dina val. Vilket bröd du väljer, pålägg, biffen och pommes/chips. Om du gör det hemma kan du göra dem nyttigare, godare och testa olika smakkombos. Jag gjorde idag en kycklingburgare med nyttigt havre – dinkelbröd, en vitlöksdressing och rödbetschips. Mättande, långsamma Carbs, proteinrikt och med osten blir det även kalciumrikt. En finfin lunch eller middag.


Nu är det bara prick 2 veckor kvar till sommarlov för mig, whiiiiii!!!! Samtidigt som jag längtar efter sommarlovet så vill jag ändå inte att det ska komma så snabbt. Jag vet att ju snabbare lovet börjar desto snabbare tar det slut och det vill jag VERKLIGEN inte!! Jag får fortsätta säga till mig själv att det kommer ett lov nästa år också och att detta inte kommer gå så fort som jag tror.  Jag hade tänkt att skriva några inlägg om resor jag har gjort och rekommenderar och senare om de resor jag ska göra nu med information om stället och sevärdheter ifall ni kanske vill åka dit. Låter det som en bra idé tycker ni?

 

1 port:

Chips:

1 rödbeta tunt skivad med osthyvel

1.5tsk olja

Örtsalt

Skala rödbetan och skiva tunt med osthyvel. Pensla med lite olja och strö över salt. Lägg på ett fat på hushålls eller bakplåtspapper och fördela chipsen därpå så att de inte ligger omlott. Mikra 4 – 5min, kolla och vänd regelbundet så att de inte bränns. Ta ut och låt svalna och stelna någon min.


Bröd:

2msk havregryn

2msk mjöl ( dinkel)

1tsk bakpulver

1tsk fiberhusk

Oregano, salt

Linfrö

2-5 msk ljummet vatten

Sesamfrön

Blanda det torra, rör i det blöta till en halvkletig smet. Vät händerna och forma bröd. De reser sig inte så mycket i ugnen så gör dem så stora som de ska vara. Strö över sesamfrön och grädda 200 grader 5 – 9 min, stickprova så att de inte är kladdiga.


Biffen:

140 g kycklingfärs eller 1 malen filé

Paprikapulver, peppar, muskot, salt

1msk havregryn

1msk äggvita ( kan uteslutas)

1.5tsk olja

 

Forma biff och stek ca 5 min/ sida. Sänk värmen när den fått färg.

Vitlöksdressing:

2msk turkisk yoghurt eller cremé fraiche

1 riven vitlöksklyfta

Salt

+

Sallad

Lök

 1 Ostskiva

Tomatpuré eller ketchup

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards