Senaste inläggen
Hur många va er har sandwich som favvo glass? Den är en av mina i alla fall, fast jag har många. Jag bestämde mig ikväll för att göra en hälsosam variation av den och den blev gudomlig. Identisk smak fast sockerfri , rik på magnesium, zink, antioxidtanter, nyttiga fetter och fullt med protein. Perfekt återhämtning efter träning!
Jag kom för nån dag sedan hem från Mallorca där jag spenderade några dagar och red och vilade upp mig. Det var riktigt härligt kan jag säga, med fyrarätters varje kväll och fruktträdgård utanför fönstret. Den där känslan av att bara vara och slippa stress och krav är så värdefull och då och då behöver man komma bort. Vi var bara borta en helg men den helgen räckte och nu mår jag tipp topp och även förkylningen har gett sig! Hoppas ni gillar receptet!
Ingredienser 1:
3 dadlar
0.75 dl nötter ( cashew, mandel, hasselnöt)
1 – ½ tsk kakao
Glass:
1dl keso
1tsk vaniljarom
1msk sötning
Mixa de tre övre ingredienserna slätt. Forma två rektanglar av smeten på plastfolie. Frys i minst 1 timma. Mixa allt till glassen slätt och bre på de frusna ” kakorna” gör en sandwich och frys minst en timma. Ät!
Hej, jag hade tänkt mig ett längre inlägg idag, men det har hänt så mycket idag att jag inte har haft tid. Som ni vet har jag varit förkyld hela veckan och idag skulle jag även till vårdcentralen. Gissa vad de ville göra där, jo ta blodprov, som jag tycker är så obehagligt. Jag svimmade som jag gjort en gång tidigare vid provtagning och har känt mig dåsig sen dess. Nu sitter jag lugnt med en skål nypoppade popcorn och tänkte att jag äntligen har ork nog att blogga.
Detta receptet gjorde jag för några dagar sedan och det var en lätt rätt med uppfriskande smak. Tack vare keson blir denna cheesecake till skillnad från en riktig mer proteinrik och med lägre fetthalt. Nyttiga fetter från laxen, pepparrot förbättrar matsmältningen och är dessutom rik på C vitamin. Om du, som jag, väljer ett sånt där kompakt rågbröd med bara 3 ingredienser får rätten ett lågt GI och fullt med fullkorn. Imorn ska jag försöka ta mig ner och träna för första gången denna vecka, yey! XD
Ingredienser 1 port:
1 laxfilé
Dill
Svartpeppar, salt
Cheesecake:
1 skiva á 50 g rågbröd ( helst jästoch vetemjölfritt)
100g keso
½ tsk pepparrot
½ Citron, skal och saft
Salt, peppar
Lägg kryddor på lax och grädda 225 grader 15 – 25 min.
Mixa keso och övriga ingredienser slätt och bre på rågbröd. Ställ 20 min i kylskåp.
Ett enkelt mellis med bra fetter, fibrer från müsli, antioxidanter från bär och kalcium från yoghurt. Färgglatt och gott, passar perfekt efter träningen eller som näringskur när man är sjuk.
Nu har det hemska hänt igen, det som alla hälsofreakar hatar och fruktar. Det som träningsnarkomanerna gör allt för att undvika…… Ja, jag är förkyld!!!!! Det har blivit regelbundare nu då jag tidigare knappt blev förkyld en gång om året och nu närmare fyra. Jag tror helt enkelt det beror på stress, jag går i tvåan nu och det är mycket plugg. Jag hade inte ens kommit igång med träningen efter sommarlovet förrän jag blev förkyld och nu tvingas ha ett nytt uppehåll. Jaja, sånt är livet, och man ska absolut inte träna när man är sjuk och har ont i halsen då det alltid förvärrar infektionen och kan leda till värre problem! Att vara hemma några dar från gymmet och ta lugna promenader istället är inte världens undergång, eller hur! XD
Ingredienser 1 port:
½ avokado
1dl yoghurt
½ dl keso
Mynta eller pepparmintarom
1msk stöning
5 björnbär
Vaniljarom
+ müsli
Mixa avokado med yoghurt, keso, mynta och sötning med stavmixer. Skopa ur halva satsen i ett glas. Mixa andra satsen med björnbör och vaniljarom och skopa i resten i glaset. Strö över müsli och ät.
Första september, första höstdagen!
Dagen har varit ganska chill. Vaknade sent och käkade helgfrukost. Efter en snabb joggtur åt jag lunch och sedan bakade jag receptet nedan. Kakan är väldigt god med ett glas mjölk. Den är rik på kalium, protein, B vitamin och helt sockerfri. Bara naturliga råvaror och riktigt god smak. Den smakar bäst efter en dag i kylskåp då sötman har góat till sig.
Ingredienser:
1väldigt mogen banan
Ev: 1msk sötning
Kanel, kardemumma
1tsk bakpulver
0.7 dl havremjöl
2msk kokosmöl
1msk sojamjöl
0.5 – 1 dl mjölk eller yoghurt
1 ägg
5 valnötter
Kokosolja eller Becel
Kokos
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och mjölk eller yoghurt med mosad banan och rör i de torra ingredienserna. Smörj en liten form med olja och strö över kokos. Häll i smeten och grädda 15 – 20 min i 225 grader. Ta ut, låt svalna, ställ i kylskåp eller ät direkt.
En god variant av köttbullar i tomatsås gjorda på tonfisk istället. Riktigt gott och snabbt. Tonfisk är väldigt proteinrikt och tomater, framförallt varma är rika på ----- som fungerar muskeluppbyggande. Råris har lägre GI än vanligt och också högre halter av mineraler och spårämmnen.
Fredag, äntligen! Idag har jag haft skola, tränat lite och testat ett par nya recept. Jag planerar att göra en bok av många av mina recept härifrån och ge i julklapp till min mormor som inte har dator och därför inte kan läsa här. Det är vad jag sitter och jobbar med nu, med en skål popcorn till sälskap. Mysigt va?!
Ingredienser 1 port:
1 burk á 180g tonfisk i olja ( avrunnen)
1-2msk äggvita
1-2msk havregryn
Spiskummin , paprikapulver, oregano, cayennpeppar, riven vitlök, svartpeppar, curry
1 á 400g burk klyftade tomater
Oregano, salt, peppar, grönpeppar, 1/3 köttbuljong
Råris, parmesan
Blanda allt till bullarna, om de är för blöta tilsätt då mer havregryn. Rulla eller tryck ihop bollar och stek i tonfiskens egna olja, som finns i bullarna. Häll på tomaterna och kryddor. Småputtra i 2 min. Ät.
Ett nytt recept som passar både till mellis eller efträtt. Nyttig med havre, sojamjöl och becel som är som smör fast gjort på fröoljor och har därför högre halter nyttiga fetter så som omega 3 & 6. Utan jäst blir detta ett recept som går snabbt att göra och lättare en sucess.
Efter ett helt sommarlov utan ordentlg träning och rutiner blir det svår att börja igen. Jag känner det framförallt i kroppen men också i huvudet. Man börjar med hjärnträning såväl som muskel och konditionsträning i och med att skolan startar igen. Jag har lungt börjat köra igång med träningen igen och har sänkt antalet träningsdagar från 5 til 3 - 4. Inte för att jag inte har tid eller motivation utan främst för att kroppen ska ha längre tid att återhämta och bygga upp sig mellan träningstilfällena.
Ingredienser 10st:
Smet:
½ dl havremjöl
½ dl kokosmjöl
1msk sojamjöl
2msk bovetemjöl
3msk sötning
1tsk bakpulver
1msk becel
1.2dl mjölk
1msk äggvita
½ tsk kardemumma
Fyllning 1:
2 dadlar
1.5msk keso
Kanel
Fyllning 2:
2 dadlar
1msk becel
Kanel
Blanda det torra i en bunke. Värm mjölken, becelet och de krossade kardemummakärnorna. Rör i imjölet och äggvitan, kan uteslutas. Rör försiktigt ihop till en fin deg. Kavla ut 1.5cm tunt mellan två fuktade bakplåtspapper. Bred på becel på halva deghalvan, strö över kanel och mixade dadlar. På andra halvan brer du på alla ingredienser till smet två som du har mixat med stavmixer. Rulla ihop och skär 10 gifflar av rundeln. Grädda 10 min 225 grader.
Ett gott recept med krämig, mocca smakande mitt. Inget socker, smör eller snabba carbs. Långsamma kolhydrater, protein och antioxidanter, det perfekta post training snaxet.
Idag var det en kort dag i skolan och jag kom, hem för en stund sedan, gjorde dessa havrebollar och sitter nu och myser med en bra serie. Man får passa på medans man kan då det ordinarie schemat startar nästa veckan.
Ingredienser 4- 8 bollar:
Havrelag:
½ dl havregryn
1tsk vaniljarom
1msk mjölk
1msk sötning
½ dl keso
2 msk havregryn ( ev: mer)
1tsk kakao
1tsk bryggt kaffe ( kallt)
2msk sötning ( ev mer)
Vaniljarom
Kokos
Blanda allt till havrelaget och låt stå i kylskåp över natten. Mixa keson och övrigt slätt. Blanda i en msk havregryn och rulla sedan bollar i kokos. Låt stå 1 h i kylskåp och ät sedan.
Hej på er allihopa! Riktigt längesen senast, mer än en månad! Jag har varit utomlands och sedan borta och jobbat i två veckor, på ett stall. Under denna tiden har jag varken haft tid att blogga eller hitta på och testa nya recept. Men nu är jag tillbaka och jag ska försöka blogga åtminstånne varannan dag! Hoppas eran sommar har varit bra och att ni har gjort många roliga grejer. Dagens recept är något riktigt sommrigt, helgens smulpaj med marsánsås. Hälsosamt ofcourse med omga 3 & 6, antioxidanter, kalcium och zink. Jag åt halva som kvällsfika i den svala kvällsvinden. Jag åt den kall men den är även god varm.
Ingredienser 2 – 4 port:
200 g frysta bär ( Hallon & Blåbär)
1tsk Pofiber eller kokosmjöl
Smuldeg:
50 g Becel lätt
1tsk sojamjöl ( eller annat)
1msk bovetemjöl eller pofiber
2msk kokosmjöl
1msk kokossocker
1msk agavesirap
Marsánsås:
2 dl mjölk
½ vaniljstång eller arom
3msk sötning
1msk majsmjöl
Blanda mjöl/pofiber med bär i en form. Blanda det torra till smuldegen och blanda i becelet. Smula degen över bären och grädda 10 – 15 min i 225 grader. Värm mjölken med övriga ingredienser och vispa i mjölet. Rör tills det tjocknar. Ställ i kylskåp och låt svalna.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|