healthislife

Senaste inläggen

Av Livia - 4 juni 2014 10:10

Nej nu blir jag förbannad! Det är 4 juni och det ska väl vara varmt, soligt sommarväder nu, eller är det bara jag? Sånt här kyla och regnighet är otroligt deprimerande tycker jag och det hämmar en att göra vad man vill. Jag t.ex blir alltid väldigt inaktiv vid sådant väder, förlorar motivationen och helt enkelt ORKAR inte bara! Och när man sen tvingar gå till skolan för at bara sitta i ett antal timmar och försöka komma på något att göra för att man är klar med allt blir hela situationen bara ännu tråkigare. Usch, slut med negativitet nu man ska fokusera på det positiva! Som dagens frukost te.x och gårdagens lunch! Allt blir bättre med god mat som vissa brukar säga. Frukosten idag blev pumpazoats med riskaka till det. Pumpazoats är att du kokar havregrynsgröt som vanligt fast byter 1dl vatten mot 1 dl mjölk. I med riven zucchini, pepparkakskryddor och kardemumma, 1 dl pumpapuré, ½ dl vanilj proteinplver,1/2  mosad banan,  rör i 1 äggvita och servera med 1 msk jordnötssmör och björnbär eller jordgbbar. Supergott och enkelt. 

 

Dagens recept är dock gårdagens lunch, en superfräch, greklandinspirerad sallad med vattenmelon, fetaost, marinerade oliver ( ridderheims typ) en enkel rågbulle och lite annat smått och gott. Allt smakade super och man fick lite sommarfeeling av smakerna. Brödet gjorde jag enkelt på 2 min och sen fick det gräddas medans jag duschade, tänk att få nygräddat bröd när man kommer ut ur duschen, underbart. Obs! det kan hända att min fort kom med på en av bilderna och ser väldigt konstig ut i skuggan, frukta icke dock då det inte är alien invasion som det kanske ser ut som ( min bleka vinterhud, haha)

       


Vattenmelon sallad med rågbulle och oliv feta keso:

1 port:

Sallad:

Sallad ( spenat, roculla, kokt savoykål, röd/vitkål, böngroddar)

Tunt skivad rödlök

Gurka

Vattenmelon

1 rödbeta kokt

Svartpeppar, salt, balsamvinäger

Toppa med smulad fetaost, granatäppelkärnor

Keson:

1.2dl keso

2 oliver

Lite olja från oliverna

15g fetaost


Rågbulle:

1 äggvita

½ dl keso

Salt, oregano

1tsk bakpulver

1msk rågmjöl

1tsk fiberhusk

1tsk linfrö

2msk pofiber eller mer mjöl


Blanda allt och forma en bulle. Grädda 200 grader 15 – 20 min. Fyll med rökt kalkon och keson, ät med salladen.



ANNONS
Av Livia - 3 juni 2014 13:00

Hej hej, idag blir det ett snabbt inlägg på ett supergott och fiffigt snax för er som älskar chips! Ostiga blomkålschips med en sötsyrlig tomatdipp. Smakar som pizza blandat med krispiga chips och är supergoda med tomatdippen. Ett lättare och hälsosammare alternativ till chips med dipp som här är rikt på lykopen från tomater, C vitamin från blomkål, protein från vitorna och B vitamin från näringsjästen. Chiafrön ger oss omega 3 och soja och kokosmjölet fibrer. Magen blir glad helt enkelt och smaklökarna dansar, party in your body! XD

     

1 port – 4 st.

Ostchips:

1msk näringsjäst

Oregano, persilja, vitlökspulver, salt

1dl riven och mikrad blomkål

½ äggvita

1msk chiafrön

1tsk sojamjöl

1tsk kokosmjöl

1tsk tomatpure

Riv blomkålen på rivjärn och mikra i en skål 2 min. Skölj i kallt vatten. Blanda med övrigt. Grädda 200 grader 10 min och sänk sedan till 15 och grädda 30 min. Ta ut och skär i 4 kex och lägg på galler. Grädda 10 min och stäng sedan av ugnen men lämna kexen kvar tills ugnen är helt kall.


Tomatdipp:

½ hackad gullök

3 små tomater

1msk tomapré

Vitlökpulver, salt, peppar

1tsk agave eller honung

Basilika

1 droppe ättika

Koka ihop allt tills löken är mjuk, låt svalna.


ANNONS
Av Livia - 2 juni 2014 12:52

Jag kommer ihåg för ett antal år sedan, då hade jag en period i mitt liv då jag var superlat, varje kväll i en månad åt vi någon form av korv köpt på mackar. Grillad med mos, bostongurka, ketchup och senap, french hot dog med vitlökssås, korv i wrap bröd, ja ni förstår?! I nuläget äter jag inte korv då den innehåller så mycket skräp, om det ska intas korv ska den ha jäkligt hög kötthalt eller vara vegetarisk. Så när jag imorse  hittade en av mina vegankorvar från tidigare i veckan och fick ett sug efter korv med mos och wrapbröd blev det just det till frukost med en urskönt somrig smoothie. Det var bara det att det blev lite dekonstruerat, häslofierat. Istället för wrapbröd med en massa vetemjöl blev det en currysmakande wrap gjord på blomkål och ägg, istället för mos, hummus spetsat med senap, ättiksgurkan gjorde jag själv och tro det eller ej men smaken var identisk! Smoothien, rosa som den är, är full av fibrer, vitaminer och massa härlig smak. Combon av dessa två recept gör sig otroligt bra på frukostbordet när du vill ha en extra bra start på dagen och hålla dig mätt ända fram till lunch.


Ikväll ska jag hem till en kompis och äta fisk och nu ska jag mest slappa, mätt efter lunchen. Njut nu av solen för det ska regna snart igen sägs det!

   

Korvrulle med bostongurka och persiko kardemummasmoothie

1 port:

Wrap:

1.2dl riven blomkål ( kokad i 5min och utkramad ur en tygbit)

1 ägg

Salt, curry

Blanda allt, se till att allt vatten är urkramat ur blomkålen. 180 grader 18min. Ta ut och låt svalna.


Ättiksgurka:

Koka upp 2msk ättika, 1msk sötning, salt, senapsfrön, vitpeppar och lite vatten. Lägg i finhackad gul lök och tärnad gurka. Låt koka tills allt vatten är borta och gurkan har mörknat i färg och ha då i dill. Låt stå i kylen över natten.

Servera med, vegankorv ( recept i bloggen), senap, ketchup, hummus, böngroddar i wrapen.


Smoothien:

1 persika

½ rabarberstjälk

3 jordgubbar

1tsk macapulver

Kardemumma

1tsk physiliumfrön eller linfrön

1dl kokosvatten eller valfri mjölk

1dl fryst vattenmelon

Mixa och servera.


Av Livia - 1 juni 2014 07:47

Now this is something I got to share! Igår kväll fick jag världens sug efter något riktigt sliskigt sött, något överflödigt och sockerchocks framkallande, jag fixade då till en av mina gamla favvisar. En krispig granolaboll fylld med choklad och kaffekola. Jag kände samtidigt för glass så jag fixade mitt standarsrecept på proteinglass som jag under höstlovet gjorde varje dag med olika smaker.


Ni som älskar Ben & jerrys ( vilket inte jag gör) kommer att älska denna glassen med crispbollen då den är överflödig på alla sätt, men ibland behöver man något riktigt maffigt och supersött. Dessutom är detta betydligt nyttigare än ben &jerry, helt utan tillsatt socker, med fibrer och långsamma kolhydrater från havregryn, linfrön, omega 3 från chia, antioxidanter från kakao och protein från ägg, mjölk och kvarg. Servera som ni vill ,jag körde på färska jordgubbar och banan och det blev det ultimata

lördagsgodiset!

   

Crisp ball:

1 riskaka

½ dl granola  ( pauluns kakao hallon)

1msk havregryn

1tsk chia och linfrön

½ dl proteinpulver ( cookies and cream)

1msk jordnötssmör

1tsk mjölk

Vanilj och smörarom

Fyllning:

1msk kakao

½ dl proteinpulver ( cookies and cream)

1msk mjölk ev: mer

1krm kaffepulver

Vanilj

Blanda allt det torra, blanda det blöta i mikron tills smält. Låt svalna lite och blanda sedan med det torra. Forma en platta mellan två bakplåtspapper och lägg i frysen när du gör fyllningen.


Blanda allt till fyllningen i en skål och bre sedan över plattan med granola. Forma en boll så att  fyllningen stannar i bollen och lägg i frys några h. ta upp 10 min innan den ska ätas.


Proteinglass:

2dl agar mjölk ( 2dl mjölk kokat med agar agar eller gelatin till en fast form)

1dl kvarg

1 ägg

1 skopa proteinpulver choklad

1msk kakao


Mixa med stavmixer och kör i glassmaskin 25 min.



Av Livia - 31 maj 2014 16:28

Lugn lördag. Hade svårt att sova inatt så vaknade jättetrött men efter en supergod frukost blev det bättre. Riskaka med kall grillad lax, avokado och keso, ett äpple och en av mina barndomsfavoriter, en trifle. Lägg ett lager turkisk yoghurt eller kvarg i ett glas, på med russin och honung och ett lager till med kvarg/yoghurt. Låt stå i kyl över natten och servera med krossade fullkornsskorpor dränkta i kardemumma, supergott.

     


Dagens recept är dock lunchen, en wrap med bl.a hemmagjorda veganska korvar. Rikt på fiber, protein, B vitamin och väldigt mättande. Med en Touch av Grekland.  



Jag har just kommit hem från stan där jag har varit nere som smakråd åt min mamma som skulle köpa kläder, problemet är bara att allt hon valde var exakta kopior av mina kläder  och när man påpekar att ens 50åriga morsa absolut inte får bära samma kläder som sin 17 åriga dotter får man svaret, ” får jag visst det!!”. Frustrerande då man inte vill visa sig med sin 33 år äldre ” tvilling” som hon påstod att folk skulle tro att vi var. Jag lär väl inte sova nåt inatt heller då bilden av mig och min mamma som tvillingar har ettrat sig fast och skapar mardrömmar, haha XD Tanter, you can´t live with them and you can´t live without them….. Jaja, hoppas ni gillar receptet i alla fall och att era mammor har en egen stil ;)

   

Vegan korvar:

2st – 1 port:

100g bönor ( jag hade svarta)

2msk näringsjäst

1msk tomatpure

Oregano, lökpulver, peppar, paprikapulver, fänkål, timjan

1msk soja

1tsk fiberhusk

1tsk chia/linfrön

1msk pofiber eller mjöl


Mixa allt hyfsat slätt och forma två korvar. Rulla in i plastfolie och ånga,( durkslag över kokande vatten med lock på) i 40 min. kyl ned i kylskåp eller ät varma.


Servera med hummus, (jag hade köpt men du gör enkelt egen med kikärtor, olivolja, citron, tahini och vitlök), soltorkade tomater, marinerade oliver, fetaost, böngroddar och ajvar relish i ett salladsblad  som en wrap.


Av Livia - 30 maj 2014 17:46

Hejsan hoppsan, regnigt idag. Har varit på ett köpcenter hela dagen med en kompis och käkat sushi, druckit latte och bara snackat en massa skit, haha nä inte skit men jag har snackat. Blir alltid hyper av kaffe, konstigt nog ;) Efter det storhandlade jag inför den kommande veckan, min favorit syssla. Hem igen efter att ha lånat kvällens fredags film på bibblan och var då hungrig. När jag var inne på ICA såg jag världens godaste kycklingbaguette och fick världens sug, så jag bestämde mig för att göra en egen variant. Resultatet blev supergott och betydligt hälsosammare än deras alternativ som innehåller vetemjöl, något min mage är överkänslig för. Så jag bakade mig en chia fralla och fyllde med lite grillad kycklingklubba och curryröra, hemmagjord och vips hade man ett supergott mellis. Resultatet får ni här nedan! Testa, testa!

   

Kyckling curryfralla:

1 port:

Fralla:

1msk kokosmjöl

1msk mandelmjöl

0.8 msk chiafrön

1msk linfrö

1 – 2 tsk fiberhusk

½ dl keso

1 ägg

1tsk bakpulver

Kryddor, oregano, salt

Blanda allt, Forma bulle och grädda 20 min 175 grader.


Kycklingcurryröra:

1 grillad kycklingklubba ( bara köttet)

1msk kvarg

1msk naturell yoghurt

Curry, gurkmeja, paprikapulver, cayennpeppar, salt, vitlökspulver

Dill,gräslök

1tsk sötning eller lite rivet äpple

½ riven morot

+ salladsblad

Rör ihop. 

Av Livia - 28 maj 2014 15:35

Usch vad iskallt det är idag, var nere och handlade förut och köpte jordgubbar och killarna som stod i ståndet och sålde hade stora ulljackor och vantar på sig. Har varit ledig idag med och ar faktiskt inte gjort något alls, bara suttit vid TV:n, bakat, ätit, lagat mat, ätit och vilat lite mer… Ibland behövs sådana dagar också. Ska senare ikväll ner på bio, premiären av den nya filmen med Angelina Jolie! Hoppas den är bra! Drickan är redan inhandlad och nu saknas bara popcornen. Har ni märkt hur dyrt det ar blivit att gå på bio, inte bara biljetterna utan popcornen, snaxen och nu ska man tydligen ha 3D glasögon på alla filmer.


Gjorde mig precis lite mellis, en spinn på en långvarig favorit, hampa kaksmet! Nyttig med fibrer och proteiner från bönor, hampa och kvarg och kolhydrater från frukt och havre med antioxidanter och bra fetter från kakao. Smakar klibbigt och gott som kaksmet och kan smaksättas hur du vill, bara kör på!

   

Hampa kaksmet med hallonsylt:

1 port:

1msk hampa protein

1.5msk kakao

1.5 msk kokosmjöl

1.5msk havremjöl

Stevia

1msk äppelmos eller dadel

1 päron

1 dl svartabönor

1dl kvarg

2msk mjölk

1 äggvita

Vaniljarom

1 frusen banan  i slantar

Hallonsylt:

1dl hallonpuré ( puréade hallon)

1tsk chiafrön

Servera med:

Hallonsylten och kakaonibs, päron

Av Livia - 27 maj 2014 16:37

Tisdag och snart sommarlov, har mått lite dåligt idag, troligtvis pågrund av vädret och stress. Har haft två prov som gick dåligt och var hemma på lunch idag med mamma. Blev väckt vid sextiden imorse av en hund som ville ut och spy, så det var bara att ta på sig foppatofflorna och tröjan och gå ut i de isiga vindarna med hunden.


Är precis hemkommen från skolan och smidigt nog så stod melliset där i kylen och bara väntade! Det blev en underbart krämig chiakräm med kakao, mango apelsin och banan, toppat med en groddad bovetegranola med smak av carob, mesquite och lucúma. Mättande, god och fullproppad med vitaminer, proteiner, mineraler och antioxidanter.

   

Chokladchia kräm:

1/3 mango

½ banan

½ apelsin skal och saft

1.5 msk kakao

1msk hampaprotein

Vanilj

1msk chiafrön

1.5 dl kvarg eller silkestofu/vegankvarg för vegan


Mixa med stavmixer och låt stå i kyl minst 1 h, servera med valfritt, jag körde på groddad bovetegranola smaksatt med carob och mer. 


Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2014
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Följ bloggen

Följ healthislife med Blogkeen
Följ healthislife med Bloglovin'

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se