Senaste inläggen
Hej, nu är jag hemma igen! Är väldigt trött så ska inte skriva mycket men ska ge er dagens eftermiddagsfika recept. En maräng glasstårta med choklad och hallon. Sockerfri, proteinrik och mättande. Bra helg gottis. I London blev det en hel del onyttigt och testade b.la McDonalds nya Mcflurry, men en älsosam livsstil handlar som sagt om balans, mellan allt. Så onyttigt och nyttigt ska balanseras likaså träning och vila, glädje och sorg, skratt och seriösitet och allt annat. Balans is the word!
Marängglasstårta med hallon & choklad
Recept 2 port:
Marängbottnar:
2 vispade äggvitor
1msk sötning
Vispa vitor till ett hårt skum och rör i sötning. Bre ut två bottnar och grädda i Ugn 150 grader 50 min. Låt svalna.
Glass:
1dl kvarg
2 dl agarmjölk eller mer kvarg
1 ägg
½ dl choklad protein pulver
1msk kakao
Agarmjölk är mjölk som är kokad med agar som är ett vegeatriskt gelatin, och som sen får stelna i kylskåp.
Mixa allt och kör i glassmaskin 25 min.
Chokladflarn:
25g smält sockerfri choklad som bres ut tunt på bakplåtspapper och får stelna i kylskåp.
100g tinade hallon, mosade
Lägg alla lager i en form och frys in i 30 min. Ät direkt.
Här hörni, ska ni få ett recept på något jag skapade igårkväll, en grön islatte. Idén kom från alla caféer i stan som serverar islatte vilket är något som jag tycker är jättegott. Nu tänkte jag såhär att om man slänger i lite spenat, ärtor och mandelmjölk så blir den en grönare latte, vilket det blev, men den behöll samma goda smak om inte godare. Trixet är att man måste se till att ärtorna och spenaten är helt söndermixad så att man kan dricka den med sugrör annars blir det lite konstig konsistens. Hälsofördelarna då? Jo, ärtor är rika på fibrer som håller magen i trim de innehåller dessutom folat och magneium som hindrar hjärt/kärlsjukdomar. Spenat är järn rikt, järn förbättrar syretransportationen i kroppen och gör så att vi kan koncentrera oss bättre. Mandelmjölk är ett mjölkfritt alternativ som kan vara mildare för magen än komjölk. Om du vill hälsoboosta di islatte ytterligare kan du tillsätta kardemumma som neutraliserar slembildning och hindrar upptaget av skadliga ämnen kofein. Den hjälper även mot sura uppstötningar och uppblåst mage.
Sista inlägget på några dar nu, jag drar som sagt till London idag men är strax tillbaka med mer inspiration och FLER recept! Så håll ut och ha en bra start på sommarledigheten ( ni som har fått den).
Grön islatte:
1 port:
1dl kallt kaffe
1 äggvita
1dl mandelmjölk ( eller annan)
Vaniljarom
1msk sötning
1 näve spenat
1dl frysta ärtor
Mixa alla ingredienser förutom ärtorna tills slätt, tillsätt ärtor och mixa ännu slätare. Drick.
Hej och hej, nu har jag fått sommarlov och imorn far jag till london i några dagar. Dagen har gått fort, började med favvofrulle, njöt av solen, mellis, skola, träffa en kompis på vägen och kollade in i hennes skola, sen var det lunch, mellis och nu snart träning. Ikväll ska det firas så har fixat lite inför kvällsmyset och imorn ska jag nog få upp ett recept på bloggen innan jag drar! Receptet för dagen är ett av dagens än så länge två mellis. En otroligt krämig jordgubbsglass som jag faktiskt tyckte var godare än GB:s! Den blev så mycket godare än jag förväntade mig och helt utan ” isighet” i smaken. Snabb, på två min med få ingredienser och sockerfri dessutom. Jordgubbar är rika på folsyra och C vitamin, protein från vitan, E vitamin och skonsamt för magen med mandelmjölk och fibrer från fröna. Smaka så ska ni se att sommarn blir ännu bättre! :)
Somrig jordgubbsglass:
1port:
1 äggvita
2/3 dl mandelmjölk
1tsk physiliumfrön
Vaniljarom
Sötning ( kan uteslutas)
2dl frysta jordgubbar
½ frusen banan i slantar
Mixa slätt med stavmixer och ät!
God morgon, eller dålig morgon för min del, jag sov inget inatt men efter min favvoritfrulle blev dagen bättre. Ärtglass med riskaka med grillad lax, keso, böngroddar och avokado! Ärtglass är så otroligt gott och jag såg först receptet på en amerikansk blogg men sedan modifierade jag det och nu tycker jag att det är fulländat med en härlig smak av kola. Mycket proteiner och fibrer från baljväxterna ärtor och antioxidanter från kakao. Carob är rikt på kalcium, kopppar, magnesium och Bvitamin.
Idag ska jag och en kompis troligtvis hälsa på vår barndomsskola och senare ikväll ska jag hem till en kompis och köpa sushi och se på …… Shrek, åh va djag älskar det gröna träsktrollet! Ha ré gött!
Grönärtglass:
1dl mjölk ( jag tog mandel och kokos)
1msk kakao
½ msk carob eller mer kakao
½ msk hampaprotein eller mer kakao
2msk stevia
1 äggvita
1.5dl frysta ärtor
½ frusen banan i slantaar
Vaniljarom
Smaksättning som ex: frysta körsbär
Mixa och servera.
Hola amigos! Söndag idag och började tidigt med min favvofrukost ( en av dem) pumpa och chokladglass med groddad bovetegranola, gojibär, en kiwi och en ägg – ost och kaviar macka, mmmmm yummy! Fortsatte med hundprommenad i det skiftande vädret, ekonomiplugg, bokslut och sedan blev det lunch på landet, grillning och cool som man är blev man grillansvarig! Hem för mellis, glass där med och sedan ner till friskis för ett cirkelfys som gick helt OK. Hem på middag och nu inväntar jag glass ( idag igen och för tredje gången idag, men det är ju sommar!).
Receptet jag gaska ge er idag är från förra veckan och det är på en av de godaste sallader jag tillverkat. Smakerna gifter sig och konsistenserna med, och hälsofördelarna är många! Chiafrön, mandlar och granatäpplekärnor, med broccoli, spenat, fetaost och sojabönor, quinoa och tranbär är alla supernyttiga! Söt från frukt och bär, salt från mandlar och ost och syrligt från den inlagda löken Love in progress!
Grön supersallad:
1 port:
Spenat
Finskivad brocolli och fänkål
2msk sojabönor
Mynta
2/3 dl kokt quinoa
½ avokado
2 tillagade innerfiléer av kyckling
Salt, peppar
Granatäppelkärnor
40g smulad feta eller getost
Topping:
1msk torkade tranbär
1 näve kung markatta tamarimandlar eller sojarostade
1tsk chiafrön
Inlagd lök:
½ rödlök skivad
1msk honung
Salt
1msk vatten
2msk vinäger
Låt ligga i mist 1 h.
Oj vad jag är helt slut! Dagen har gått i ett, började kl 06.30 då jag tog mig ner till stan för att ta en buss mot Grisslehamn 8.00 väl där steg vi på båten och fick en underbar brunch 10.00 som bjöd på allt från yoghurt med müsli, frön och frukt till varmrätter och äggröra till kallrätter så som rökt lax och rödbetssallad. Efter en timma full av ätande var vi alla proppmätta och sate oss på däck där det var väldigt kyligt till en början men när vi kom tillbaks från baren med drinkar till morsan och hennes kompis och dricka till mig hade vädret slått om och var då kokhett. Många timmar, fika och Taxfree shoppande senare var vi i land igen och på bussen där jag slocknade och sov hela vägen hem. Väl hemma kände jag för någon form av rörelse efter den stillasittande dagen så tog en härlig joggingsväng i det åsk -kvava vädret utan vare sig musik eller runkeeper. Nu, efter middag är jag helt slut och inväntar börjandet av Gladiatorerna som jag ska avnjuta med en stor portion av min hemmagjorda proteinglass och crispball ( Receptet finns här på bloggen) och bara njuta.
Här får ni förresten ett recept på en underbart saftig, sockerfri banankaka med en somrig jordgubb och basilikasås till. Full av kalium, bra kolhydrater, fibrer, protein och mineraler. Funkar till frukost, mellis, dessert eller ja varför inte som en del av en brunch. Underbart god är den i alla fall.
Banankaka med jordgubbssås och basilika:
1 port:
2.5msk svarta bönor
½ mogen banan
1 ägg
2msk keso
1msk kokosmjöl
1msk havremjöl
1msk sojamjöl
1tsk bakpulver
Kanel
2 valnötter
1 dadel
Mixa ihop allt förutom nötterna och rör sedan i dem. Häll upp i en liten form och grädda i Ugn 175 grader 45 min. Låt svalna eller ät varm, lik agod vilket som!
Jordgubbssås:
1 dl mixade jordgubbar + basilika
God morgon och glad nationaldag eller vad man säger, haha! Idag ska jag ut med en kompis som kommer in från Stockholm och min vovve och vi ska promenera, ha picknick och kolla lite på allt nationaldagsspecs. Ikväll ska jag servera tårtan nedan som jag gjort en gång tidigare och som jag älskar. Den är så enkel med få och nyttiga ingredienser men ändå så otroligt god med smak av kaffe, kola och krispig maräng. Inget tillsatt socker, inget mjöl alltså glutenfri och inget mättat fett. Bra fett från nötter, antibakteriella egenskaper från honung, protein från äggvita och ägg dessutom fult med mineraler och kalcium. Lite nationaldagsfirande (vilket jag egentligen aldrig firar) fast egentligen så är tårtan till ett annat firande idag ;) Tårtan är så nyttig att den även kan ätas som mellis och är perfekt som åtrehämtningsmellis med mycket proteiner, lite fett och kolhydrater!
Gårdagens bjöd på både restaurangbesök och glass, det blev även en promenad i solskenet som sedan slog om till regn. Jag testade den nya magnum silver, jag brukar gilla magnum men i denna tyckte jag att smakerna var för spretiga, ifall ni vill ha tips inför sommarens glassar så rekommenderar jag Sia royal sommarbär, supergod fast nästan för söt! Ha nu en superduperbra dag mina vänner!
Marängtårta med espressokräm och kolanötter
1 – 2 port
Botten:
2 äggvitor
1 droppe ättika
2msk sötning
Vispa vitorna hårda och ha sedan i övriga ingredienser och vispa till en blank maräng. Klicka ut tre rundlar, Grädda 45 min 125 grader. Åt svalna.
Espressokräm:
2 dl mjölk ( jag hade 1dl mellanmjölk och 1 dl mandelmjölk)
1 – 2 krm snabbkaffepulver
Vaniljarom
2msk sötning
1 ägg
Koka upp allt utan ägget, ha i ägget och vispa konstant tills det tjocknar. Låt kallna i kylskåp.
Kolanötter:
0.75 dl hackade nötter ( para, cashew, mandel, valnötter)
1msk honung
Rosta nötterna försiktigt i stekpanna och rör i honungen. Låt koka ihop några sek och låt sedan svalna tills hårt.
Fyll lagerna av maräng med kräm och toppa med nötterna.
Jag har länge haft en ambition att försöka mig på quinoa mac ´n´ cheese och igår kom jag äntligen till kritan. Jag ville ha något speciellt till och försöka använda så många av mina ” superfood” produkter som möjligt så därför fixade jag även lite hampafröpanerad kycklingfilé och gojibärsketchup till. Ketchupen smakade gott och blir söt av bären istället för socker, de krispiga kycklingbitarna smakar milt nötigt av fröna som bidrar med bra protein och mineraler och mac n cheesen är rik på mineraler, långsamma kolhydrater, beta karoten och B vitaminer. En komplett hälso – fiesta. Idag är det vilodag och ska faktiskt på restaurang! Så gott att äta ute ibland. Ikväll ska jag kolla på något som jag kopplar ihop med sommar, mormor och goda tider, Sällskapsresan, så rolig och blir aldrig tråkig oavsett hur många gånger jag ser den, haha! Hoppas ni har en bra torsdag med mycket god mat.
Hampapanerad kyckling med pumpa mac ´n´ cheese och gojiketchup:
1 port
Kyckling:
2 innerfiléer kyckling
1 ägg
1.5msk kokosmjöl
Paprikapulver, salt, peppar, lökpulver, oregano, muskot
2msk hampafrön
Blanda kryddor med hampafrön, doppa fileér i ägg, rula i mjöl, doppa i ägg rulla i frön. Grädda ugn 200 grader 15 min eller tills genomkokt.
Pumpa mac ´n´cheese:
0.75 dl pumpapuré
2msk mjölk
2msk näringsjäst
Salt, peppar, lökpulver
1dl kokt quinoa
1msk äggvita
2skivor ost
Blanda allt och häl i gorm, grädda ugn 200 grader 10 min.
Goji ketchup:
3msk gojibär
2 små tomater
¼ buljongtärning
1msk soja
1krm ättika
1msk vatten
Peppar, lök, paprikapulver
1msk tomatpuré
Koka ihop allt och låt småkoka tills all vätska är borta. Kyl ned och servera.
Jag gjorde även en syrlig sallad med kål, lök, morot, vinäger, peppar, kummin och olja att servera till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 |
6 | 7 |
|||
8 | 9 |
10 |
11 |
12 | 13 | 14 |
|||
15 |
16 |
17 |
18 |
19 |
20 |
21 |
|||
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|