healthislife

Alla inlägg under september 2014

Av Livia - 7 september 2014 21:18

Yawn…. Ja nu är man trött får jag säga! Efter en fullspäckad vecka avslutades helgen först med en tripp till Stockholm och sofie ( vars blogg ni finner på sofies wellness), vi pratade, handlade hälsomat ( på en minimal budget) och åt en underbar frukost! Idag kände jag att det var dags för lite träning som har kommit i andra hand de senaste veckorna så jag drog till gymmet med en kompis från PT kursen och vi fick till ett rejält pass med hela kroppen i fokus. Värmde upp med 5 min promenix och 5 min sprintintervaller på bandet, sedan körde vi superset rygg i sittande rodd och latsdrag. Ben efter det, liggande benpress varvat med benböj lätta vikter. Bröst varvade vi chestflyes liggande med hantelpress, lite chins och några konditionskluster och sist men inte minst två tabataset core. Genomgående för alla styrkeövningar var 3 set á 10 reps!

 


Ojoj, nu över till dagens frukost, en yummy OverNightOats toppat med an hallon chiasylt och en äggkeso macka till det! Gott och fiberrikt med långsamma carbs som håller dig mätt länge. Nu sitter jag med magont efter en hel grillad kyckling ( I love this shit!) och en massa äpplen som jag plockat idag, blev väl upp mot 8 kg! Ha ré gött mina vänner!

   

ONO mer persika och hallon chiasås

1 port:

1dl havregryn

½ dl linser go green ready in 5

1 persika

1.5 – 2 dl mjölk

Salt, vanilj

Mixa persika och mjölk rör I övriga ingredienser till en ganska kladdig smet. Ställ in i kylskåp över natten och toppa med hallonsåsen.

Hallon chiasås:

1dl hallon

1msk chiafrön

Mickra hallonen till mos och rör I chiafrön.



Av Livia - 4 september 2014 15:58

Hej idag har jag inte direkt varit produktiv. Slappat framför TV:n, käkat massor och bakat! Bland annat dagens recept som är ett jättebra mellis och en spin på en toscakaka fast på en bas av kall havregrynsgröt, frukt och toppat med en Tosca smet gjord på dadel, tahini, kokos och mandel. Full med bra näringsämnen, proteiner och nyttiga fetter. Nu ska jag snart iväg till en kompis på Taco middag, tjingeling ;)

   


Mellis hallon Tosca kaka:

1dl havregryn

2dl mjölk

Låt stå i nån timma.

1 ägg

½ mosad banan

Vanilj

2msk sötning

1ts bakpulver

Hallon

Crumble:

1 dadel

1msk kokos

1msk mandelmjöl

1msk tahini eller mandelsmör

Vanilj, salt

Smula över, grädda 175 grader 15 – 25 min.



Av Livia - 2 september 2014 21:15

Nu börjar hösten komma, andra september och man känner det i luften!

Gårdagens kväll tillbringades i gott sällskap och trerätters från min sida. Jag och min kompis hade varsina middagsbjudningar och igår var det min tur.

Till förrätt blev det hallon och avokado sallad i salladswrap, till huvudrätt vankades det kyckling i svampsås med grönsaker och linser och efterrätt blev kladdkaka med banan, turkisk yoghurt och bär.

Jag tänkte ge er receptet på huvudrätten som min kompis gillade och jag med för den delen!

PS: Sorry för dåliga bilder, sälskapet kom lixom i första hand och att ta bilder när man ska ätta är lite oartigt ;)

       

Kyckling i svampsås:
2 port:

4 – 6 kyckling innerfiléer

1msk olja

Salt, svartpeppar

½ köttbuljong tärning

Lite vatten

1.5 dl valfri grädde/ crème fräsch jag hade milda mellan

Krossad torkad svamp

1msk sojasås


Stek kyckling med kryddor, häll på vatten och buljong och koka bort. I med övrigt och koka upp!

Servera med kokta linser, kokt broccoli, morot och brysselkål plus äppelmos på kokat äpple ( som det finns gott om såhär års!)


Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16
17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2014 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Skapa flashcards