Direktlänk till inlägg 14 september 2014
Hej här kommer brödreceptet jag lovade, och två till. Hade stort brödbak här hemma häromdan nämligen och fick fram riktigt fina bröd med nyttigheter som linser, gurkmeja, havre och vetegroddar. Samtliga är gluten och vetemjölsfria och laddade med extra protein och långsamma kolhydrater. Testa de är alla goda, från oreganobrödet till kardemumma och äppelbrödet till det smarriga pepparkaksbrödet!
Bröd med linser:
2 bröd: ( rektangeln)
1 ägg
3msk mjölk
3msk kvarg
Lökpulver, oregano, örtsalt, näringsjäst
½ riven morot
1msk chiafrön
½ dl gogreen ready in 5 gröna linser
2/3 dl vetegroddar
½ - 1dl pofiber
1tsk fiberhusk
1tsk bakpulver
Banan och pepparkaksbröd:
2 bröd: ( trekanten)
½ ägg
¼ dl mjölk
2msk kvarg
½ banan
1msk kokosmjöl
1msk sojamjöl
1tsk fiberhusk
2tsk pepparkakskrydda
½ dl pofiber eller mer mjöl
1tsk bakpulver
Vanilj och salt
Äppel, kanel och morotsbröd:
3 bröd: ( de runda)
½ ägg
¼ dl mjölk
2msk kvarg
½ kokat och mosat äpple ( kallt)
1krm gurkmeja
2tsk kanel
1tsk Kardemumma och ingefära
1tsk bakpulver
½ dl vetegroddar
0.75 dl havregryn
1tsk fiberusk
½ riven morot
Mixa allt och grädda 225 grader 20 – 25 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | ||||||||
|