Direktlänk till inlägg 9 september 2014
Halloj, sitter och käkar middag och tänkte på er och att det var dags för ett recept!
Som jag tidigare skrev var jag hos sofie och käkade frukost i helgen och där delade vi recept kan man säga, jag fick smaka henne underbara nötsmör och sedan gjorde vi min algguacamole till våra bröd. Med lärdom om att man kan ha både frön och nötter i ett smör kom jag hem och gjorde något jag viljat göra länge. Nutella utan hasselnötter då jag är allergisk. Min är även hälsoboostad med chiafrön, aloe vera och sötad på dadlar. Det blev dagens mellis med riskakor keso och ägg.
( På ena ser ni receptet ovan halva med kakao och halva utan och på andra riskakan har vi keso ägg och örtsalt, sorry för dåliga bilder ;)
Nöt och frönutella:
50g blötlagda cashewnötter
75g blötlagda mandlar
1msk chiafrön
1msk linfrö
2 blötlagda dadlar
1msk aloe vera eller kokosvatten eller vatten
Vanilj
1tsk kakao i chokladsmaken
Mixa allt med stavmixer håller 4 dygn i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 |
7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 |
13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 |
21 | |||
22 | 23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 | |||
29 |
30 | ||||||||
|