healthislife

Alla inlägg under juni 2014

Av Livia - 9 juni 2014 09:05


God morgon, eller dålig morgon för min del, jag sov inget inatt men efter min favvoritfrulle blev dagen bättre. Ärtglass med riskaka med grillad lax, keso, böngroddar och avokado! Ärtglass är så otroligt gott och jag såg först receptet på en amerikansk blogg men sedan modifierade jag det och nu tycker jag att det är fulländat med en härlig smak av kola. Mycket proteiner och fibrer från baljväxterna ärtor och antioxidanter från kakao. Carob är rikt på kalcium, kopppar, magnesium och Bvitamin.


Idag ska jag och en kompis troligtvis hälsa på vår barndomsskola och senare ikväll ska jag hem till en kompis och köpa sushi och se på …… Shrek, åh va djag älskar det gröna träsktrollet! Ha ré gött!

   

Grönärtglass:

1dl  mjölk ( jag tog mandel och kokos)

1msk kakao

½ msk carob eller mer kakao

½ msk hampaprotein eller mer kakao

2msk stevia

1 äggvita

1.5dl frysta ärtor

½ frusen banan i slantaar

Vaniljarom

Smaksättning som ex: frysta körsbär


Mixa och servera.

Av Livia - 8 juni 2014 20:25

Hola amigos! Söndag idag och började tidigt med min favvofrukost ( en av dem) pumpa och chokladglass med groddad bovetegranola, gojibär, en kiwi och en ägg – ost och kaviar macka, mmmmm yummy! Fortsatte med hundprommenad i det skiftande vädret, ekonomiplugg, bokslut och sedan blev det lunch på landet, grillning och cool som man är blev man grillansvarig! Hem för mellis, glass där med och sedan ner till friskis för ett cirkelfys som gick helt OK. Hem på middag och nu inväntar jag glass ( idag igen och för tredje gången idag, men det är ju sommar!).


Receptet jag gaska ge er idag är från förra veckan och det är på en av de godaste sallader jag tillverkat. Smakerna gifter  sig och konsistenserna med, och hälsofördelarna är många! Chiafrön, mandlar och granatäpplekärnor, med broccoli, spenat, fetaost och sojabönor, quinoa och tranbär är alla supernyttiga! Söt från frukt och bär, salt från mandlar och ost och syrligt från den inlagda löken Love in progress!

       

Grön supersallad:

1 port:

Spenat

Finskivad brocolli och fänkål

2msk sojabönor

Mynta

2/3 dl kokt quinoa

½ avokado

2 tillagade innerfiléer av kyckling

Salt, peppar

Granatäppelkärnor

40g smulad feta eller getost

Topping:

1msk torkade tranbär

1 näve kung markatta tamarimandlar eller sojarostade

1tsk chiafrön

Inlagd lök:

½ rödlök  skivad

1msk honung

Salt

1msk vatten

2msk vinäger

Låt ligga i mist 1 h.



Av Livia - 7 juni 2014 18:44

Oj vad jag är helt slut! Dagen har gått i ett, började kl 06.30 då jag tog mig ner till stan för att ta en buss mot Grisslehamn 8.00 väl där steg vi på båten och fick en underbar brunch 10.00 som bjöd på allt från yoghurt med müsli, frön och frukt till varmrätter och äggröra till kallrätter så som rökt lax och rödbetssallad. Efter en timma full av ätande var vi alla proppmätta och sate oss på däck där det var väldigt kyligt till en början men när vi kom tillbaks från baren med drinkar till morsan och hennes kompis och dricka till mig hade vädret slått om och var då kokhett. Många timmar, fika och Taxfree shoppande senare var vi i land igen och på bussen där jag slocknade och sov hela vägen hem. Väl hemma kände jag för någon form av rörelse efter den stillasittande dagen så tog en härlig joggingsväng i det åsk -kvava vädret utan vare sig musik eller runkeeper. Nu, efter middag är jag helt slut och inväntar börjandet av Gladiatorerna som jag ska avnjuta med en stor portion av min hemmagjorda proteinglass och crispball ( Receptet finns här på bloggen) och bara njuta.

   

Här får ni förresten ett recept på en underbart saftig, sockerfri banankaka med en somrig jordgubb och basilikasås till. Full av kalium, bra kolhydrater, fibrer, protein och mineraler. Funkar till frukost, mellis, dessert eller ja varför inte som en del av en brunch. Underbart god är den i alla fall.

 

Banankaka med jordgubbssås och basilika:

1 port:

2.5msk svarta bönor

½ mogen banan

1 ägg

2msk keso

1msk kokosmjöl

1msk havremjöl

1msk sojamjöl

1tsk bakpulver

Kanel

2 valnötter

1 dadel


Mixa ihop allt förutom nötterna och rör sedan i dem. Häll upp i en liten form och grädda i Ugn 175 grader 45 min. Låt svalna eller ät varm, lik agod vilket som!

Jordgubbssås:

1 dl mixade jordgubbar + basilika


Av Livia - 6 juni 2014 08:39

God morgon och glad nationaldag eller vad man säger, haha! Idag ska jag ut med en kompis som kommer in från Stockholm och min vovve och vi ska promenera, ha picknick och kolla lite på allt nationaldagsspecs. Ikväll ska jag servera tårtan nedan som jag gjort en gång tidigare och som jag älskar. Den är så enkel med få och nyttiga ingredienser men ändå så otroligt god med smak av kaffe, kola och krispig maräng. Inget tillsatt socker, inget mjöl alltså glutenfri och inget mättat fett. Bra fett från nötter, antibakteriella egenskaper från honung, protein från äggvita och ägg dessutom fult med mineraler och kalcium. Lite nationaldagsfirande (vilket jag egentligen aldrig firar) fast egentligen så är tårtan till ett annat firande idag ;) Tårtan är så nyttig att den även kan ätas som mellis och är perfekt som åtrehämtningsmellis med mycket proteiner, lite fett och kolhydrater!


Gårdagens bjöd på både restaurangbesök och glass, det blev även en promenad i solskenet som sedan slog om till regn. Jag testade den nya magnum silver, jag brukar gilla magnum men i denna tyckte jag att smakerna var för spretiga, ifall ni vill ha tips inför sommarens glassar så rekommenderar jag Sia royal sommarbär, supergod fast nästan för söt! Ha nu en superduperbra dag mina vänner!

       

Marängtårta med espressokräm och kolanötter

1 – 2 port

Botten:

2 äggvitor

1 droppe ättika

2msk sötning

Vispa vitorna hårda och ha sedan i övriga ingredienser och vispa till en blank maräng. Klicka ut tre rundlar, Grädda 45 min 125 grader. Åt svalna.

Espressokräm:

2 dl mjölk ( jag hade 1dl mellanmjölk och 1 dl mandelmjölk)

1 – 2 krm snabbkaffepulver

Vaniljarom

2msk sötning

1 ägg

Koka upp allt utan ägget, ha i ägget och vispa konstant tills det tjocknar. Låt kallna i kylskåp.

Kolanötter:

0.75 dl hackade nötter ( para, cashew, mandel, valnötter)

1msk honung

Rosta nötterna försiktigt i stekpanna och rör i honungen. Låt koka ihop några sek och låt sedan svalna tills hårt.

Fyll lagerna av maräng med kräm och toppa med nötterna.



Av Livia - 5 juni 2014 12:18

Jag har länge haft en ambition att försöka mig på quinoa mac ´n´ cheese och igår kom jag äntligen till kritan. Jag ville ha något speciellt till och försöka använda så många av mina ” superfood” produkter som möjligt så därför fixade jag även lite hampafröpanerad kycklingfilé och gojibärsketchup till. Ketchupen smakade gott och blir söt av bären istället för socker, de krispiga kycklingbitarna smakar milt nötigt av fröna som bidrar med bra protein och mineraler och mac n cheesen är rik på mineraler, långsamma kolhydrater, beta karoten och B vitaminer. En komplett hälso – fiesta. Idag är det vilodag och ska faktiskt på restaurang! Så gott att äta ute ibland. Ikväll ska jag kolla på något som jag kopplar ihop med sommar, mormor och goda tider, Sällskapsresan, så rolig och blir aldrig tråkig oavsett hur många gånger jag ser den, haha! Hoppas ni har en bra torsdag med mycket god mat.

   


Hampapanerad kyckling med pumpa mac ´n´ cheese och gojiketchup:

1 port

Kyckling:

2 innerfiléer kyckling

1 ägg

1.5msk kokosmjöl

Paprikapulver, salt, peppar, lökpulver, oregano, muskot

2msk hampafrön


Blanda kryddor med hampafrön, doppa fileér i ägg, rula i mjöl, doppa i ägg rulla i frön. Grädda ugn 200 grader 15 min eller tills genomkokt.


Pumpa mac ´n´cheese:

0.75 dl pumpapuré

2msk mjölk

2msk näringsjäst

Salt, peppar, lökpulver

1dl kokt quinoa

1msk äggvita

2skivor ost


Blanda allt och häl i gorm, grädda ugn 200 grader 10 min.


Goji ketchup:

3msk gojibär

2 små tomater

¼ buljongtärning

1msk soja

1krm ättika

1msk vatten

Peppar, lök, paprikapulver

1msk tomatpuré


Koka ihop allt och låt småkoka tills all vätska är borta. Kyl ned och servera.

Jag gjorde även en syrlig sallad med kål, lök, morot, vinäger, peppar, kummin och olja att servera till.


Av Livia - 4 juni 2014 10:10

Nej nu blir jag förbannad! Det är 4 juni och det ska väl vara varmt, soligt sommarväder nu, eller är det bara jag? Sånt här kyla och regnighet är otroligt deprimerande tycker jag och det hämmar en att göra vad man vill. Jag t.ex blir alltid väldigt inaktiv vid sådant väder, förlorar motivationen och helt enkelt ORKAR inte bara! Och när man sen tvingar gå till skolan för at bara sitta i ett antal timmar och försöka komma på något att göra för att man är klar med allt blir hela situationen bara ännu tråkigare. Usch, slut med negativitet nu man ska fokusera på det positiva! Som dagens frukost te.x och gårdagens lunch! Allt blir bättre med god mat som vissa brukar säga. Frukosten idag blev pumpazoats med riskaka till det. Pumpazoats är att du kokar havregrynsgröt som vanligt fast byter 1dl vatten mot 1 dl mjölk. I med riven zucchini, pepparkakskryddor och kardemumma, 1 dl pumpapuré, ½ dl vanilj proteinplver,1/2  mosad banan,  rör i 1 äggvita och servera med 1 msk jordnötssmör och björnbär eller jordgbbar. Supergott och enkelt. 

 

Dagens recept är dock gårdagens lunch, en superfräch, greklandinspirerad sallad med vattenmelon, fetaost, marinerade oliver ( ridderheims typ) en enkel rågbulle och lite annat smått och gott. Allt smakade super och man fick lite sommarfeeling av smakerna. Brödet gjorde jag enkelt på 2 min och sen fick det gräddas medans jag duschade, tänk att få nygräddat bröd när man kommer ut ur duschen, underbart. Obs! det kan hända att min fort kom med på en av bilderna och ser väldigt konstig ut i skuggan, frukta icke dock då det inte är alien invasion som det kanske ser ut som ( min bleka vinterhud, haha)

       


Vattenmelon sallad med rågbulle och oliv feta keso:

1 port:

Sallad:

Sallad ( spenat, roculla, kokt savoykål, röd/vitkål, böngroddar)

Tunt skivad rödlök

Gurka

Vattenmelon

1 rödbeta kokt

Svartpeppar, salt, balsamvinäger

Toppa med smulad fetaost, granatäppelkärnor

Keson:

1.2dl keso

2 oliver

Lite olja från oliverna

15g fetaost


Rågbulle:

1 äggvita

½ dl keso

Salt, oregano

1tsk bakpulver

1msk rågmjöl

1tsk fiberhusk

1tsk linfrö

2msk pofiber eller mer mjöl


Blanda allt och forma en bulle. Grädda 200 grader 15 – 20 min. Fyll med rökt kalkon och keson, ät med salladen.



Av Livia - 3 juni 2014 13:00

Hej hej, idag blir det ett snabbt inlägg på ett supergott och fiffigt snax för er som älskar chips! Ostiga blomkålschips med en sötsyrlig tomatdipp. Smakar som pizza blandat med krispiga chips och är supergoda med tomatdippen. Ett lättare och hälsosammare alternativ till chips med dipp som här är rikt på lykopen från tomater, C vitamin från blomkål, protein från vitorna och B vitamin från näringsjästen. Chiafrön ger oss omega 3 och soja och kokosmjölet fibrer. Magen blir glad helt enkelt och smaklökarna dansar, party in your body! XD

     

1 port – 4 st.

Ostchips:

1msk näringsjäst

Oregano, persilja, vitlökspulver, salt

1dl riven och mikrad blomkål

½ äggvita

1msk chiafrön

1tsk sojamjöl

1tsk kokosmjöl

1tsk tomatpure

Riv blomkålen på rivjärn och mikra i en skål 2 min. Skölj i kallt vatten. Blanda med övrigt. Grädda 200 grader 10 min och sänk sedan till 15 och grädda 30 min. Ta ut och skär i 4 kex och lägg på galler. Grädda 10 min och stäng sedan av ugnen men lämna kexen kvar tills ugnen är helt kall.


Tomatdipp:

½ hackad gullök

3 små tomater

1msk tomapré

Vitlökpulver, salt, peppar

1tsk agave eller honung

Basilika

1 droppe ättika

Koka ihop allt tills löken är mjuk, låt svalna.


Av Livia - 2 juni 2014 12:52

Jag kommer ihåg för ett antal år sedan, då hade jag en period i mitt liv då jag var superlat, varje kväll i en månad åt vi någon form av korv köpt på mackar. Grillad med mos, bostongurka, ketchup och senap, french hot dog med vitlökssås, korv i wrap bröd, ja ni förstår?! I nuläget äter jag inte korv då den innehåller så mycket skräp, om det ska intas korv ska den ha jäkligt hög kötthalt eller vara vegetarisk. Så när jag imorse  hittade en av mina vegankorvar från tidigare i veckan och fick ett sug efter korv med mos och wrapbröd blev det just det till frukost med en urskönt somrig smoothie. Det var bara det att det blev lite dekonstruerat, häslofierat. Istället för wrapbröd med en massa vetemjöl blev det en currysmakande wrap gjord på blomkål och ägg, istället för mos, hummus spetsat med senap, ättiksgurkan gjorde jag själv och tro det eller ej men smaken var identisk! Smoothien, rosa som den är, är full av fibrer, vitaminer och massa härlig smak. Combon av dessa två recept gör sig otroligt bra på frukostbordet när du vill ha en extra bra start på dagen och hålla dig mätt ända fram till lunch.


Ikväll ska jag hem till en kompis och äta fisk och nu ska jag mest slappa, mätt efter lunchen. Njut nu av solen för det ska regna snart igen sägs det!

   

Korvrulle med bostongurka och persiko kardemummasmoothie

1 port:

Wrap:

1.2dl riven blomkål ( kokad i 5min och utkramad ur en tygbit)

1 ägg

Salt, curry

Blanda allt, se till att allt vatten är urkramat ur blomkålen. 180 grader 18min. Ta ut och låt svalna.


Ättiksgurka:

Koka upp 2msk ättika, 1msk sötning, salt, senapsfrön, vitpeppar och lite vatten. Lägg i finhackad gul lök och tärnad gurka. Låt koka tills allt vatten är borta och gurkan har mörknat i färg och ha då i dill. Låt stå i kylen över natten.

Servera med, vegankorv ( recept i bloggen), senap, ketchup, hummus, böngroddar i wrapen.


Smoothien:

1 persika

½ rabarberstjälk

3 jordgubbar

1tsk macapulver

Kardemumma

1tsk physiliumfrön eller linfrön

1dl kokosvatten eller valfri mjölk

1dl fryst vattenmelon

Mixa och servera.


Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Skapa flashcards