healthislife

Alla inlägg under juni 2014

Av Livia - 22 juni 2014 18:40


Whopa! Hejsvejs, Söndag redan och  jag ar NK prov imorn, oppas jag inte failar men ämmnet är roligt så det ska nog gå! Idag har varit en såndär riktig segdag. Vaknade trött och tröttheten fortsatte efter frukost så det blev vilodag även idag, som spenderades med söndagsbak, hundpromenad i regnet och t.o.m haglet, lyssnat på musik, handlat käk och ska nu se på film och käka glass, nyttig sådan idag. Lunch blev idag en Oopsie pizza då jag var riktig sugen på pizza och hade en halv påse färdigriven ost i kylen som behövdes tas  slut på.



Oppsie är så smidigt, en botten som liknar pizza men är gjord på et marängvis. Toppa med vad du vill och vräk på massor med god ost. Yummy. Själva botten är proteinrik och low carb för er som bryr er om det. En lite lightare variation av traditionell pizza och med en syrlig söt sallad till blir det super!

     

Oopsie pizza:

1 port:

Botten:

1 ägg

1tsk fiberhusk

1krm bakpulver

2msk philadelphiaost full fat

Salt

Separera ägget och vispa vitan till ett hårt skum, jag tog I lite extra vita. Rör ihop gulan med osten och vänd sedan i med resterande ingredienser i vitan. Bred ut på bakplåtspapper och grädda 25 min 160grader.

Toppa med tomatsås, oregano och salt.

Jag valde två toppingar till min pizza, hava med rökt kalkon, lök, svamp, banan, curry och andra med tomat, basilika, svartpeppar, rödlök och öste hela pizzan med massvis med ost.  In i ugnen 250grader ca 5 min eller tills osten smält.

Sallad:

Hackad vitkål, galiamelon, svartpeppar, salt och vinäger.

Av Livia - 21 juni 2014 19:02

Glad midsommar i efterskott! Jag har varit uppe hos min mormor och firat med familjen. Det ar vart intensivt då det är 30 mil dit och vi åkte dit igår och hem idag. Innan hemvägen idag köpte vi dock en klingsglass, Kling är det speciella glassmärket för Mariestad där min mormor bor.  

Imorse blev det special frukost, banan, blåbär, jordgubbar med vispgrädde, solrosfrön, kakaosås och ett ägg och macka på det!

 

Här kommer ett recept påen urläcker brownie som gjordes dagen innan midsommar och som smakade som en dröm! Food orgasm nästan! Enkel var den också och både gluten, raffinerat socker och smörfri. Med moussen blev det en sagolik kontrast så uteslut inte den! Hoppas nu att eran midsommar var bra och att ni har ätit många jordgubbar och mycket gott!

   

Brownie med hallonmousse:

2 port:

Brownie:

2/3 dl bovete eller rismjöl

1msk kakao

Salt, 2msk sötning

Vaniljarom

1 ägg

4 dadlar

1dl vatten kokande

1tsk bakpulver

25g hackad mörk eller sockerfri choklad

Mousse:

1dl turkisk yoghurt 10%

½ dl tinade hallon

Kakan: Blanda alla torra ingredienser i en skål. Häll kokande vatten över dadlar och låt stå tills fingervarmt. Mosa ihop till en puré. Vispa ägg med sötning och vanilj, i med torrt och sist dadelpastan. Bryt i chokladen och häll smet i form. Grädda 170 grader ca 15 – 30 min beroende på tjocklek av form.

Rör ihop allt till moussen och servera med kakan.


Av Livia - 19 juni 2014 09:23

God morgon, har varit uppe sedan halv sju och bakat kanelbullar till midsommarfirandet imorgon. Som det ser ut nu lär det väl bli en regnig midsommar, som vanligt då!


Tänkte dela med mig av ett jättegott post workout recept på en proteinrik och underbart krämig chokladpudding med väldigt få ingredienser. Detta kan jag säga är något ni MÅSTE testa då det fanemig var godare än ekströms chokladpudding. Med protein och mineraler från ägg, antioxidanter från kakao, kalcuim från mjölk och dessutom är den sockerfri om du använder annan sötning än socker. Nu får ni ha en bra morgon.

 

Krämig chokladpudding:

1port

2dl mjölk (jag använde alpros rismjölk med kokossmak)

1msk kakao

2msk sötning

Vaniljarom

1 ägg

Koka upp allt förutom ägget. Under vispning, rör i ägget och låt tjockna. Ställ i kylskåp minst 2h och servera med jordgubbar.

Av Livia - 17 juni 2014 19:26


Hej, här kommer gårdagens frukost recept som utlovat, vaniljzoats med jordgubbschia sylt. En mättande, och näringsrik frukost som ger dig en underbar och hållbar start på dagen. Med mineraler från fröna, havregrynen och vitaminer från bären och zucchinin, extra mättnad tack vare proteinet i äggvitan och fibrer från linfrön. Mumma!


Har idag haft en soft bakdag med test av en massa nya recept ( och en massa avsmakande med!) Några lyckade och några katastrofer, men de bra kommer ni snart se här på bloggen, så håll utkik.  Ha en fin kväll!

   

1 port

Zoats:

1.2dl havregryn

1tsk linfrö

1.8dl vatten

Vaniljarom, salt

1dl riven zucchini

1 äggvita

Koka upp vattnet och rör i havregryn, zucchini, linfrö, salt, vaniljarom. Koka 2 min och rör sedan i äggvitan och koka några sek, noggrant rörande.


Chiasylt:

1dl jordgubbar

1msk ciafrön

Ev sötning

Mixa och låt stå minst 1 h i kylskåp.


Servera gröten med sylten och mejerifri mjölk, jag tog kokosmandelmjölk.


Av Livia - 16 juni 2014 20:37

Tjena, idag började jag med superfrukost ( recept imorn!) och gick sedan ned till skolan, jag ska läsa ett extra ämne i sommar och går därför sommarskola. Väl där visade det sig att det hade gett mig fel tid och att jag inte började förens två timmar senare! Så vad kan man göra om inte ta sitt pick och pack och ta en fika på ett café? Efter skolan var det lunch på stan med en vän och efter att a inhandlat ett par svenska jordgubbar bar det av hem för mellis. Har efter det mest softat och fixat kvällens kvällis/middag som tog ca 8h att göra. Det är även kvällens recept.



En RAW sandwich på ett lök och tomatbröd gjort på frön och groddat bovete. När man grodddar saker blir det lättare för kroppen att ta upp dess näringsämnen. Fyllde mackan med cashewost och en RAW ärtbiff, soltorkad tomat och basilika. Till detta serverades en veganvänlig mint och chokladglass gjord på superfrukten avokado, banan, kakaonibs, matsmältningsstimulerande mynta och annat smått och gott. En supermiddag/kvällis/mellis för den som har mycket tid över och vill testa nåt originellt, så kör på!

           

RAW italiensk sandwich

1 port

Bröd:

4cm zuchini

½ dl frön

Näringsjäst, oregano, lökpulver

1 liten tomat

1/3 gullök

½ dl groddat bovete

1msk chiafrön

Mixa allt slätt och bred ut på bakplåtspapper. Torka i ugn 50 – 125 grader 3 – 8h


Ärtbiff:

½ dl gröna ärtor

½ dl gula ärtor

Cayennpeppar, salt, peppar, soja

Näringsjäst

½ dadel

1 krm carob

1msk chiafrön

Mixa med stavmixer och forma en biff, torka i ugn 50 – 125 grader 3 – 8h


Cashew ost:

½ dl cashewnöter blötlagda i 8 h

Näringsjäst

Lite mjölk

Mortla eller mixa tills slätt.


Servera med soltorkade tomater, tomat, basilika

 

Avokado mint chokladglass:

1 port

Grön mintglass:

½ avokado

1msk mejerifri mjölk

Myntablad eller mintarom

1msk sötning

½ fryst banan i slantar

½ dl frysta ärtor

Mixa med stavmixer och blanda i 1msk kakaonibs eller hackad mörk choklad


Chokladglass:

½ avokado

1msk mjölk eller äggvita

1msk kakao

½ fryst banan i slantar

½ dl frysta ärtor

1krm spirulina

Vanilj

Mixa med stavmixer och blanda i 1msk granola, jag hade eizekiel groddad granola


Av Livia - 15 juni 2014 15:29

Hej, nu är jag hemma igen! Är väldigt trött så ska inte skriva mycket men ska ge er dagens eftermiddagsfika recept. En maräng glasstårta med choklad och hallon. Sockerfri, proteinrik och mättande. Bra helg gottis. I London blev det en hel del onyttigt och testade b.la McDonalds nya Mcflurry, men en älsosam livsstil handlar som sagt om balans, mellan allt. Så onyttigt och nyttigt ska balanseras likaså träning och vila, glädje och sorg, skratt och seriösitet och allt annat.  Balans is the word!

   

Marängglasstårta med hallon & choklad

Recept 2 port:

Marängbottnar:

2 vispade äggvitor

1msk sötning

Vispa vitor till ett hårt skum och rör i sötning. Bre ut två bottnar och grädda i Ugn 150 grader 50 min. Låt svalna.

Glass:

1dl kvarg

2 dl agarmjölk eller mer kvarg

1 ägg

½ dl choklad protein pulver

1msk kakao

Agarmjölk är mjölk som är kokad med agar som är ett vegeatriskt gelatin, och som sen får stelna i kylskåp. 

Mixa allt och kör i glassmaskin 25 min.

Chokladflarn:

25g smält sockerfri choklad som bres ut tunt på bakplåtspapper och får stelna i kylskåp.

100g tinade hallon, mosade


Lägg alla lager i en form och frys in i 30 min. Ät direkt.

Av Livia - 11 juni 2014 08:01

Här hörni, ska ni få ett recept på något jag skapade igårkväll, en grön islatte. Idén kom från alla caféer i stan som serverar islatte vilket är något som jag tycker är jättegott. Nu tänkte jag såhär att om man slänger i lite spenat, ärtor och mandelmjölk så blir den en grönare latte, vilket det blev, men den behöll samma goda smak om inte godare. Trixet är att man måste se till att ärtorna och spenaten är helt söndermixad så att man kan dricka den med sugrör annars blir det lite konstig konsistens. Hälsofördelarna då? Jo, ärtor är rika på fibrer som håller magen i trim de innehåller dessutom folat och magneium som hindrar hjärt/kärlsjukdomar. Spenat är järn rikt, järn förbättrar syretransportationen i kroppen och gör så att vi kan koncentrera oss bättre. Mandelmjölk är ett mjölkfritt alternativ som kan vara mildare för magen än komjölk. Om du vill hälsoboosta di islatte ytterligare kan du tillsätta kardemumma som neutraliserar slembildning och hindrar upptaget av skadliga ämnen kofein. Den hjälper även mot sura uppstötningar och uppblåst mage.


Sista inlägget på några dar nu, jag drar som sagt till London idag men är strax tillbaka med mer inspiration och FLER recept! Så håll ut och ha en bra start på sommarledigheten ( ni som har fått den).

 

Grön islatte:

1 port:

1dl kallt kaffe

1 äggvita

1dl mandelmjölk ( eller annan)

Vaniljarom

1msk sötning

1 näve spenat

1dl frysta ärtor

Mixa alla ingredienser förutom ärtorna tills slätt, tillsätt ärtor och mixa ännu slätare. Drick.


Av Livia - 10 juni 2014 16:16

Hej och hej, nu har jag fått sommarlov och imorn far jag till london i några dagar. Dagen har gått fort, började med favvofrulle, njöt av solen, mellis, skola, träffa en kompis på vägen och kollade in i hennes skola, sen var det lunch, mellis och nu snart träning. Ikväll ska det firas så har fixat lite inför kvällsmyset och imorn ska jag nog få upp ett recept på bloggen innan jag drar! Receptet för dagen är ett av dagens än så länge två mellis. En otroligt krämig jordgubbsglass som jag faktiskt tyckte var godare än GB:s! Den blev så mycket godare än jag förväntade mig och helt utan ” isighet” i smaken. Snabb, på två min med få ingredienser och sockerfri dessutom. Jordgubbar är rika på folsyra och C vitamin, protein från vitan, E vitamin och skonsamt för magen med mandelmjölk och fibrer från fröna. Smaka så ska ni se att sommarn blir ännu bättre! :)

   

Somrig jordgubbsglass:

1port:

1 äggvita

2/3 dl mandelmjölk

1tsk physiliumfrön

Vaniljarom

Sötning ( kan uteslutas)

2dl frysta jordgubbar

½ frusen banan i slantar


Mixa slätt med stavmixer och ät!

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< Juni 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Skapa flashcards