Direktlänk till inlägg 22 juni 2014
Whopa! Hejsvejs, Söndag redan och jag ar NK prov imorn, oppas jag inte failar men ämmnet är roligt så det ska nog gå! Idag har varit en såndär riktig segdag. Vaknade trött och tröttheten fortsatte efter frukost så det blev vilodag även idag, som spenderades med söndagsbak, hundpromenad i regnet och t.o.m haglet, lyssnat på musik, handlat käk och ska nu se på film och käka glass, nyttig sådan idag. Lunch blev idag en Oopsie pizza då jag var riktig sugen på pizza och hade en halv påse färdigriven ost i kylen som behövdes tas slut på.
Oppsie är så smidigt, en botten som liknar pizza men är gjord på et marängvis. Toppa med vad du vill och vräk på massor med god ost. Yummy. Själva botten är proteinrik och low carb för er som bryr er om det. En lite lightare variation av traditionell pizza och med en syrlig söt sallad till blir det super!
Oopsie pizza:
1 port:
Botten:
1 ägg
1tsk fiberhusk
1krm bakpulver
2msk philadelphiaost full fat
Salt
Separera ägget och vispa vitan till ett hårt skum, jag tog I lite extra vita. Rör ihop gulan med osten och vänd sedan i med resterande ingredienser i vitan. Bred ut på bakplåtspapper och grädda 25 min 160grader.
Toppa med tomatsås, oregano och salt.
Jag valde två toppingar till min pizza, hava med rökt kalkon, lök, svamp, banan, curry och andra med tomat, basilika, svartpeppar, rödlök och öste hela pizzan med massvis med ost. In i ugnen 250grader ca 5 min eller tills osten smält.
Sallad:
Hackad vitkål, galiamelon, svartpeppar, salt och vinäger.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|