Direktlänk till inlägg 17 juni 2014
Hej, här kommer gårdagens frukost recept som utlovat, vaniljzoats med jordgubbschia sylt. En mättande, och näringsrik frukost som ger dig en underbar och hållbar start på dagen. Med mineraler från fröna, havregrynen och vitaminer från bären och zucchinin, extra mättnad tack vare proteinet i äggvitan och fibrer från linfrön. Mumma!
Har idag haft en soft bakdag med test av en massa nya recept ( och en massa avsmakande med!) Några lyckade och några katastrofer, men de bra kommer ni snart se här på bloggen, så håll utkik. Ha en fin kväll!
1 port
Zoats:
1.2dl havregryn
1tsk linfrö
1.8dl vatten
Vaniljarom, salt
1dl riven zucchini
1 äggvita
Koka upp vattnet och rör i havregryn, zucchini, linfrö, salt, vaniljarom. Koka 2 min och rör sedan i äggvitan och koka några sek, noggrant rörande.
Chiasylt:
1dl jordgubbar
1msk ciafrön
Ev sötning
Mixa och låt stå minst 1 h i kylskåp.
Servera gröten med sylten och mejerifri mjölk, jag tog kokosmandelmjölk.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|