Direktlänk till inlägg 5 juni 2014
Jag har länge haft en ambition att försöka mig på quinoa mac ´n´ cheese och igår kom jag äntligen till kritan. Jag ville ha något speciellt till och försöka använda så många av mina ” superfood” produkter som möjligt så därför fixade jag även lite hampafröpanerad kycklingfilé och gojibärsketchup till. Ketchupen smakade gott och blir söt av bären istället för socker, de krispiga kycklingbitarna smakar milt nötigt av fröna som bidrar med bra protein och mineraler och mac n cheesen är rik på mineraler, långsamma kolhydrater, beta karoten och B vitaminer. En komplett hälso – fiesta. Idag är det vilodag och ska faktiskt på restaurang! Så gott att äta ute ibland. Ikväll ska jag kolla på något som jag kopplar ihop med sommar, mormor och goda tider, Sällskapsresan, så rolig och blir aldrig tråkig oavsett hur många gånger jag ser den, haha! Hoppas ni har en bra torsdag med mycket god mat.
Hampapanerad kyckling med pumpa mac ´n´ cheese och gojiketchup:
1 port
Kyckling:
2 innerfiléer kyckling
1 ägg
1.5msk kokosmjöl
Paprikapulver, salt, peppar, lökpulver, oregano, muskot
2msk hampafrön
Blanda kryddor med hampafrön, doppa fileér i ägg, rula i mjöl, doppa i ägg rulla i frön. Grädda ugn 200 grader 15 min eller tills genomkokt.
Pumpa mac ´n´cheese:
0.75 dl pumpapuré
2msk mjölk
2msk näringsjäst
Salt, peppar, lökpulver
1dl kokt quinoa
1msk äggvita
2skivor ost
Blanda allt och häl i gorm, grädda ugn 200 grader 10 min.
Goji ketchup:
3msk gojibär
2 små tomater
¼ buljongtärning
1msk soja
1krm ättika
1msk vatten
Peppar, lök, paprikapulver
1msk tomatpuré
Koka ihop allt och låt småkoka tills all vätska är borta. Kyl ned och servera.
Jag gjorde även en syrlig sallad med kål, lök, morot, vinäger, peppar, kummin och olja att servera till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|