Direktlänk till inlägg 4 juni 2014
Nej nu blir jag förbannad! Det är 4 juni och det ska väl vara varmt, soligt sommarväder nu, eller är det bara jag? Sånt här kyla och regnighet är otroligt deprimerande tycker jag och det hämmar en att göra vad man vill. Jag t.ex blir alltid väldigt inaktiv vid sådant väder, förlorar motivationen och helt enkelt ORKAR inte bara! Och när man sen tvingar gå till skolan för at bara sitta i ett antal timmar och försöka komma på något att göra för att man är klar med allt blir hela situationen bara ännu tråkigare. Usch, slut med negativitet nu man ska fokusera på det positiva! Som dagens frukost te.x och gårdagens lunch! Allt blir bättre med god mat som vissa brukar säga. Frukosten idag blev pumpazoats med riskaka till det. Pumpazoats är att du kokar havregrynsgröt som vanligt fast byter 1dl vatten mot 1 dl mjölk. I med riven zucchini, pepparkakskryddor och kardemumma, 1 dl pumpapuré, ½ dl vanilj proteinplver,1/2 mosad banan, rör i 1 äggvita och servera med 1 msk jordnötssmör och björnbär eller jordgbbar. Supergott och enkelt.
Dagens recept är dock gårdagens lunch, en superfräch, greklandinspirerad sallad med vattenmelon, fetaost, marinerade oliver ( ridderheims typ) en enkel rågbulle och lite annat smått och gott. Allt smakade super och man fick lite sommarfeeling av smakerna. Brödet gjorde jag enkelt på 2 min och sen fick det gräddas medans jag duschade, tänk att få nygräddat bröd när man kommer ut ur duschen, underbart. Obs! det kan hända att min fort kom med på en av bilderna och ser väldigt konstig ut i skuggan, frukta icke dock då det inte är alien invasion som det kanske ser ut som ( min bleka vinterhud, haha)
Vattenmelon sallad med rågbulle och oliv feta keso:
1 port:
Sallad:
Sallad ( spenat, roculla, kokt savoykål, röd/vitkål, böngroddar)
Tunt skivad rödlök
Gurka
Vattenmelon
1 rödbeta kokt
Svartpeppar, salt, balsamvinäger
Toppa med smulad fetaost, granatäppelkärnor
Keson:
1.2dl keso
2 oliver
Lite olja från oliverna
15g fetaost
Rågbulle:
1 äggvita
½ dl keso
Salt, oregano
1tsk bakpulver
1msk rågmjöl
1tsk fiberhusk
1tsk linfrö
2msk pofiber eller mer mjöl
Blanda allt och forma en bulle. Grädda 200 grader 15 – 20 min. Fyll med rökt kalkon och keson, ät med salladen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 |
13 |
14 |
15 | |||
16 | 17 | 18 |
19 | 20 |
21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | |||||||||
|