healthislife

Alla inlägg under september 2013

Av Livia - 5 september 2013 21:30


Hej, jag hade tänkt mig ett längre inlägg idag, men det har hänt så mycket idag att jag inte har haft tid.  Som ni vet har jag varit förkyld hela veckan och idag skulle jag även till vårdcentralen. Gissa vad de ville göra där, jo ta blodprov, som jag tycker är så obehagligt. Jag svimmade som jag gjort en gång tidigare vid provtagning och har känt mig dåsig sen dess.  Nu sitter jag lugnt med en skål nypoppade popcorn och tänkte att jag äntligen har ork nog att blogga.


Detta receptet gjorde jag för några dagar sedan och det var en lätt rätt med uppfriskande smak. Tack vare keson blir denna cheesecake till skillnad från en riktig mer proteinrik och med lägre fetthalt. Nyttiga fetter från laxen, pepparrot förbättrar matsmältningen och är dessutom rik på C vitamin. Om du, som jag, väljer ett sånt där kompakt rågbröd med bara 3 ingredienser får rätten ett lågt GI och fullt med fullkorn. Imorn ska jag försöka ta mig ner och träna för första gången denna vecka, yey! XD

 

Ingredienser 1 port:

1 laxfilé

Dill

Svartpeppar, salt

Cheesecake:

1 skiva á 50 g rågbröd ( helst jästoch vetemjölfritt)

100g keso

½ tsk pepparrot

½ Citron, skal och saft

Salt, peppar


Lägg kryddor på lax och grädda 225 grader 15 – 25 min.

Mixa keso och övriga ingredienser slätt och bre på rågbröd. Ställ 20 min i kylskåp.


Av Livia - 3 september 2013 18:38


Ett enkelt mellis med bra fetter, fibrer från müsli, antioxidanter från bär och kalcium från yoghurt. Färgglatt och gott, passar perfekt efter träningen eller som näringskur när man är sjuk.


Nu har det hemska hänt igen, det som alla hälsofreakar hatar och fruktar. Det som träningsnarkomanerna gör allt för att undvika…… Ja, jag är förkyld!!!!!    Det har blivit regelbundare nu då jag tidigare knappt blev förkyld en gång om året och nu närmare fyra. Jag tror helt enkelt det beror på stress, jag går i tvåan nu och det är mycket plugg. Jag hade inte ens kommit igång med träningen efter sommarlovet förrän jag blev förkyld och nu tvingas ha ett nytt uppehåll. Jaja, sånt är livet, och man ska absolut inte träna när man är sjuk och har ont i halsen då det alltid förvärrar infektionen och kan leda till värre problem! Att vara hemma några dar från gymmet och ta lugna promenader istället är inte världens undergång, eller hur! XD

 

Ingredienser 1 port:

½ avokado

1dl yoghurt

½ dl keso

Mynta eller pepparmintarom

1msk stöning

5 björnbär

Vaniljarom

+ müsli

Mixa avokado med yoghurt, keso, mynta och sötning med stavmixer. Skopa ur halva satsen i ett glas. Mixa andra satsen med björnbör och vaniljarom och skopa i resten i glaset. Strö över müsli och ät.

Av Livia - 1 september 2013 17:13

Första september, första höstdagen!

Dagen har varit ganska chill. Vaknade sent och käkade helgfrukost. Efter en snabb joggtur åt jag lunch och sedan bakade jag receptet nedan. Kakan är väldigt god med ett glas mjölk. Den är rik på kalium, protein, B vitamin och helt sockerfri. Bara naturliga råvaror och riktigt god smak. Den smakar bäst efter en dag i kylskåp då sötman har góat till sig.

 



Ingredienser:

1väldigt mogen banan

Ev: 1msk sötning

Kanel, kardemumma

1tsk bakpulver

0.7 dl havremjöl

2msk kokosmöl

1msk sojamjöl

0.5 – 1 dl mjölk eller yoghurt

1 ägg

5 valnötter


Kokosolja eller Becel

Kokos


Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ägg och mjölk eller yoghurt  med mosad banan och rör i de torra ingredienserna. Smörj en liten form med olja och strö över kokos. Häll i smeten och grädda 15 – 20 min i 225 grader. Ta ut, låt svalna, ställ i kylskåp eller ät direkt.


Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards