Direktlänk till inlägg 18 september 2013
Hejsan svejsan! Fortfarande sjuk och hemma från skolan men har nu nått den punkten då jag är hyperklar i huvudet men trött i lungorna. Man hinner med så himla mycket när man är hemma. Idag har jag redan tvättat, diskat och städat mitt rum. För en kvart sedan gick jag och hunden ned till en affär som ligger fem minuter bort, inte vilken affär som helst utan min från- och-med- förra- veckan, favorit affär. Nu kanske ni tänker, hmm är det för att de har ett stort sortiment, bra priser eller kanske en snygg kassapersonal. Jo de kanske de har men jag har faktiskt inte tänkt på det, för jag har bara ögon och mun för lattemaskinen de har mitt i affären! Världens godaste latte har de, en småsak tycker ni men då har ni inte smakat den, ( plus att när man är sjuk och isolerad från vänner så blir man lite Kokko..) Hursomhelst så gick vi dit, drack latte och köpte smörpopcorn och extra god hundmat till hunden. Nu smaskar vi på de ovanstående varorna och tittar på Topchef!
Juste, receptet… Detta gjorde jag igår till middag, supergott och veganvänligt. När soppan är kall behåller den även fler näringsämnen och vitaminer. Avokado är som ni vet rikt på E vitamin, chili är bra för matsmältning och baguetten är proteinrik och slow carb, långsamma kolhydrater. Man kan säga att mina matvanor är SC HP HQ NP – alltså, slow carb, high protein, high quality , no pressure! Jag vet inte vad det hade med något at göra, men som ni hör är jag hyper och kan inte träna för att få utlopp för hyperheten, nä nu ska jag proppa popcorn i munnen så jag blir tyst! XD, Ha det bra!
1 port
1 avokado
¼ gurka
¼ chili
1 vitlöksklyfta
Rosmarin, basilika
3 dl bulljongvatten
Peppar
Citron
Till örtoljan
1msk olivolja
Persilja, basilika ( fryst)
Salt, peppar
Mixa allt till soppan med stavmixer. Blanda oljan och droppa i soppan.
Baguette:
½ tsk bakpulver
½ tsk fiberhusk
3msk rågmjöl
1.5 msk sojamjöl
1 msk malda linfrön
Lökpulver, salt, peppar, oregano ?
½ dl bönor eller kikärtor ( jag hade black eye peas)
1 dl ( ca) ljummet vatten
Smöret:
1msk smör ( becel eller olja för vegan)
1 riven vitlöksklyfta
Persilja, peppar
Blanda det torra i en skål. Mixa bönorna och vatten. Kombinera torrt och blött och gör en deg. Forma en baguette och grädda 225 grader 25 min. Ta ut, skär jack där du placerar vitlökssmöret. Grädda ytterligare 5 – 10 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 |
8 |
|||
9 |
10 |
11 |
12 | 13 |
14 |
15 |
|||
16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 |
22 | |||
23 |
24 | 25 |
26 |
27 | 28 |
29 |
|||
30 |
|||||||||
|