Direktlänk till inlägg 23 juli 2013
God morgon på er, jag antar att ni precis har vaknat? Själv vaknade man för sex timmar sedan, mitt i natten. Anledningen var att jag nu sitter på ett plan på väg till spanien och är 25 minuter ifrån landning. Jag ska, som jag tidigare har sagt, halv tågluffa genom tre länder i europa. Barcelona är vårat första stop och dit flyger vi. Jag kommer därför inte att blogga på 10 dagar nu! Som avskedspresent under dessa 10 dagar ger jag er ett sommrigt och lätt lunch recept att äta när man inte är sådärr jätte hungrig. En söt melonsallad med quinoa och hemmagjord pesto med pizza smaksatt kycklingfilé. Smarrigt!
Ingredienser 1 port:
1 kycklingfilé
Paprikapulver
Oregano
Vitlök
1tsk olivolja
1krm tomatpuré
Salt, peppar
Tomatsås:
1 stor eller 4 små tomater hackade
1/2 gullök
Purjolök
Vitlök
salt,peppar
1/2 tsk balsamvinäger
Sallad:
¼ galiamelon i kuber
1dl kokt quinoa
Pesto:
1msk olja
2msk nötter ( pinjenötter)
2msk riven parmesanost
½ vitlöksklyfta riven
Salt/peppar
Basilika
Citron ( droppe)
Mixa peston med stavmixer och blanda med resterande salladsingredienser.
Marinera kycklingen och lägg filén i de hackade tomaterna och löken i en ugssäker form.Grilla på 200 grader ca 25- 35 min i ugn.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|