Direktlänk till inlägg 19 juli 2013
En mild liten kladd – bit helt utan socker eller annat onyttigt. Jag har under helgen varit hos min mormor och är precis hemkommen. Där har vi ett sommartorp där vi har b.la vinbär. Vinbär är rika på C vitamin och har starka orac värden, antioxidant ämnen. I detta receptet har jag även tillsatt avokado för en len konsistens och dess höga innehåll av E vitamin och dadlar för zink, järn och magnesium. Kaffepulver kan uteslutas och ersättas med andra kryddor om man vill. Där min mormor bor har de en affär med många specialprodukter, en av de många avdelningarna de har handlar om sockerfri choklad. Jag började tänka och undra om den är så mycket bättre/ nyttigare än annan choklad så jag tänkte skriva ett Test – inlägg där jag jämför choklad. Det kommer imorn, så håll utkik! :)
Ingredienser 2 – 4 port:
5 dadlar
½ tsk kaffepulver
1 - 1.5 msk kakao
Vinbär
Mixa dadlar och avokado slätt, tillsätt kaffepulver och kakao och mixa mer. Rör i vinbär och lägg i plastad form i kylskåp och 5 – 10 min i frys innan servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|