Direktlänk till inlägg 15 juli 2013
Underbar middag från igår. Jag satt och kollade igenom gamla bilder igår och såg då en från några år sedan när jag var i Tjeckien/ Tyskland och vandrade. Jag kom då ihåg att en vanlig lunchrätt de hade i bergen var just schnitzel. Inte direkt min favorit med drypande fett, sliskig panering och oftast en massa pommes till. Själva konceptet dock med ost/skink fyllning gillar jag. Jag började fundera och sedan exprimentera i köket. Jag ville ha en krispig schnitzel utan fritering. Jag adopterade tekniken från mina No fry lökringar ( recpt kommer!!) och resultatet blev riktigt bra. Istället för pommes gör jag här ett lent, jordigt potatis och jordärtkocksmos. Protein, kalcium, fibrer, bra Carbs och E vitamin.
Ingredienser 1 port:
Mos:
1 jordärtskocka
2potatisar, kokta
½ dl mjölk
Salt, vitpeppar, persilja
Koka jordärtskockan och släng i de kokta potatisarna. Mosa allt eller mixa för helt slätt resultat.
Schnitzel:
1 stor kycklingfilé ( 200 – 250g)
2 skivor tunn skinka ( scan, pärssons)
2 skivor ost
4msk kikärtsmjöl ( eller annat mjöl)
Muskot, örtsalt, oregano, vitpeppar, paprikapulver
2msk dinkelflingor eller havregryn
3msk mandelmjöl eller mandelspån
Äggvita
Skär kycklingen på mitten inte hela vägen runt utan så att du kan öppna den som en bok. Krydda. Rulla den i kikärtsmjöl/mjöl. Doppa den i äggvita/ägg och lägg osten och skinkan i mitten. Vik ihop filén och rulla den i dinkel/havregryn blandat med mandelspån. Baka i ugn 225 grader 30 – 40 min.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 |
5 |
6 |
7 |
|||
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 | 16 | 17 |
18 |
19 | 20 | 21 |
|||
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
28 |
|||
29 |
30 |
31 |
|||||||
|