Direktlänk till inlägg 29 maj 2013
Fortfarande sjuk och ack så fel jag hade, det har blivit värre. Så hemskt att jag igår inte orkade blogga utan mest satt och försökte titta på TV med en skål popcorn. Jag hade glömt hur hemskt det var att vara sjuk då jag väldigt sällan är det. Mitt immunförsvar som är ganska starkt har skyddat mig hittills. Jag har dock en teori om när jag blev sjuk. Efter mitt senaste träningspass, i fredags. När man har tränat är nämligen immunförsvaret nedsatt för att det sker så många processer i kroppen att energin ägnas åt det så om man då kommer i kontakt med bakterier, som finns i folkmassor, t.ex på gymmet, så är man mer utsatt och blir lättare smittad.
Hursomhelst så ska jag ge er ett recept, even a sick girl has to eat, and she has to eat tasty food. Ni horde mig, det är viktigt att äta som vanligt vid sjukdom för att bibehålla styrkan och energin. Om man börjar äta väldigt lite eller mager mat så går det snabbare att förlora musklerna och tar längre tid att komma tillbaks till sin forna styrka när man börjar träna igen efter sjukdom.
Dagens recept är en frozen yoghurt och som ni kanske vet så har det blivit en av mina favorit grejer att göra. smaken är idag är frappe ( kaffe) och rostad kokos med hela kaffebönor i om man vill. Man kan äta hela kaffebönor och för kaffeälskaren är det riktigt gott med extra styrka. Man kan även köra utan om man vill. Till detta serverade jag en macka med jordnötssmör och jordnätter formade till ett C för coffe XD
Ingredienser 1 port:
500g naturell eller vanilj yoghurt
1 – 2 msk sötning
1tsk kaffepulver utspätt i 1 tsk vatten
1msk kaffebönor
2msk rostad kokos ( rostad i torr stekpanna)
Blanda allt och kör i glassmaskin tills önskad konsistens, ca 30 min i min maskin. Eller frys halva satsen i iskubsformar och mixa med stavmixer och resterande sats.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|