Direktlänk till inlägg 24 maj 2013
Tacos, en rätt som många älskar och faktiskt ävenm sveriges nationalrätt, konstigt nog. Personligen gillar jag inte tacos, jag hatar smaken av spiskummin men själva idéen med skal och fyllning diggar jag. Jag har här gjort mina egna tacos med minimalt med spiskummin och kyckling istället för färs så man får lite mer tuggmotstånd. Jag har även tillverkat egna taco shells, ofriterade med lägre andel snabba carbs. Majsmjöl innehåller zink och med fiberhusk blir kolhydratinnehållet lägre än original. Så gör som alla andra och käka Tacos idag fredag, fast gör det med en hälsosammare stil ;)
1 port:
Skal:
3msk majsmjöl
1msk fiberhusk
Salt
½ dl ljummet vatten ( ca)
Blanda det torra och rör i det blöta. Det ska bli en degboll som är ganska elastisk. Kavla ut till 1n 0.7 cm tunn cirkel. Stek på hög värme i torr stekpanna 2 min/ sida. Pensla med olja och örtsalt. Vik försiktigt wrapen på mitten och lägg något runt ungssäkert i mitten och på+ toppen så att skalet håller formen. Grädda i mitten av ugnen 200 grader 15 min. stäng av ugnen och låt skalet ligga kvar i ugnen tills det och ugnen har svalnat. Låt kalna helt och stelna till. Om det inte är stelt nog kan du grädda det lite längre.
Kyckling:
1 kycklingfilé
1tsk honung
1/3 riven paprika
½ riven gullök
1 riven vitlök
2cm hackad chili
Koriander, spiskummin, salt, cayennpeppar, curry
½ msk olja
½ dl vatten
Marinera kycklingen i allt förutom olja och vatten i minst 4 timmar. Stek i oljan 2 min och häll sedan över vatten. Låt koka under lock 8 min, fyll på med lite mer vatten altefetr att det kokar bort. När tiden har gått och kycklingen är genomkokt och vattnet kokat bort serverar du.
Servera med:
Majs
½ aokado
Salsa eller krossade tomater med chili
Sallad
Tomat, svamp, gullök, gurka
Turkisk yoghurt eller creme fraiche
Riven ost
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|