Direktlänk till inlägg 18 maj 2013
Tjabba, tjena, hallå! Solen skiner och jag har precis varit ute på agilitybanan med bäbisen och kört några varv. Hon är så duktig och verkligen älskar den hundiga sporten. Snart bär det av mot äventyrsbanan eller höghöjdsbanan som det också kallas. En massa hinder och sånt ca 10 m upp i luften. Askul! Har gjort det två gånger förut men det är fortfarande lika spännande och roligt.
Finfin lunch blev det också, gratinerad löksoppa med snabbröd och maskrossallad. Ja ni läste rätt, MASKROSSALLAD! Maskrosor är faktiskt ätbara både knopparna som man kan steka, det gula i blomman som passar i en utmärkt sallad tilsamands med maskrosblad och en fin vinegrette. Och maskrosblad är faktiskt rika på b.la B vitaminer, fosfor, järn, zink, magnesium, kalium och kalcium. Soppan är proteinrik då den innehåller linser och brödet har lågt GI på dinkel. Fin rätt eller förrätt om du tar bort avokadon och ägget.
Ingredienser 1 port:
Soppan:
2 små gullökar
1msk kokosolja
1dl kokta linser
¼ buljongtärning
5 dl vatten
1msk öl ( ev)
Salt, vitpeppar, muskot, persilja
Brödet:
½ dl dinkelmjöl
½ tsk fiberhusk
Salt, oregano, paprika pulver
½ tsk bakpulver
4 – 5 msk ljummet vatten
+ 2 skivor ost
1 kokt ägg
1 avokado
Stek löken i oljan tills mjuk, ca 5 min. Häll på vatten och buljong och låt koka 10 min. Tillsätt öl och kokta linser. Låt sjuda 2 min.
Blanda det torra till brödet och häll i det blöta. Forma en bröd skiva som du steker i torr stekpanna ca 2 min/ sida. Lägg på ost och gratinera i ugn 3 – 5 min 300 grader högst upp. Lägg brödet i soppan och ät med tillbehör.
Ta bort det gröna från maskrosen och skölj det gula och bladen. Blanda med lite vinegrette eller ät som det är.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|