Direktlänk till inlägg 17 maj 2013
Dagen har varit lite upp och ned idag. Tråkigt i skolan ( ovanligt…) och sedan har jag bara varit allmänt trött. Men så är det, det finns bra dagar och lite sämre, you just have to live with it!
Något positivt är i alla fall dagens sommriga recept. Jag såg att de hade börjat sälja rabarber och var bara tvungen att köpa en. Det är en så fin sommrig liten växt som tillför syrlighet till maten. Inte nog med det den bidrar även med C vitamin, kalcium och fibrer och rå så har den utrensande effekt och renar tarmen, fungerar alltså som en form av detox. Mosets lena smak med salladens sötsura och laxens basiska passade fint.
Ingredienser 1 port:
1 laxfilé
25 g hasselnötter
2 rosé pepparkorn
Salt, peppar
Rabarbersallad:
6 cm rabarber
1tsk honung
Moset:
250 g blomkål eller 2 potatisar
½ dl mjölk
1tsk olivolja
Svartpeppar, vitpeppar, muskot, salt
2 ostbitar
Basilika
Lägg på kryddorna på laxen och hacka hasselnötterna grovt. Lägg på hasselnötterna och grädda 20 – 25 min i 225grader.
Koka blomkålen eller potatisen tills mjuk. Mosa/mixa till önskad konsistens med mjölk och övriga ingredienser. Tillsätt osten sist, precis innan servering så den smälter sådär härligt.
Hyvla rabarbern på längden med potatisskalare eller osthyvel. Blanda med honung och servera till.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 |
4 | 5 | |||||
6 |
7 | 8 | 9 |
10 | 11 |
12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 |
21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
|||||
|