healthislife

Alla inlägg under april 2013

Av Livia - 8 april 2013 17:45

Bra som snax och ett hälsosamt alternativ till chips och brödpinnar. Rika på kalcium, fibrer, B vitaminer och fullkorn. Inte mycket ingredienser heller. Enelt och gott, så ska det va!

Så, nu är det officiellt, påsklovet är SLUT! Hemskt, jag vet men snart är sommarlovet här, knappt 3 månader kvar! Jag som trodde att vårvärmen skulle hålla i sig men fel som vanligt. Igår snöade det t.o.m man känner i alla fall lite vårdoft i den friska och kalla vinden. Något är på G iaf XD

     

Ingredienser: 4 port

1 dl dinkelmjöl + mer till utbakning

½ tsk fiberhusk eller mer mjöl

50 g riven cheddar

1msk krossat linfrö

½ tsk bakpulver

4 – 6 msk ljummet vatten


Blanda det torra i sen skål. Rör i osten. Tilsätt vatten och arbeta ihop till en hanterbar deg. Pudra med mjöl och kavla ut till en 0.6 cm tunn skiva. Tryck ut valfria former och grädda 225 grader 20 – 25 min i mitten av ugnen. Låt svalna och förvara luftigt och svalt.

Av Livia - 7 april 2013 21:15

Bästa kvällsmålet! Ikväll var jag sugen på något chokladit, fräscht och sommrigt, det blev en jordgubbs – glasskaka på chokladbotten. Supersnabbt, superenkelt och sockerfritt. Passar bra till kvällsmål då den innehåller magnesium, selen och zink från havregryn som tillsammans med en kolhydratkälla så som honung och jordgubbar kan tas upp och användas av kroppen för att slappna av. Kalcium har även det en avslappnande, lugnande effekt på kroppen.

     

1 port:

Kakan:

1.5tsk kokosmjöl

1.5tsk havremjöl

¼ tsk bakpulver

1.5tsk sötning

1tsk kakao

1 – 1.5msk mjölk

2-3msk äggvita

Micra 45 s upprätt och vänd sedan koppen uppochned på ett fat och micra ytterligare ca 45s tills fast.

Mosa kakan med gaffel, tilsätt ev lite färdigbryggt kaffe om för torr. Tryck ut i botten av en mugg och vält sedan ut en färdig botten.


Glass:

3 skivade frysta jordgubbar

1/3 lime skal

2msk turkisk yoghurt

2msk kesella

Lite sötning

Mixa slätt till glassig konsistens. Gör en ring av bakplåtspapper och tejp, sätt den runt kakbotten och fyll i med glassen. Detta hjälper en att få ett högt glasslager. Frys i 10 – 15 min. Ta ut, ta bort pappret och ät.

Av Livia - 5 april 2013 10:36

I´m back ! Nu är jag tillbaks i sverige och desverre tilbaks i stressen. Vi har så mycket plugg som ska vara klart tills nästa vecka att jag håller på att bli galen. Prov hit, inlämmningsuppgift dit, läsa bok och skriva en uppsats om framtiden :O Så jobbigt!!


Jag vaknade 9.30 idag och gick upp för att förbereda finfrukost. Efter att de senaste fyra dagarna ha grov tittat på Sex and the city fick jag idén till detta recept. När tjejerna gick ut på brunch brukade de bestäla detta och jag blev alltid sugen. Äggviteomelett med ångade tillbehör och fruktsallad + 4 skivor med bregott av detta nya fröiga knäckebröd som jag köpte i tyskland + en apelsin ( jag var hungrig idag XD) Gott smakade det och en sån bra start på en rätt så solig dag. Tjingeling!

     




     

1 port


Omeletten:

1dl/ 3 äggvitor

2/3 dl mjölk

Örtsalt, peppar, muskot, oregano, persilja, basilika

1 riven vitlök

1msk olja att steka i (oliv)

Parmesan hyvlad


Ångade tillbehör:


Champnjoner

Spenat

Tomat

Gullök eller purjolök

Muskot, buljong, vitpeppar


Fruktsallad:

1 kiwi

2 jordgubbar

Hallon

Mango

150 g melon

Limesaft

Vispa ihop allt till omeletten förutom oljan och osten. Stek i varm stekpanna i oljan på bara ena sidan i 5 – 6 min.


Koka upp vatten och bulljong i kastrull. Sätt ett durkslag över vattnet och lägg i allt som ska ångas. Täck med lock och låt ånga ca 6 min. krydda och servera med omelett och ost.


 Skär frukten och häll över lime eller citronjuice.

Av Livia - 3 april 2013 11:38

En finfin lunch eller middag där jordgbbarnas sötma blandas med den syrliga vinägern. Better than it sounds! Till allt detta serveras en sallad med valnötter och fetaosttoppat med besk roclla. Inte bara gott utan även dekorativt. Proteinrikt, C vitaminrikt, järn, folsyra, E vitamin, kalcium och blodtryckssänkande vitlök och matsmältningsstimulerande vinäger.


OK, är i Berlin just nu och vädret är t.o.m lite KALLARE än i sverige :O Har sett fyra säsonger av Sex and the city, so far men jag tror att innan jag kommer hem kommer jag klara mig igenom alla XD Var ute i stan igar med pappa och käkade pa världens finaste sushiställe. De hade specialiteer och jag beställde b.l.a en sshistrut med ngn majonäsdressing och sedan testade jag butterfish för första gangen i mitt liv. Det är n en av mina favvofiskar, tänk att den  faktiskt smakade smör :O Efter det gick vi in i en gaallaeria och köpte världens största bägare med frozen yoghurt och topping. Jag valde jordgubbar, kiwi och hackad choklad, riktigt somrigt tyckte jag. En annan grej jag gilar med berlin är att de har starbucks här. I sverige antar jag att espresso house är det svenska starbucks men det ger liksom inte samma feeling, om ni förstar vad jag menar. Jaja, hursomhelst hoppas ni har det bra och har roligt!

 

     

Potatisbollar:

2 potatisar

½ dl mjölk

Ev lite fetaost

Kryddor


Kycklingen:

Rosmarin, basilika, salt, svartpeppar

1msk olivolja

½ riven vitlök

½ dl balsamvinäger


Jordgubssåsen:

100g jordgubbar

¼ tärning bulljong


Servera med sallad, fetaost, valnötter och varför inte jordgubbar


Gör potatismos av potatis, mjölk, kryddor och ev ost. Formaa bollar och grädda 20 min 225 grader eller tils de får färg.  Grnid in kycklingen i kryddorna och oljan och grädda ca 20 min i ugn 225 grader. När den är genomkokt tar du ut den och häller vinägern över. Låt ligga i den några min. 

Koka upp jordgubbar och bulljong och mosa. 

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18
19
20 21
22
23 24 25 26
27
28
29
30
<<< April 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards