Direktlänk till inlägg 25 april 2013
Herreguud vad varmt det var idag, eller varmt och varmt, aprilvarmt helt enkelt. 17 grader var det hos mig. Vi slutade tidigare idag så jag var hemma redan två. Jag gick ut och satte mig en timma på gräsmattan med min älskling i ” sommar” solen och läste lite. Jag gick in runt tre för att få i mig lite mellis innan träningen. Idag blev det två ostmackor och denna chokladbollsröra från Sofies blogg. Riktigt gott!
Receptet nedan är lite ” crêpe” inspirerat och ger dig både mat och dessert i ett. Passar er som tycker att pannkakor är för sött men är sugen och vill ha ett mellanting. Havre är en nyttig kolhydrat som har lågt GI, alltså långsamma kolhydrater, fullt med B vitaminer och mineraler som magnesium. Jag lade till lite sojamjöl för ökat proteininnehåll och de där fördelarna som baljväxter tillför. Hallon och mango, antioxidanter som motverkar rynkor och skyddar celler och beta karoten som främjar en skinande sommarhud. Spenat, järnrikt, fetaost, kalciumrikt, lime, C vitamin och olja bra fetter och E vitamin. Mesquite är frökapslar från mesquiteträdet som mals ned till ett pulver som är rikt på aminosyror, potassium, zink, protein och järn och har en smak av kola.
1 port 2 pannkakor:
Smet:
1 ägg
1.5dl mjölk
0.5 dl havremjöl ( mixat havregryn)
1tsk sojamjöl eller mer havre
Salt
Kolapannkaka med kokosmarinerad mango & hallon:
1dl smet
½ tsk mesquite
1tsk sötning
1tsk olja
Fyllning:
100g mango
50g hallon
Skal och saft av ½ lime
1msk kokos
Olivoljepannkaka med spenat & feta:
1dl smet
1tsk olivolja
Fyllning:
50 g bladspenat
¼ kycklingbulljongtärning
1tsk vatten
Riven muskot, vitpeppar, persilja
40g fetaost
Rödlök, tomat, champinjon
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken, rör i ägg och resterande mjölk. Vispa och låt stå 10 min. vispa igen innan stekning. Värm en stekpanna och häll i 1tsk olivolja. Sprid ut över stekpanna och stek sedan den salta pannkakan. Torka ur stekpannan och lägg i ny olja, inte oliv. Vispa ev i mesquite och sötning i resterande smet och stek den söta pannkakan. Marinera hallon och mango i kokos, lime och ev sötning. Koka spenat med kryddo och buljong. Servera med smulad fetaost och lök.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|