Direktlänk till inlägg 24 april 2013
Vilodag idag, skönt att vila upp musklerna lite. Även om jag hade varit pigg i kroppen hade jag ändå inte kunnat träna då jag mentalt är HELT SLUT! Hälsa handlar ju faktiskt inte bara om kost och träning utan det psykiska spelar även stor del. Visste ni att jogga kräver en väldigt stor andel psykisk styrka och är utmattande för hjärnan. Det handlar mycket om att hjärnan peppar och tar en över den där gränsen. Efter alla prov var jag helt slut och jag tycker att när jag tränar vill jag ge åtminstånne 50% av vad jag har vilket jag inte skulle ha gjort om jag tränat när jag var trött. Vilodagar är även väsentliga då det är då musklerna bygger upp sig och på så sätt får man resultat. Om man tränar varje ag hinner musklerna inte ” ta åt sig” träningen utan kör bara på utan resultat och förändring. Inte så roligt va?!
Ett förslag på användning av pastan jag gjorde igår, här i en härlig, mustig linssås. Riktig snabbmat som även är näringsrik och god. Linser är en baljväxt som är rik på protein, B vitaminer, mineraler såsom zink och de har blodtryckssänkande egenskaper. Detta är en NO FRY rätt vilket betyder att det inte är någon stekning involverad och då minskar man risken för att bränna maten, osm ni kanske vet så kan bränd mat vara cancerframkallande. Frön är riktiga mineralbomber och fetaost passar riktigt bra till detta plus att det ger dig kalcium som är skelettets byggmaterial.
Ingredienser 2 port:
2 port pasta ( ex min veganpasta)
1tsk olivolja
Sås:
1 burk á 280g kokta linser
1 gullök
3 stora eller 8 små tomater
3 cm grön purjolök
2 msk öl ( kan uteslutas men ger god smak)
1msk honung
Rosmarin, oregano, salt, peppar, persilja, paprikapulver
1/3 vitlök hackad
1 – 4 msk vatten
Servera med rostade fröer te.x pumpa och solrosfrö och fetaost ( eller någon veganost).
Koka pastan. Koka ihop allt till såsen och låt puttra 5 min. Servera som i beskrivningen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|