Direktlänk till inlägg 20 april 2013
Finste vårlunchen med tacofeeling! Att ostgratinerade nachos kunde vara så fint, frächt och nyttigt tror jag ingen visste. Men det är det, när de otroligt krispiga nachosen är gjorda på rent majsmjöl som är glutenfritt och lättsmält, ost är kalciumrik, kalkon är en utmärkt proteinkälla och har även ett högt innehåll av järn, chili främjer matsmältningen och avokado är rikt på E vitamin. Tomater har även muskelstärkande egenskaper.
I morse vaknade jag kl 07.00 av att solen sken och värmde. Jag gick upp i tro om att det var mycket senare på dygnet men fick en chock när jag så klockan. Jag tvång – la mig igen för att vakna en timma senare. Solen sken fortfarande och det var så härligt. Nu ÄR det verkligen vår, ingen fakevår utan riktig vår. På yogan idag kunde jag inte riktigt slappna av för jag var så uppspelt över solen. Jag hänger upp mig på saker för lätt XD Hoppas ni har det rigtigt vårigt med och att ni verkligen testar detta receptet för det är ett killer recept och passar likväl små som stora.
1 port
Salsa:
4 små eller 2 stora tomater
¼ gullök
1msk vinäger
Lite honung
Svartpeppar, salt
Guacamole:
1 stor eller 1 ½ liten avokado
Chiliflakes, koriander, salt, paprikapulver, ingefära
1 riven vitlök
½ lime
1msk grädde eller yoghurt
Nachos:
1 port nachos ( recept nedan)
2skivor ost
¼ chili
Purjolök
Salladen:
Romanasallad eller isberg
Tomat, gurka, gullök, majs
200 g tacokalkon
Tacokalkon:
200 g kalkonfilé eller kyckling
1krm spiskummin, koriander, paprikapulver, cayennpeppar, salt, curry
½ riven vitlök
Gnid in kalkonfilén med kryddorna och grädda i en ugnssäker gryta under lock i ugnen ca 20 min 200grader. Ta ut, låt svalna och skär i bitar.
Blanda ihop allt till salladen med kalkonen.
Hacka tomater och lök och lägg med vinäger och kryddor i micron någon minut.
Mixa allt till guacamolen.
Lägg nachos i form, strö över ost och chili och purjo. Grädda tills osten smält i 200grader.
Ät ät ät, jag rekommenderar er verkligen att hugga in och njuuuuuuuuuuuuuuuta!
Nachos 1.2 port:
1dl majsmjöl
1msk fiberhusk
Salt
½ - 1 dl ljummet vatten
Blanda ihop och låt stå 5 min och svälla.
Stek i torr stekpanna ca 3 min efter att ha kavlat ut 2-3 cirklar.
Skär i trianglar och pensla med olja och salt. Grädda ca 10 min 200 grader
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 | 4 |
5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | |||
29 | 30 |
||||||||
|