healthislife

Alla inlägg under mars 2013

Av Livia - 23 mars 2013 14:15

Detta är ett underbart recept påsk eller inte. Jag kan inte fatta hur smältande gott detta enkla recept kan vara jag bokstavligt talat DOG när jag stoppade dessa i munnen. Jag gjorde två varianter, en som jag bakade i ugn för att få en krispig boll och en som var inspirerad av de vit choklad täckta kokosgodisarna man kan köpa i naturgodis hyllan. Båda var underbara och krispiga. Ni bara måste testa. Om man ska aha dem i påskägget kan man kalla dem för mini kokos ägg och säga att de kommer från kokosfågeln på Hawaii XD

     

Ingredienser 4:

1msk kokosolja fast

½ - 1 tsk honung/agave

2.5tsk rostad kokos


Rör ihop allt och lägg i formar. Grädda 175 grader 5 – 8 min, tills de får färg. Ta ut och låt svalna.


Ingredienser 4:

1.5 msk kokosolja smält

½ - 1 tsk honung/agave

2.5tsk rostad kokos


Rör ihop allt och lägg i formar och in i kylskåp.

Av Livia - 23 mars 2013 09:30

Lördagsfrukost, en finfin kanelbullerulle med luftig ” grädde”, och detta är en grej som jag verkligen gillar, äggvitegrädde. Det är luftigt, med konsistens precis som vispgrädde och smaken också om man använder turkisk yoghurt. Jag satt och slevade i mig, så gott. Inspirationen till detta fick jag från en tidningsbild jag såg på pressbyrån, det var en bild på en rulltårta med vad som såg ut som kanel och vispad grädde på det. Jag tänkte ” vilken fin frukost, om man hälsofierar den”, vilket jag gjorde och, volia! Den är så pass söt att man kan äta den som efterätt men samtidigt hälsosam nog för mellis eller frulle. Full av protein, bra fetter, fibrer och järn. Den är glutenfri dessutom. Fyllningen är riktigt kletig och härlig och kokosoljan smälter in i kakan så det blir nästan identiskt men kanelbullar.


Ingen yoga idag då det var en annan instruktör än vanligt och jag kände för sovmorgon. Har även lite plugg att fixa med innan jag drar iväg till Stockholm. Imorn ska jag till STHLM igen på arbetsintervju för ett ( hoppas, hoppas) förmodligt sommarjobb i sommar. Sommarn närmar sig med stormsteg och det är nu bara ca 3 mån kvar! Jag längtar så hemskt mycket.

     

Ingredienser 1 port:

Ägg

2msk sörning ( agave)

1krm bakpulver

1msk pofiber ( kan ersättad med mjöl)

2 msk mjöl ( bovete, soja)

1krm kardemumma ( krossade kärnor eller malet)

1msk mjölk

Vispa ägg och sötning pösigt. Blanda i övriga ingredienser och rör försiktigt. Bred ut på plåt och Grädda 5 min 250 grader. Ta ut och stjälp genom att rulla ihop. Bred på fyllning och rulla ihop än en gång. Förvara i kylskåp.


Fyllning:

1.2msk kokosolja ( osmält)

2 dadlar

½ tsk kanel

1tsk mjölk


Rör ihop allt med gaffel eller sked, pressa blandningen mot kanterna av glaset tills välblandat. Bre på den fortfarande varma kakan och rulla ihop.Ät direkt eller låt ligga 1 natt i kylskåp som jag gjorde.Servera med grädden.

Grädde:

1-2 äggvitor

2msk turkisk yoghurt

1msk sötning


Vispa vitorna tills ett fast skum. Vänd i sötningen och turkiska yoghurten med max 6 vändningar.

Av Livia - 22 mars 2013 14:45

Okej, dagens påskrecept. Sååå söta små marsipankycklingar, så söta att man inte vill äta dem ( nästan). Jag satt igår och åt en ägg och kaviar macka, jag hade precis fixat dessa små bäbisar och de satt och tittade på mig när jag åt med sina små, små, bedjande ögon. Först blev jag lite hånfull och sade ” haha, jag äter din släckting” men efter det, när pipin bara satt där och såg otroligt ledsen ut, fick jag ett sånt samvetskval att det slutade med att jag åt upp den också, för att slippa se den ledsna minen. Den var så god och när den låg i maggropen försvann skuldkänslorna över ägget.


De är hur nyttiga som helst dessutom. Med tre basingredienser och inget vitt socker är dessa optimala mellisar och självklara godbitar i påskägget. Äggvita ger protein, mandlar idrar med bra fetter och E vitamin, gurkmeja ger inte bara en gul färg utan även fullt med antioxidanter och har avgiftande egenskaper. Om man sedan väljer att söta med något vitaminrikt som honung är saken biff.

         

Ingredienser 5 kycklingar:

0.75dl mandlar ( lagda i kokande vatten och skalade)

2msk sötning ( agave, honung?)

1krm kardemumma

1 bittermandel ( kan uteslutas)

1krm gurkmeja eller gul karamellfärg

2-4msk äggvita

Kokosmjöl

+ mörk choklad

Morot eller apelsinskal


Mixa madlarna till ett fint mjöl med stavmixer. Tillsätt övrigt förutom kokosmjöl och choklad och rör ihop. Froma 5 små bollar och 5 större, andvänd kokosmjöl om smeten kladdar. Koppla ihop bollarna med mörk choklad som du har smält. Skär morot i näbb trianglar och fötter och fäst med choklad. Förvara i kylskåp upp till en vecka.

Av Livia - 21 mars 2013 15:15

Daim är nog banne mig en av de mest älskade chokladbitarna av oss svenskar, och kanske beror det på att den hårda kolan insvept i ett lager choklad smakar så gott. Jag behöver väl inte ens säga att det är en sockerbomb som INTE bör intas varje dag, det tror jag att alla förstår.


Om man gillar Daim men känner för att käka något som är fritt från vitt socker, smör och tilsattsämmnen, och som istället är gjort på kokossocker som har ett lågt GI på 35 och samtidigt är rikt på järn och zink b.la och som även har en bas av kokosolja som är en laurinrik olja med medellånga fettsyror och som även används för att motverka sötsug och rena tarmen. Om jag sedan säger att chokladen är helt sockerfri och innehåller 2 – 3 ingredienser och att denna Daim är All natrual och veganvänlig, blir du inte då lite sugen? Den smakar RIKTIGT gott, en hård kola med chokaldöverdrag som smälter i munnen, nästan som originalet, fast mycket nyttigare. 

     

Ingredienser 3 ”kakor”:

1msk kokosolja

1tsk kakao

1tsk honung

1.5msk kokossocker


Blanda allt i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning. Låt koka under några min tills det tjocknar och bubblar som en glansig smet. Häll upp på bakplåtspapper och låt svalna. Skär i 3 längder eller mindre bitar. Pensla dem med mörk choklad eller chokladreceptet nedan och lägg i kylskåp för att stelna.

Choklad:

2msk kokosolja

2msk sötning

2msk kakao

Smält  olja och rör i övriga. pensla daimen och låt stelna i kylskåp.

Av Livia - 20 mars 2013 16:30

 

Påsk är en högtid full av godis, ibland lite för mycket godis kan jag tycka.det finns allt från skumharar till sockerägg till marsipan kycklingar. Det blir helt enkelt för sött tycker jag. Nu behöver man faktist inte fylla äggen med godis utan kan byta ut det helt eller delvis mot hälsosammare alternativ, såsom nötter, choklad och torkade frukter. Gott och nyttigt, men inte alltid så roligt och det är inte alltid man kan sälja in den idén hos barnen.

         

Hälsogodis behöver inte vara tråkigt och se/smaka super nyttigt, det kan vara kul, färgglatt och intressant.

Under dessa dagar fram till påsk kommer jag varje dag erbjuda ett recept på nyttigt och gott påskgodis som du kan testa så att du när påsksdagen kommer kan njuta av ett hälso – ägg, ett roligt hälso – ägg. Nu sätter vi igång, glad påsk!

Första receptet kommer imorn, håll ut XD

Av Livia - 20 mars 2013 07:15

Glassigt värre, men samtidigt med crunch. En skål festfina frukostflingor med banansmak, krämiga, iskalla och goda. Enkelt och snabbt går det att göra också, perfekt en stressig morgon. Jag gjorde den med silkestofu och på så sätt blev den veganvänlig ( for all you vegans)  men det kan lätt ersättas med kesella och fortfarande vara lika gott och proteinrikt!

Inget som helst tillsatt socker eller grädde och bara 4 ingredienser. Du kan krydda hur du vill eller bara köra på ren banansmak. Lycka till!

     

1port ingredienser:

1 banan fryst ( ofryst går bra men då blir det bara banana cereal)

1dl flingor ( allbran, kellogs, dinkelpuffar eller mina hemmagjorda)

100g silkestofu eller kesella/yoghurt

1dl mjölk

1msk chiafrön eller linfrön (kan uteslutas)

4 valnötter

Krydda ( vanilj, citron, kardemumma, kanel, pepparkakskrydda, kakao?)


Mixa allt slätt med stavmixer. tillsätt flingorna och nötterna och mixa snabbt lite till.

Av Livia - 19 mars 2013 21:42

Det blev sent kvällsfika idag då jag hade ont i magen och helt enkelt inte var sugen förrän nu. Egentligen ska man inte äta såhär sent, kvart över nio brukar jag sätta som gräns för kvällsmål men sen finns det undantag, som idag.


Ikväll gjorde jag en väldigt julig kaka då det faktist snöade( så då borde man få vara i alla fall lite julig XD) . En mjuk micro pepparkaka med ris á la malta keso, proteinrikt, sockerfritt, snabbt och gott. Microkakor är superenkla att göra och kräver bara 5 min inkl förberedelse, bra för er med ett stressigt liv. De blir lätt torra dock så tillsätt hellre lite för mycket mjölk än för lite.

     

Ingredienser 1 port:

2msk kokosmjöl

2msk mjöl ( havremjöl)

1tsk pepparkakskrydda

1 – 3 msk sötning ( agave)

1/3 tsk bakpulver

Ca 1dl äggvita ( 1 ägg kanske funkar)

2-4 msk mjölk


Micra i 1.5 min högsta värme + 20 s uppochned på ett fat.

Keson:

½ dl keso

½ apelsin i bitar

Mandelflarn


Rör ihop och häll över den färdiga kakan.

Av Livia - 18 mars 2013 17:30

En fin rätt som smakar milt men lite kryddigt. Lätt att slänga in i ugnen och under tiden röra ihop salladen eller ha allt förberett  i kylskåp och bara värma upp laxen i mickron. Smakerna är som sagt milda och det lite kryddiga från paprikan binder sig bra med den otroligt söta clementinen. Omega – 3 rik, med lågt GI och hela dagsbehovet av C vitamin tackvare paprikan. Rätten är även laktosfri och härligt mättande på ett bra sätt.


Dags att sticka till gymmet för att springa 5 km. Sist gick det jättebra och jag hade hur mycket energi som helst. Det är roligt när man ser förbättring men som jag brukar säga, förbättring går inte att tvinga fram utan det ska vara roligt och självvalt. Jag tänkte kanske ha en omröstning om något här på bloggen och undrar om ni har några förslag på om vad? Självklart ska det handla om antingen hälsa, kost eller träning/ mål men om exakt vad vet jag inte. Hör gärna av er med förslag :D

       

1 port Lax:

1 filé

1 ungsgrillad paprika

1dl kokosmjölk

Cayennpeppar eller chiliflakes, salt, svartpeppar

Persillja

Salladen:

1dl kokt quinoa eller matvete

1näve blandad sallad

1 clementin

Rödlök, tomat, champinjon

Balsamvinäger

Rivet apelsinskal

2msk rostad kokos ( rostad några min i stekpanna)

Salt, peppar


Rosta paprikan i ugn 200 grader tills den får färg och är mjuk, ca 15 min. mixa den med koosmjölk och kryddor med en stavmixer. Häll såsen över laxen och grädda 200 grader 20 – 25 min.


Dela clementinen på två och pressa den ena halvan medans du filéar den andra fint. Rör ihop allt till salladen och servera med laxen. Bon apetit!

Presentation


Jag är en 17-årig tjej som är superduper intresserad av hälsa, kost och träning, det är vad jag brinner för, mitt kall, min passion, MITT LIV.På den här bloggen ska jag dela med mig om min historia, recept träning och ja, det mesta. Hoppas ni gillar min b

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28
29
30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Recept

Jag?

Hittarecept.se

Matbloggstoppen

Ovido - Quiz & Flashcards