Direktlänk till inlägg 25 mars 2013
En otroligt frasig våffla är inte mer än rätt på våffeldagen. Denna med klassiska tillbehören jordgubbar och vaniljglass som även de är hälsofierade. Denna våffla är frasig så det krispar när man tuggar och har en mild smak av kokos, glassen har en frisk vårig smak av vanilj och grönt. Zucchinin smakar inget utan tillför endast en isighet och vitaminer och mineraler såsom järn, kalcium, folat och C vitamin. Våfflan är sockerfri och veganvänlig då den är äggfri. Riktigt gott var detta och enkelt. Variera gärna bären med andra bär eller frukt efter smak och smaksätt gärna glassen på annat sätt, t.e.x frasvåffla med hallon och chokladglass? En perfekt frukost med ett komplimenterande glas mjölk.
Ingredienser 1 våffla:
1msk kokosmjöl
1msk bovetemjöl ( eller annat)
½ msk sojamjöl ( eller annat)
Salt, 1tsk sötning
½ tsk bakpulver
1dl mjölk ( ev mer)
1msk smält kokosolja
Glassen:
3cm skivad fryst zucchini
1krm vaniljpulver
1msk sötning
0.75 dl kesella
+ jordgubbar tinade och halvmosade
Rör ihop det torra och tillsätt hälften av mjölken. Rör. Tillsätt resten av mjölken och kokosoljan. Smeten ska vara flytande men inte rinnig. Häll ned i upphettat olja våffeljärn och grädda ca 3 min.
Mixa allt till glassen med stavmixer.
Servera allt i ett glas eller fat.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 |
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | |||
|